• Autor
    Odp.
  • sad_babe
    Member
    • Temat贸w: 1
    • Odp.: 1
    • Pocz膮tkuj膮cy

Witam !
    Nie mam pojecia co sie ze mn膮 dzieje 馃檨 Od miesi膮ca jestem smutna nic mnie nie cieszy psuje humor innym. Najbardziej cierpi na tym moj chlopak. Zapominam o wielu rzeczach nie mam g艂owy do niczego nic mi nie wychodzi a on mnie obwinia 偶e albo robie to specjalnie albo jestem ograniczona , chora psychicznie bo nie potrafie zrobic latwej czynnosci np. przypilnowac jajek gotuj膮cych sie. To sa ma艂e rzeczy ale tak za kazdym razem to moze byc wkurzaj膮ce. Nie chce zeby on mysla艂 ze jestem chora psychicznie bo tak naprawde nie wiem co sie ze mna dzieje. Nie bywam jakas zamy偶lona , mam problemy 偶yciowe jak kazdy ale nie wydaje mi sie zeby to one sie tak bardzo przek艂ada艂y na moje zachowanie. Dopiero jak on mi zwr贸ci uwage to zauwazam to ze tak naprawde sama nie wiem czemu o czyms zapomnialam i jak to jest mozliwe czemu do niczego nie mam g艂owy i zawsze niemam na nic czasu a tak naprawde nic nie robie :/ Mo偶e jednak co偶 mi jest ? On mnie nie wspiera mo偶e to jeszcze pot臋guje to uczucie? Jestem bezsilna za kazdym razem jak sie przy艂apie na nastepnym b艂edzie to jestem zaskoczona ze nie potrafilam czegos dopilnowac. Martwie sie bo jest tak prawie codziennie.

Emilia Flores
    Member
    • Temat贸w: 11
    • Odp.: 212
    • Zapaleniec

wygl膮da na depresj臋, co pod偶wiadomie wiesz, bo wybra艂a偶 ten temat. id藕 do lekarza, dostaniesz leki- to zwyk艂a choroba tyle, 偶e jak to si臋 m贸wi duszy nie cia艂a. nie jeste偶 pierwsza ani ostatnia,kt贸rej si臋 przydarzy艂a. najsmutniejsze jednak w tej historii jest zachowanie twojego ch艂opaka. powinna偶 z nim porozmawia膰 i wyja偶ni膰, co si臋 dzieje, bo pewnie si臋 nie domy偶la. powiedz, 偶e potrzebujesz teraz jego wsparcia.

poszlam_w_maliny
    Member
    • Temat贸w: 2
    • Odp.: 16
    • Bywalec

zgadzam sie z przedm贸wczyni膮. moja siostra mia艂a co偶 takiego z nawrotami co jesie艅. kiepsko z ni膮 by艂o na maxa. xanax jej pom贸g艂

iga
    Member
    • Temat贸w: 19
    • Odp.: 835
    • Zas艂u偶ony

Depresja a „depresja ” to dwie r贸偶ne sprawy. W膮tpi臋, 偶e przeci臋tny laik mo偶e wysuwa膰 tu jakie偶 diagnozy. Najlepiej po prostu wybierz sie do lekarza – to najpr臋dzej za艂atwi spraw臋.
    Ale wiesz co.. wielu m艂odych ludzi miewa „roztrzepane” umys艂y. To w po艂膮czeniu z problemami/stresami, kt贸re dopadaj膮 przecie偶 ka偶dego tworzy jakie偶 skutki.. A gdy na dok艂adk臋 kto偶 (szczeg贸lnie bliska osoba, od kt贸rej oczekujemy wparcia) wk艂ada Ci do g艂owy teksty o tym, 偶e pewnie jeste偶 chora psychicznie, ograniczona, etc. wcale si臋 nie dziwi臋, 偶e dopadaj膮 Cie smutki i wahania nastroju..
    G艂owa do g贸ry 馃槈

sad_babe
    Member
    • Pocz膮tkuj膮cy

Dziekuje za odpowiedzi.
    Wczesniej mi sie nie zdarza艂o takie roztrzepanie , wczoraj zapomnialam zakluczyc drzwi jak wychodzilam z domu wr贸cialm po 3 godzinach i bardzo sie zdziwi艂am :/
    Powinnam isc do lekarza specjalisty od takich spraw czy do rodzinnego narazie?

