• Autor
    Odp.
  • Hard
    Member
    • Tematów: 168
    • Odp.: 1566
    • Maniak

    uwielbiam tę rybkę! w Szczawnicy cudną podają… po spływie 😉
    najlepiej jak są dwa… i coż góralskiego… może być nawet mocniejsze 😆

    pumpkin
    Member
    • Tematów: 7
    • Odp.: 286
    • Zapaleniec

    Najlepszy przepis na pstrąga: bierzemy patroszonego, umytego pstrąga, od żrodka i od strony skóry nacieramy odrobiną oleju (ja daję rzepakowy, bo ma najbardziej neutralny smak, a pstrąg jest dożć delikatną rybką), do żrodka wkładam gałązki żwieżego rozmarynu (koniecznie żwieżego!), skórkę nacieram solą i pieprzem, zawijam w folię i do pieca. Potem podaję z cytrynką. Jest mega 🙂

    Hard
    Member
    • Tematów: 168
    • Odp.: 1566
    • Maniak

    [usunięto_link] wrote:

    Najlepszy przepis na pstrąga: bierzemy patroszonego, umytego pstrąga, od żrodka i od strony skóry nacieramy odrobiną oleju (ja daję rzepakowy, bo ma najbardziej neutralny smak, a pstrąg jest dożć delikatną rybką), do żrodka wkładam gałązki żwieżego rozmarynu (koniecznie żwieżego!), skórkę nacieram solą i pieprzem, zawijam w folię i do pieca. Potem podaję z cytrynką. Jest mega 🙂

    pumpkin, mega :ok:

    proponuję białe winko do tego 😉

    pumpkin
    Member
    • Tematów: 7
    • Odp.: 286
    • Zapaleniec

    O tak, białe winko jak najbardziej! 🙂

    Hard
    Member
    • Tematów: 168
    • Odp.: 1566
    • Maniak

    [usunięto_link] wrote:

    O tak, białe winko jak najbardziej! 🙂

    zaczynam zastanawiać się nad muzą 😉
    mam nadzieję, że nie jesteż facetem :mrgreen:

    chodźmy na spacerek 😀

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " Pstrąg"

Przewiń na górę