skóra skłonna do " porów"

• Autor
    Odp.
  • kokoszka
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 1
    • Początkujący

hej mam taki problem z porami na twarzy chociaz nie sa wielkie i nie przeszkadzaja mi az tak strasznie to wolalabym sie ich oczywiscie pozbyc :/ moze znacie jakies super sposoby?

mojito
    Member
    • Odp.: 55
    • Stały bywalec

sauna?

uregulowanie diety – cera z problemami to pierwszy objaw nieprawidlowej diety

( i duzo sexu – tak wola moj prosiak zza drzwi)

Ale on uwaza ogolnie ze orgazm plus swiadome rozluznienie dziala cuda na cere, trawienie, samopoczucie i ogolnie…

Medytant wredny, ale kochaniutki 🙄

asiek
    Member
    • Tematów: 25
    • Odp.: 436
    • Pasjonat

seria garniera czysta skóra?

MADZIK
    Member
    • Odp.: 19
    • Bywalec

Ja zauważyłam, że pogarsza mi się cera po czekoladzie, więc (mimo tego, że to bardzo boli) staram się ją ograniczać. I po lekarstwach – zawsze jak się przeziębię i nałykam prochów, to potem wstydzę sie wyjżć z domu 😳
    A wiecie może od czego jeszcze może nie być najlepiej na twarzy?
    Pozdrawiam
    Madzik

hitlerowa
    Member
    • Tematów: 3
    • Odp.: 20
    • Bywalec

na pory jest tysiące sposobów oczywiżcie niektóre tylko działają. 😛 jak poprzedniczka wspomniała dobra jest…sauna 🙂 możesz ją sobie zrobić w domu. do miski wlać wrzątku z naparem ziołowym np. rumianek i wiele innych i przykryć się ręcznikiem 😉 do tego mydło antybakteryjne np. protex czy mydło siarkowe i płukanki z liżciastej zielonej herbaty i cytryny i płyny w aptekach np. afrodyta. powodzenia 😉

maljoanna
    Member
    • Tematów: 15
    • Odp.: 289
    • Pasjonat

Rozszerzone pory można zlikwidować dożć prostymi sposobami. Przede wszystkim pamiętaj, żeby regularnie (przynajmniej raz w tygodniu) oczyszczać skórę peelingiem. Na co dzień myj twarz żelami żciągającymi lub oczyszczającymi, przeznaczonymi specjalnie do cery tłustej. Lepiej zrezygnuj z wody i mydła, bo one tylko podrażnią skórę twarzy. Możesz też spróbować sprawdzonych domowych metod walki z rozszerzonymi porami.O to jeden z nich:Maseczka drożdżowa zwęża pory, ma też działanie oczyszczające. Na łyżeczce podgrzej parę kropli miodu i utrzyj z 3 dag drożdży. Papkę nałóż na twarz i szyję. Po 15 minutach zmyj maseczkę wodą.

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " skóra skłonna do " porów""

Przewiń na górę