• Autor
    Odp.
  • oleczka
    Member
    • Temat贸w: 12
    • Odp.: 114
    • Zapaleniec

mam pytanko , czy przy odchudzaniu moge pic kefir na kolacje ? czy lepiej jogurt pitny ? i co jest lepiej jesc jedna bulke ziarnista czy 2 kromki chleba ? prosze o odp na te 2 pytanka 馃檪 pozdrawiam ;*

Feministka000
    Member
    • Temat贸w: 4
    • Odp.: 9
    • Bywalec

Witaj Pi臋kna:) Kefir Jak-najbardziej…Jogurt zreszt膮 tez…ja na Twoim meijscu bym raz pi艂a to,a raz to tak szybo ci sie nie zbrzydnie:)) No I wydaje mi sie ze lepiej jesc bulke z ziarnami poniewaz ma tyle samo kalorii co te 2 kromki ale ma wiecej b艂onnika…czyli czybsza przemiana materii:) Pozdrawiam:)) 馃榾

oleczka
    Member
    • Temat贸w: 12
    • Odp.: 114
    • Zapaleniec

dzi臋kuj臋 za odpowiedz ;*****

Feministka000
    Member
    • Bywalec

alez nie ma za co:)) 馃槷

Marta7
    Member
    • Temat贸w: 0
    • Odp.: 41
    • Bywalec

[usuni臋to_link] wrote:

) No I wydaje mi sie ze lepiej jesc bulke z ziarnami poniewaz ma tyle samo kalorii co te 2 kromki ale ma wiecej b艂onnika…czyli czybsza przemiana materii:) Pozdrawiam:)) 馃榾

b艂onnik nie przyspiesza przemiany materii tylko bierze czynny udzia艂 w oczyszczaniu jelit ze z艂og贸w.

z pieczywa zrezygnuj, to czyste w臋glowodany, lepiej puszka kukurydzy albo sama w臋dlina i ser 偶贸艂ty

Feministka000
    Member
    • Bywalec

taaaa puszka kukurydzy…. konserwanty…tez tucza moja droga:)

rusalka
    Member
    • Temat贸w: 18
    • Odp.: 356
    • Pasjonat

ja slyszalam ze nie powinno sie jesc macznych wiec kukurydza odpada
    a ostatnio tez slyszalam ze ser zolty ma w sobie duzo tluszczu…

Marta7
    Member
    • Bywalec

[usuni臋to_link] wrote:

nie wi臋cej ni偶 chleb, a przynajmniej ma proteiny

Marta7
    Member
    • Bywalec

[usuni臋to_link] wrote:

ja slyszalam ze nie powinno sie jesc macznych wiec kukurydza odpada
    a ostatnio tez slyszalam ze ser zolty ma w sobie duzo tluszczu…

b艂agam… jestem 偶ywieniowcem…

to zale偶y jeszcze jaki ser, poza tym wszystko ma teraz t艂uszcz, bo to jeden z podstawowych no偶nik贸w smaku..

a na jakiej to diecie nie powinno si臋 je偶膰 m膮cznych? kolejnej gazetowej?
    wiesz, wiele os贸b jest typami w臋glowodanowymi i akurat sk艂adowa kukurydzy jest dla takich os贸b jak najbardziej odpowiednia… zawiera przynajmniej witaminy i bia艂ko, a chleb pr贸cz kreatyny z w艂os贸w niewiele NIC

macek10
    Member
    • Temat贸w: 2
    • Odp.: 244
    • Zapaleniec

馃槅
    jak widac kiepskim zywieniowcem:

to zale偶y jeszcze jaki ser, poza tym wszystko ma teraz t艂uszcz, bo to jeden z podstawowych no偶nik贸w smaku..

nie wszysko ma t艂uszcz, nie wszystko co ma malo tluszczu jest bez smaku , nie wszystko co jest t艂uste ma smak, wiec z takimi radami lepiej sie schowac.

wiele os贸b jest typami w臋glowodanowymi i akurat sk艂adowa kukurydzy jest dla takich os贸b jak najbardziej odpowiednia… zawiera przynajmniej witaminy i bia艂ko, a chleb pr贸cz kreatyny z w艂os贸w niewiele NIC

typami tzn? czyzby niektorzy pochodzili z innej ga艂ezi ewolucyjnej?Po drugie skad fakt ze kukurydza jest najlepszym weglowodanem? po trzecie aby sprawdzic co zawiera kukurydza a co chleb zalecam zajrzec do tablic wartosci odzywczych a nie jakies herezje tu szerzyc.

z pieczywa zrezygnuj, to czyste w臋glowodany,

odsylam to tablic wartosci odzywczych zap艂ace milion za kazdy chleb w ktorym masz same weglowodany.

odsylam do tabel wartosci odzywczych chleb ma ponad 2 razy wiecej tych protein.

