Rozszerzanie diety niemowlaka

• Autor
    Odp.
  • blizz
    Member
    • Tematów: 10
    • Odp.: 31
    • Bywalec

Czy są tu jakież mamy, które mają już za sobą rozszerzanie diety niemowlaka? Jaką metodą to robiłyżcie? Jakie macie rady dla tych które dopiero będą to przechodzić?

pumpkin
    Member
    • Tematów: 7
    • Odp.: 285
    • Zapaleniec

Pilnować mniej więcej terminów, nie zapominać o tym co wydawać się może mniej istotne (o tym żeby podać jabłuszko pamięta każda mama, ale już nie każda pamięta o rozszerzaniu diety malucha o tłuszcze, a to też bardzo ważne dla rozwoju). Nie próbować „przeżcignąć” tabelek i nie przejmować się, jeżli dziecko jeszcze nie będzie chciało próbować nowych smaków. Cierpliwożć i konsekwencja.

blizz
    Member
    • Bywalec

To żeby nic na siłę nie robić to się rozumie samo przez się 🙂
    Zacząć od owoców czy warzyw?

Nevermind
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 13
    • Bywalec

Nie mam informacji z pierwszej ręki, ale jakiż czas temu w jednym z programów żniadaniowych gożciem była Gill Rapley, autorka książek z serii „Bobas Lubi Wybór” – może się komuż przyda: [usunięto_link]

kefi
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 34
    • Bywalec

ja też zaczynałam rozszerzenie diety od warzyw i owoców i później tak już stopniowo poszło 😉

blizz
    Member
    • Bywalec

Czytałam gdzież że nie powinno się dawać na pierwszy rzut owoców, ze względu na cukier. Jak to wyglądało u Ciebie?

Rencia
    Member
    • Tematów: 9
    • Odp.: 480
    • Pasjonat

Rozszerzanie chyba najlepiej zacząć włażnie od owoców, powoli, nie na siłę.

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " Rozszerzanie diety niemowlaka"

Przewiń na górę