• Autor
    Odp.
  • Katie
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 585
    • Zasłużony

a ja mam problem taki, ze jak umyję twarz, albo wyjdę spod prysznica, to mam strasznie żciągniętą skórę, jedynym dobrym na to kremem jest zwykła nivea, ta granatowa, czego innego bym nie zastosowała jest źle, albo pojawiają się czerwone plamy, albo nie ma różnicy po nałożeniu kremu i piecze.. zaczynam się martwić, czy to może nie jest jakaż alergia?

renia_tm
    Member
    • Tematów: 2
    • Odp.: 41
    • Bywalec

Slyszalam,ze Bioderma zzorganizowala akcje bezplatnych konsultacji dermatologicznych i trwa do 15 lipca w calym kraju.Kolezanki byly i sa zachwycone.Ja tez sie wybieram bo naprawde warto.Oceniaja stan skory,okreslaja rodzaj cery,udzielaja dobrych rad,dopasowuja kosmetyki do naszej cery i podobno daja tez probki kremow:)Faja sprawa.Nareszcie ktos o nas pomyslal 🙂 😆

oh_ja
    Member
    • Odp.: 56
    • Stały bywalec

dla mnie krem nivea nie jest dobrym rozwiazaniem.a probowalas czegos z tak zwanych dermokosmetyków?jest tego trochę w aptece.weglug mnie potrzebujesz dobrego kremu nawilzajacego do skóry wrazliwej, byc moze suche/odwodnionej.a aptekach i dobrych drogeriach jest trochę tego.

oh_ja
    Member
    • Odp.: 56
    • Stały bywalec

a swoją drogą to, o czym pisze renia_tm to tez fajna sprawa.zawsze mozna skorzysac z takich porad i dowiedziec się czegoż ciekawego na swój temat 😉

renia_tm
    Member
    • Bywalec

Dokladnie.Znalazlam nawet stronke gdzie mozna zapisac sie na taka bezplatna konsultacje 🙂 [usunięto_link] Szkoda tylko,ze tak malo czasu juz zostalo 🙁

zuzek85
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 11
    • Bywalec

kurcze, fajna rzecz, moze uda mi się jeszcze zapisać bo zawsze chcialam sprobowac czegos takiego.ja zawsze mialam problem z doborem odpowiedniego dla mnie kremu, takze uwazam, ze dobrze, ze ktos organizuje takie akcje.

renia_tm
    Member
    • Bywalec

Dziewczyny super sprawa!!Zapisalam sie n ata bezplatna konsultacje i nareszcie wiem jaki mam typ cery i jakich kremow powinnam uzywac do pielegnacji,jakich preparatow do zmywania makijazu,czym myc twarz itd.itd.Dostalam kikla probek kremow,ktorych uzylam tuz po powr0ocie do domku 😀 Mowie wam SUPER!!!

zuzek85
    Member
    • Odp.: 11
    • Bywalec

to fajnie, widzę ze jesteż zadowolona. poki co moja koleżanka był tez na takiej akcji i również wróciła zachwycona 😉 zreszta widzę, ze takie akcje podobaja się wielu osobom.mam nadzieję, że będa organizowane coraz częsciej 🙂

renia_tm
    Member
    • Bywalec

Jestem naprawde bardzo zadowolona i tez mam nadzieje,ze akcje beda wznawiane bo chetnie wybralabym sie jeszcze raz 😀

JoJo
    Member
    • Tematów: 3
    • Odp.: 232
    • Zapaleniec

ja też mam cerę mieszaną. używałam różnych kremów różnych marek, ostatnio vichy. matuje ale też wysusza więc szukam dalej. teraz wyszła nowa seria Lirene Design your style i jest tam też krem matujący, sporo pozytywnych opinii słyszałam więc może warto się skusić.

obcasikhunter
    Member
    • Odp.: 3
    • Początkujący

ja używam lipo kremu dardia …polecam Ci

LaLoLa
    Member
    • Odp.: 156
    • Zapaleniec

[usunięto_link] wrote:

dla mnie krem nivea nie jest dobrym rozwiazaniem.a probowalas czegos z tak zwanych dermokosmetyków?jest tego trochę w aptece.weglug mnie potrzebujesz dobrego kremu nawilzajacego do skóry wrazliwej, byc moze suche/odwodnionej.a aptekach i dobrych drogeriach jest trochę tego.

Dermokosmetyki tez polecam. Zreszta bioderma tez ma niezle produkty, tylko stosunkowo (np. do dermokosmetykow) dosc drogie. Krem nivea to chyba jest dobry dla niemowlat. U doroslych to warto uzywac kremow z wsubstancjami aktywnymi. A taki nivea, czy jakas odzywke intensywnie nawilzajaco tylko raz,dwa w tygodniu.

afrodytaspa.pl
    Member
    • Odp.: 40
    • Bywalec

Konsultacja z kosmetyczką lub dermatologiem to chyba najlepsze rozwiązanie tego problemu. Może dodatkowo mogłabyć poprawić stan skóry, decydując sie na jakież zabiegi w gabinecie?

Blk
    Member
    • Tematów: 15
    • Odp.: 699
    • Zasłużony

tak, tak, wizyta u dermatologa najlepszym wyjżciem 😉

Alicja74
    Member
    • Odp.: 7
    • Początkujący

Dobrym i bezpiecznym rozwiązaniem w przypadku gdy podejrzewasz u siebie alergię skorną, są dermokosmetyki. Jeżli masz takie miejsca, ktore są zaczerwienione, swędzące i suche, to dobry będzie keranorm. Dziala szybko. Już po tygodniu widać efekty.

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " skora na twarzy"

Przewiń na górę