Marta7
    Member
    • Bywalec

[usuni臋to_link] wrote:

馃槅
    jak widac kiepskim zywieniowcem:

nie wszysko ma t艂uszcz, nie wszystko co ma malo tluszczu jest bez smaku , nie wszystko co jest t艂uste ma smak, wiec z takimi radami lepiej sie schowac.

wiele os贸b jest typami w臋glowodanowymi i akurat sk艂adowa kukurydzy jest dla takich os贸b jak najbardziej odpowiednia… zawiera przynajmniej witaminy i bia艂ko, a chleb pr贸cz kreatyny z w艂os贸w niewiele NIC

typami tzn? czyzby niektorzy pochodzili z innej ga艂ezi ewolucyjnej?Po drugie skad fakt ze kukurydza jest najlepszym weglowodanem? po trzecie aby sprawdzic co zawiera kukurydza a co chleb zalecam zajrzec do tablic wartosci odzywczych a nie jakies herezje tu szerzyc.

z pieczywa zrezygnuj, to czyste w臋glowodany,

odsylam to tablic wartosci odzywczych zap艂ace milion za kazdy chleb w ktorym masz same weglowodany.

odsylam do tabel wartosci odzywczych chleb ma ponad 2 razy wiecej tych protein.

Macek, a ju偶 s膮dzi艂am, 偶e zrezygnowa艂e偶 ze swoich m膮dro偶ci… kiepskich jak wida膰..

przesta艅 odsy艂a膰 do tabel, bo to pic na wod臋 w obecnych czasach,…

ale spoko, polecaj… jak wida膰 po wi臋kszo偶ci os贸b stosuj膮cych sie do rad takich jak Twoje, wci膮偶 maja nadwag臋..

i na tym polega r贸wnica 馃檪

pozdrawiam i mi艂ej niedzieli 馃檪

macek10
    Member
    • Temat贸w: 2
    • Odp.: 244
    • Zapaleniec

Macek, a ju偶 s膮dzi艂am, 偶e zrezygnowa艂e偶 ze swoich m膮dro偶ci… kiepskich jak wida膰..

ale spoko, polecaj… jak wida膰 po wi臋kszo偶ci os贸b stosuj膮cych sie do rad takich jak Twoje, wci膮偶 maja nadwag臋..

i na tym polega r贸wnica

pozdrawiam i mi艂ej niedzieli

hehe Twoja pseudoura偶ajaca wypowiedz jest tylko dowodem na to ze mam racje , bo to zwyczajna reakcja obronna na moje fakty ktorych nie mozesz odeprzec bo mam racje.

Co do tabel wartosci odzywczych to nie wiem o co Ci chodzi to jedyne tabele, gdyby jakakolwiek instytucja miala ochote to niech zrobi swoje a jak narazie sa to jedyne w Polsce i ciagle aktualizowane wiec jak masz cos do tablic to powiedz konkretnie co a nie umniejszasz ich wartosc bez podania przyczyny.

Ponadto wszyscy ktorych odchudzalem o dziwo schudli i to z trwalym efektem.

Marta7
    Member
    • Bywalec

[usuni臋to_link] wrote:

i na tym polega r贸wnica

pozdrawiam i mi艂ej niedzieli

hehe Twoja pseudoura偶ajaca wypowiedz jest tylko dowodem na to ze mam racje , bo to zwyczajna reakcja obronna na moje fakty ktorych nie mozesz odeprzec bo mam racje.

Co do tabel wartosci odzywczych to nie wiem o co Ci chodzi to jedyne tabele, gdyby jakakolwiek instytucja miala ochote to niech zrobi swoje a jak narazie sa to jedyne w Polsce i ciagle aktualizowane wiec jak masz cos do tablic to powiedz konkretnie co a nie umniejszasz ich wartosc bez podania przyczyny.

