• Autor
    Odp.
  • reddragon
    Member
    • Tematów: 13
    • Odp.: 469
    • Pasjonat

Ja miałam problem z nieregularnymi oraz z bolesnymi miesiączkami. Ale przeszłam kurację pigułkami antykoncepcyjnymi i po odstawieniu miałam je dożc regularne. Przede wszystkim warto się p****żć do lekarza i z nim o tym porozmawiać

Kasztan
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 223
    • Zapaleniec

U mnie rowniez cykle byly nieregularne – do czasu rozpoczecia zazywania tabletek – pamietam moja pierwsza antykoncepcja vibinem mini. Po odstawieniu tabletek w celu przerwy na badania kontrolne okres mialam regularny jak w zegarku.

reddragon
    Member
    • Pasjonat

Długo miałaż taką kurację ? Jak było z regularnożcią po odstawieniu ??

azja85
    Participant
    • Tematów: 4
    • Odp.: 85
    • Stały bywalec

Mnie się wydaje, że to musi być przynajmniej pół roku żeby organizm się nauczył tej regularnożci, chociaż z drugiej strony jak się współżyje to po co rezygnować z tabletek przecież poza tym, że regulują cykl miesiączkowy, mają dobry wpływ często na stan naszej skóry, czy zmniejszą owłosienie to przecież spełniają swoją podstawową funkcję czyli zabezpieczają przed ciążą. Jeżli są dobrze dobrane to można je przecież stosować latami.

Mania12
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 12
    • Bywalec

Ja też mam ten problem. Miałam takie sytuacje, że okres potrafił przesunąć się o 2 tygodnie. Czasami można dostać rozstroju nerwowego 😀 ale chyba nie w tym nic nienormalnego…. wiele czynników wpływa na to, że zmienia nam się długożć cyklu, na pewno stres, pogoda, przeziębienie i inne takie 🙂

Kasztan
    Member
    • Zapaleniec

Ja nie miałam regularnych cykli aż do momentu kiedy zaczęłam przyjmować doustną antykoncepcję. Po jej przerwaniu, zrobiłam sobie badania i cykl miałam jak w zegarku ! 🙂

Ishtar
    Participant
    • Tematów: 8
    • Odp.: 139
    • Zapaleniec

A ten vibin mini to chyba dla młodych dziewczyn jest, co? Przyszła do mnie chrzeżnica z takim babskim problemem i mówiła coż włażnie o tych pigułkach, że chce zacząć brać. Nie wiem czy to nie za wczeżnie.

Kasztan
    Member
    • Zapaleniec

A chrzeżnica ile ma lat ?
    Pierwszorzędnie to chyba trzeba by zasygnalizować jej mamie, że pojawił się taki temat Jeżli jest nieletnia i tak musi wybrać się do ginekologa z opiekunem. Niemniej jednak nie wiem skąd ma informację o vibinie mini – być może poszperała w internecie, ale to jest antykoncepcja stosowana jako pierwsza ze względu na zmniejszoną ilożć hormonów także dobry kierunek.

hortensja
    Participant
    • Odp.: 43
    • Bywalec

bez lekarza to się chyba nie obejdzie. Samej to można kombinować i kombinować ale tabletki i tak w większożci są na receptę

Ishtar
    Participant
    • Odp.: 139
    • Zapaleniec

Mówiła, że jakaż koleżanka włażnie ten mini dostała i że to na taki wiek jest. Sama ma 17 lat. Nie zdecydowała się jeszcze na współżycie, ale pochodzi odpowiedzialnie i rozważa antykoncepcję wczeżniej.

reddragon
    Member
    • Pasjonat

Isthar, ten vibin to tak po większożci dla młodych dziewczyn jako pierwsza antykoncepcja.
    Koleżanka je łyka, a ma 19 lat 😉
    Ale i druga ostatnio dostała, ale już po 2 ciąży by zmniejszyć ilożć hormonów

emila22
    Participant
    • Tematów: 17
    • Odp.: 54
    • Stały bywalec

Mi się cykl uregulował w miarę, tylko problem mam z bolesnością. Zawsze mnie boli brzuch mocno, biorę tabletka za tabletką. Koleżanka podrzuciło mi ostatnio tabletki vemonis femi, nie znalam wcześnej ale sobie poczytałam ulotkę i się dowiedziałam, ze łączy działanie pzeciwbólowe i rozkurczowe.

Bognakoko
    Participant
    • Tematów: 2
    • Odp.: 4
    • Początkujący

Ja mam nieregularne cykle i aby wiedzieć kiedy mam owulację ostatnio zamówiłam tester owu Afrodyta Smart i zainstalowałam apkę na tel i kontroluję swoją płodność. To bardzo mi ułatwia życie, bo jednak przy nieregularnych cyklach nigdy nic nie można wyliczyć, a teraz nie ma problemu

marcyy
    Participant
    • Odp.: 41
    • Bywalec

Emila22 i jak z tym vemonis? Próbowałaś? muszę poszukać czegoś mocniejszego bo mnie okres wykańcza i już nie wyrabiam, to co do tej pory stosowałam słabo działa już na mnie. Słyszałam, że ciepłe okłady na ból pomagają, też picie zioł ale na sobie to pzetestowałam i bez szału.

nancy11
    Participant
    • Odp.: 22
    • Bywalec

ja miałam cykle w cały świat, a odkąd biorę tabsy, to jak w zegarku – co 28 dni 🙂

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " regularnożć cyklu"

Przewiń na górę