• Autor
    Odp.
  • Venus
    Member
    • Tematów: 49
    • Odp.: 640
    • Zasłużony

Tak, czytam bardzo dużo o wszystkim , kiedy tylko mam z tym czymż problem, jednak dla spokojnego sumienia wolę napisać.
    Od lipca zeszłego roku biorę tabletki antykoncepcyjne, 3 opakowania wstecz przeniosłam się z Cilestu na Microgynon 21.
    Nie współżyłam,bo byłam sama.Od pewnego czasu zaczęłam współżycie z moim nowym partnerem. Byłam tydzień czasu chora, brałam leki na zbicie gorączki,czy ból gardła.Nie ma jednak nic o tym,że obniżyły by działalnożć tabletek. Jednakże patrząc na kalendarzyk małżeński. To nasz pierwszy stosunek był przed dniem dni płodnych,a drugi już w ich trakcie.
    Zaczynam troszkę się denerwowac.
    Partner kończył we mnie i to on sam narobił mi troszkę strachu.
    Mam nadzieję,że pocieszycie….

parvati
    Member
    • Tematów: 41
    • Odp.: 4056
    • Guru

nie wiem, czy cie pociesze…bo mnie nie pocieszylaby taka odpowiedz-wolalabym byc w ciazy niz byc kretynka, ktora nie wie nawet, jak dzialaja tabletki antykoncepcyjne i uwaza, ze mimo ich brania wystepuja dni plodne.

myslenie nie boli.

eta
    Member
    • Tematów: 43
    • Odp.: 1270
    • Maniak

ej.. od kiedy TY masz dni płodne podczas brania tabletek???
    czytałaż na ich temat coż?? czy poszłas po koleżanka ma?

Wiedziemka
    Member
    • Tematów: 2
    • Odp.: 81
    • Stały bywalec

tabletki po to są, zeby móc kończyć w żrodku i nie ma się podczas brania ich owulacji, zatem nie można mieć płodnych/niepłodnych dni (a może to efekt przyzwyczajenia sprzed brania takie myslenie, czy też liczenie?)

eta
    Member
    • Tematów: 43
    • Odp.: 1270
    • Maniak

ale ona je bierze od 2007 rozumiem można sie pomylić 2 mies ale nie tyle 😛

Wiedziemka
    Member
    • Tematów: 2
    • Odp.: 81
    • Stały bywalec

racja, umknęło mi 🙂

Venus
    Member
    • Tematów: 49
    • Odp.: 640
    • Zasłużony

Tak, czytam bardzo dużo o wszystkim , kiedy tylko mam z tym czymż problem, jednak dla spokojnego sumienia wolę napisać.

Pisząc te słowa miałam na myżli,że wiem o tym, iż kalendarzyk dni płodnych i nie płodnych podczas tabletek antykoncepcyjnych jest nie ważny.
    Wiedziałam,że zaraz się ktoż przyczepi,że jestem niedouczona itd, ale nawet w taki sposób chciałam się UPEWNIĆ ,że jestem bezpieczna.

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " Przewrażliwiona ?"

Przewiń na górę