- AutorOdp.
- 5 lutego 2008 at 19:19
*ser żółty 200g
*2 jaja
*100g oleju
150g płatki owsianeSposób wykonania:
Ser zetrzeć na tarce o grubych oczkach, dodac jajo, wymieszać, formować małe placuszki, otoczyć w płatkach owsianych, smażyć na rozgrzanym tłuszczu, na złoty kolor. Podawac z pieczywem28 marca 2008 at 18:13Robiłam,całkiem dobre wyszły, tylko że za mało sera dałam i sie troche rozpadały. 😉
29 marca 2008 at 22:04ja tam się nie rozdrabniam…
centymetrowy plaster sera obtaczam w mące, jajku i bułce tartej (tylko musi być dokładnie-„szczelnie”) rzucam to na rozgrzany olej, aż seruż pod panierką będzie mięciutki. do tego frytki… a d*** rożnie… 😉
4 sierpnia 2008 at 21:51[usunięto_link] wrote:
ja tam się nie rozdrabniam…
centymetrowy plaster sera obtaczam w mące, jajku i bułce tartej (tylko musi być dokładnie-„szczelnie”) rzucam to na rozgrzany olej, aż seruż pod panierką będzie mięciutki. do tego frytki… a d*** rożnie… 😉
Weź dwa takie plastry a pomiędzy nie włóż kawałek szynki… potem jajko, bułka tarta (w mące nie próbowałem)…
Albo spróbuj ser typu „Camembert”. Na ogół te serki są okrągłe, przetnij wzdłuż na pół, tak żeby mieć dwa plasterki i dalej wiadomo: jajko, bułka, patelnia 🙂
10 lutego 2009 at 14:35probowałam robić takie kotlety serowe, ale niestety nie chciała sie trzymać na nich panierka i ser potem topił się i rozlewał po patelni – co źle zrobiłam ?
16 czerwca 2009 at 15:45ej muszę kiedyż wypróbować! mniammm
- AutorOdp.