Ser żółty zapiekany

• Autor
    Odp.
  • zuzaz89
    Member
    • Tematów: 14
    • Odp.: 33
    • Bywalec

*ser żółty 200g
    *2 jaja
    *100g oleju
    150g płatki owsiane

Sposób wykonania:
    Ser zetrzeć na tarce o grubych oczkach, dodac jajo, wymieszać, formować małe placuszki, otoczyć w płatkach owsianych, smażyć na rozgrzanym tłuszczu, na złoty kolor. Podawac z pieczywem

Emka
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 23
    • Bywalec

Robiłam,całkiem dobre wyszły, tylko że za mało sera dałam i sie troche rozpadały. 😉

tygrysek
    Member
    • Tematów: 10
    • Odp.: 1080
    • Maniak

ja tam się nie rozdrabniam…

centymetrowy plaster sera obtaczam w mące, jajku i bułce tartej (tylko musi być dokładnie-„szczelnie”) rzucam to na rozgrzany olej, aż seruż pod panierką będzie mięciutki. do tego frytki… a d*** rożnie… 😉

Berdysz
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 81
    • Stały bywalec

[usunięto_link] wrote:

ja tam się nie rozdrabniam…

centymetrowy plaster sera obtaczam w mące, jajku i bułce tartej (tylko musi być dokładnie-„szczelnie”) rzucam to na rozgrzany olej, aż seruż pod panierką będzie mięciutki. do tego frytki… a d*** rożnie… 😉

Weź dwa takie plastry a pomiędzy nie włóż kawałek szynki… potem jajko, bułka tarta (w mące nie próbowałem)…

Albo spróbuj ser typu „Camembert”. Na ogół te serki są okrągłe, przetnij wzdłuż na pół, tak żeby mieć dwa plasterki i dalej wiadomo: jajko, bułka, patelnia 🙂

locky
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 10
    • Bywalec

probowałam robić takie kotlety serowe, ale niestety nie chciała sie trzymać na nich panierka i ser potem topił się i rozlewał po patelni – co źle zrobiłam ?

Anonymous
    Member
    • Tematów: 103
    • Odp.: 3449
    • Guru

ej muszę kiedyż wypróbować! mniammm

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " Ser żółty zapiekany"

Przewiń na górę