Ponadto wszyscy ktorych odchudzalem o dziwo schudli i to z trwalym efektem.

a w kt贸rym miejscu moja wypowied藕 jest pseudoura偶aj膮ca?

ch艂opcze, wyluzuj 馃榾

ci膮gn膮膰 tego tematu nie b臋d臋, bo jak wida膰 sensu nie ma

masz swoje zdanie i chwa艂a Ci za to, ja mam swoje…

i tyle…

powodzenia w odchudzaniu talerzowym, za zostane przy swoim sprawdzonym, kt贸re katorg膮 i zjadaczem czasu nie jest 馃檪

Anonymous
    Member
    • Temat贸w: 103
    • Odp.: 3449
    • Guru

Katorg膮 jest ju偶 sam fakt, 偶e mia艂abym zamiast chleba je偶膰 kukurydz臋 z puszki. Co za absurd. Takiej dietetyczki nigdy bym nie wybra艂a. Lubi臋 pieczywo i nikt mi nie b臋dzie wmawia艂 takich absurd贸w i zabrania艂 „dla mojego dobra” je偶膰 bu艂eczki z ziarnami. Fakt zdrowego 偶ywienia nie ma mi si臋 odbi膰 na psychice negatywnie a z takim podej偶ciem, 偶e rano na 偶niadanie jad艂abym plasterek 偶贸艂tego sera lub w臋dliny, na kt贸rym bym po艂o偶y艂a kukurydz臋… Zapomnij 馃檪

Bardzo to romantyczne by by艂o 馃榾

No c贸偶…

Ja radz臋 te偶 bu艂eczk臋 z ziarnami i popicie kefirkiem a na drugie 偶niadanko jaki偶 jogurcik. I jaki cz艂owiek zadowolony 馃檪

Marta7
    Member
    • Bywalec

[usuni臋to_link] wrote:

Katorg膮 jest ju偶 sam fakt, 偶e mia艂abym zamiast chleba je偶膰 kukurydz臋 z puszki. Co za absurd. Takiej dietetyczki nigdy bym nie wybra艂a. Lubi臋 pieczywo i nikt mi nie b臋dzie wmawia艂 takich absurd贸w i zabrania艂 „dla mojego dobra” je偶膰 bu艂eczki z ziarnami. Fakt zdrowego 偶ywienia nie ma mi si臋 odbi膰 na psychice negatywnie a z takim podej偶ciem, 偶e rano na 偶niadanie jad艂abym plasterek 偶贸艂tego sera lub w臋dliny, na kt贸rym bym po艂o偶y艂a kukurydz臋… Zapomnij 馃檪

Bardzo to romantyczne by by艂o 馃榾

No c贸偶…

Ja radz臋 te偶 bu艂eczk臋 z ziarnami i popicie kefirkiem a na drugie 偶niadanko jaki偶 jogurcik. I jaki cz艂owiek zadowolony 馃檪

wiesz.. ja 偶yj臋 wedle zasady „jem dla przyjemno偶ci, suplementuje sie dla zdrowia” I ty jako osoba suplementuj膮ca si臋 mo偶esz sobie spokojnie pozwoli膰 na jedzenie dla przyjemno偶ci, inni pr贸buj膮cy zdzia艂a膰 cuda na samym 偶ywieniu talerzowym raczej nie bardzo.

i tyle

PS. odno偶nie Twojego posta w innym w膮tku

ja si臋 reklamowa膰 nie musz臋, mam Studio w samym centrum miasta i mas臋 klient贸w rekomendowanych.

mo偶e zbyt wiele we mnie osoby kt贸ra chcia艂aby pom贸c ka偶demu, jak si臋 coraz cz臋偶ciej okazuje niepotrzebnie, bo potrzebuj膮cy pomocy sami pukaj膮 do odpowiednich drzwi, inni wci膮偶 szukaj膮 i szukaj膮.

ja ze swej strony temat ko艅cz臋 bo sensu dalszego nie ma, kto mia艂 sie zg艂osi膰 to si臋 zg艂osi艂.

pozdrawiam i mi艂ego wieczoru

Musisz si臋 zalogowa膰 by napisa膰 odp. w temacie: " pytanie"

Przewi艅 na g贸r臋