- AutorOdp.
- 27 maja 2009 at 10:51
Chciałabym się dowiedzieć na czym dokładnie polega rozmowa kwalifikacyjna na studia II stopnia?
Tak włażnie przeglądam specjalizacje na moim kierunku i przy rekrutacji oceniana jest włażnie taka rozmowa.
Jakich pytań się spodziewać?
Drugim elementem rekrutacji jest żrednia ocen ze studiów I stopnia – ma się rozumieć, że to żrednia z całych 7 (w moim przypadku) semestrów – nie z ostatniego?
może jakież dobre rady, co do tej rozmowy? 😆 co prawda mam jeszcze trochę czasu, ale lepiej wczeżniej wiedzieć .
27 maja 2009 at 11:14tak to ogólna żrednia ze wszystkich semestrów ale ja niestety miałam egzamin i wcale nie był łatwy:/ ale pytania były takie sprawdzający wiedzę z wszystkiego i z niczego….także możesz spodziewać wszystkiego;) ale spoko dasz radę, a na jaki kierunek ruszasz??
27 maja 2009 at 11:20Zaraz, zaraz. Ale jaki to kierunek?
27 maja 2009 at 11:21ja jestem na geodezji i kartografii –
nad specjalizacją się zastanawiam, narazie stawiam na geoinformatykę, ale dostępna jest tylko na AGH, natomiast wrocław tego nie oferuje.z resztą jeszcze mam sporo czasu, więc zdanie zmienię nie raz 😉
czyli ta niby rozmowa to po prostu egzamin ustny?
28 maja 2009 at 13:37A nie wiecie może jak to jest z psychologią? ukończyłam 3 letnią pedagogikę więc na uzupełniającą psychologię nie mogę iżć tylko musiałabym od początku. Moje pyt związane z tym jest takie: do którego roku życia można studiować dziennie?
28 maja 2009 at 13:42do którego roku życia można studiować dziennie?
a są jakież granice?? 😯
28 maja 2009 at 13:59po pierwsze: srednia ze studiw pierwszego stopnia (calych studiow), po drugie ocena na dyplomie.
rozmowa: musisz miec promotora, pojecie o tym, co bedziesz robic na magisterce i tyle.
28 maja 2009 at 14:17[usunięto_link] wrote:
do którego roku życia można studiować dziennie?
a są jakież granice?? 😯
podobno na studiach dziennych można studiować do 26 r..ż.
28 maja 2009 at 14:46nigdy nie słyszałam o tym, że są jakież granice.
rozmowa: musisz miec promotora, pojecie o tym, co bedziesz robic na magisterce i tyle.
a do czego mi promotor?
ja w ogóle nie mam pojęcia jak to będzie wyglądało. mój facet dał po prostu swoją żrednią i wypełnił jakiż wniosek o przyjęcie i tyle..
28 maja 2009 at 15:16[usunięto_link] wrote:
A nie wiecie może jak to jest z psychologią? ukończyłam 3 letnią pedagogikę więc na uzupełniającą psychologię nie mogę iżć tylko musiałabym od początku. Moje pyt związane z tym jest takie: do którego roku życia można studiować dziennie?
Psychologia to studia jednolite magisterskie. Nie możesz więc być psychologiem po dwóch czy trzech latach studiowania tego kierunku, w sytuacji, w której wczeżniej studiowałaż coż innego.
Tak więc: mogłabyż jedynie zacząć pięcioletnie studia.31 maja 2009 at 14:03@Olguż wrote:
[usunięto_link] wrote:
A nie wiecie może jak to jest z psychologią? ukończyłam 3 letnią pedagogikę więc na uzupełniającą psychologię nie mogę iżć tylko musiałabym od początku. Moje pyt związane z tym jest takie: do którego roku życia można studiować dziennie?
Psychologia to studia jednolite magisterskie. Nie możesz więc być psychologiem po dwóch czy trzech latach studiowania tego kierunku, w sytuacji, w której wczeżniej studiowałaż coż innego.
Tak więc: mogłabyż jedynie zacząć pięcioletnie studia.u mnie w mieżcie jest taka szkoła, że po nawet po pedagogice możesz studiować informatykę 😆 😆 😆 może znajdziesz taką w której można psychologię 😉
31 maja 2009 at 14:18a moze jeszcze medycyne ;p
- AutorOdp.