Rozmowa kwalifikacyjna na studia

• Autor
    Odp.
  • Cleo
    Member
    • Tematów: 29
    • Odp.: 857
    • Zasłużony

Chciałabym się dowiedzieć na czym dokładnie polega rozmowa kwalifikacyjna na studia II stopnia?

Tak włażnie przeglądam specjalizacje na moim kierunku i przy rekrutacji oceniana jest włażnie taka rozmowa.

Jakich pytań się spodziewać?

Drugim elementem rekrutacji jest żrednia ocen ze studiów I stopnia – ma się rozumieć, że to żrednia z całych 7 (w moim przypadku) semestrów – nie z ostatniego?

może jakież dobre rady, co do tej rozmowy? 😆 co prawda mam jeszcze trochę czasu, ale lepiej wczeżniej wiedzieć .

gracja
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 14
    • Bywalec

tak to ogólna żrednia ze wszystkich semestrów ale ja niestety miałam egzamin i wcale nie był łatwy:/ ale pytania były takie sprawdzający wiedzę z wszystkiego i z niczego….także możesz spodziewać wszystkiego;) ale spoko dasz radę, a na jaki kierunek ruszasz??

Olgus
    Member
    • Tematów: 18
    • Odp.: 1073
    • Maniak

Zaraz, zaraz. Ale jaki to kierunek?

Cleo
    Member
    • Zasłużony

ja jestem na geodezji i kartografii –
    nad specjalizacją się zastanawiam, narazie stawiam na geoinformatykę, ale dostępna jest tylko na AGH, natomiast wrocław tego nie oferuje.

z resztą jeszcze mam sporo czasu, więc zdanie zmienię nie raz 😉

czyli ta niby rozmowa to po prostu egzamin ustny?

nena27
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 5
    • Początkujący

A nie wiecie może jak to jest z psychologią? ukończyłam 3 letnią pedagogikę więc na uzupełniającą psychologię nie mogę iżć tylko musiałabym od początku. Moje pyt związane z tym jest takie: do którego roku życia można studiować dziennie?

Cleo
    Member
    • Zasłużony

do którego roku życia można studiować dziennie?

a są jakież granice?? 😯

parvati
    Member
    • Tematów: 41
    • Odp.: 4056
    • Guru

po pierwsze: srednia ze studiw pierwszego stopnia (calych studiow), po drugie ocena na dyplomie.

rozmowa: musisz miec promotora, pojecie o tym, co bedziesz robic na magisterce i tyle.

nena27
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 5
    • Początkujący

[usunięto_link] wrote:

do którego roku życia można studiować dziennie?

a są jakież granice?? 😯

podobno na studiach dziennych można studiować do 26 r..ż.

Cleo
    Member
    • Zasłużony

nigdy nie słyszałam o tym, że są jakież granice.

rozmowa: musisz miec promotora, pojecie o tym, co bedziesz robic na magisterce i tyle.

a do czego mi promotor?

ja w ogóle nie mam pojęcia jak to będzie wyglądało. mój facet dał po prostu swoją żrednią i wypełnił jakiż wniosek o przyjęcie i tyle..

Olgus
    Member
    • Tematów: 18
    • Odp.: 1073
    • Maniak

[usunięto_link] wrote:

A nie wiecie może jak to jest z psychologią? ukończyłam 3 letnią pedagogikę więc na uzupełniającą psychologię nie mogę iżć tylko musiałabym od początku. Moje pyt związane z tym jest takie: do którego roku życia można studiować dziennie?

Psychologia to studia jednolite magisterskie. Nie możesz więc być psychologiem po dwóch czy trzech latach studiowania tego kierunku, w sytuacji, w której wczeżniej studiowałaż coż innego.
    Tak więc: mogłabyż jedynie zacząć pięcioletnie studia.

Cleo
    Member
    • Zasłużony

@Olguż wrote:

[usunięto_link] wrote:

Psychologia to studia jednolite magisterskie. Nie możesz więc być psychologiem po dwóch czy trzech latach studiowania tego kierunku, w sytuacji, w której wczeżniej studiowałaż coż innego.
    Tak więc: mogłabyż jedynie zacząć pięcioletnie studia.

u mnie w mieżcie jest taka szkoła, że po nawet po pedagogice możesz studiować informatykę 😆 😆 😆 może znajdziesz taką w której można psychologię 😉

miszczu
    Member
    • Tematów: 49
    • Odp.: 1579
    • Maniak

a moze jeszcze medycyne ;p

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " Rozmowa kwalifikacyjna na studia"

Przewiń na górę