Catarina_87
    Member
    • Odp.: 6
    • Pocz膮tkuj膮cy

Hej,
    wiesz co najlepiej b臋dzie jak wybierzesz si臋 do lekarza rodzinnego i o wszystkim mu opowiesz 馃槈 By膰 mo偶e to depresja, ale jak wiadomo morze jest szerokie i g艂臋bokie, wi臋c lepiej nie b艂膮dzi膰 po omacku. R贸wnie dobrze mo偶e to by膰 niedoczynno偶膰 tarczycy i uwierz mi objawy s膮 identyczne, jak te o kt贸rych piszesz. A mog臋 je potwierdzi膰 w 100%, bo wykryto nieca艂y rok temu u mnie t臋 chorob臋. Na pocz膮tku te偶 my偶la艂am o depresji, ale si臋 yli艂am. R贸wnie dobrze mo偶e tw贸j organizm potrzebuje magnezu albo innych witamin. Badania nie zaszkodz膮. Pozdrawiam 馃槈

kocur1507
    Member
    • Temat贸w: 0
    • Odp.: 40
    • Bywalec

raczej nie ma takiej opcji 偶eby by艂a to depresja, bo podobno osoby na ni膮 chore nie dostrzegaj膮 problemu, wi臋c tak偶e nie m贸wi膮, 偶e czuj膮 sie fatalnie itp.

tina007
    Member
    • Odp.: 15
    • Bywalec

Jest du偶a depresja i jest dystymia. Ty prawdopodobnie cierpisz na dystymie. Oto jej objawy: os艂abianie apetytu lub przejadanie si臋, bezsenno偶膰 lub nadmierna senno偶膰, brak energii, znu偶enie, obni偶ona samoocena, trudno偶膰 ze skupianiem uwagi, trudno偶膰 z podejmowaniem decyzji, poczucie beznadziejno偶ci.
    Czy mia艂a偶 mo偶e my偶li samob贸jcze ?
    To nie jest prawda 偶e osoba chora na depresj臋 nie zauwa偶a swojej choroby. Ja te偶 od paru lat zmagam si臋 z depresj膮. Gdy j膮 podlecz臋 to ona na jesie艅 i w przedwio偶nie do mnie wraca jak bumerang.
    Wybierz si臋 do lekarza on Ci na pewno pomo偶e 馃檪

miszczu
    Member
    • Temat贸w: 49
    • Odp.: 1579
    • Maniak

[usuni臋to_link] wrote:

raczej nie ma takiej opcji 偶eby by艂a to depresja, bo podobno osoby na ni膮 chore nie dostrzegaj膮 problemu, wi臋c tak偶e nie m贸wi膮, 偶e czuj膮 sie fatalnie itp.

to akurat bzdura

fiona188
    Member
    • Temat贸w: 33
    • Odp.: 306
    • Pasjonat

czym pr臋dzej id藕 do lekarza i powiedz mu o wszystkim, mo偶e da Ci skierowanie do psychologa lub psychiatry, je偶li to depresja, nie warto zwleka膰 z wizyt膮

Yuna
    Member
    • Temat贸w: 9
    • Odp.: 44
    • Sta艂y bywalec

Mia艂am depresj臋 ca艂e dwa lata gdy w moim domu si臋 nie dzia艂o najlepiej. Stany l臋kowe, my偶li samob贸jcze, samookaleczanie si臋. No naprawd臋 stan beznadziejny. Nie chodzi艂am do szko艂y i mia艂am wszystko gdzie偶. M贸wi艂am wszystkim, 偶e mam depresj臋 wi臋c chyba mo偶na by膰 jej 偶wiadomym. Uda艂o mi si臋 samej z tego wyj偶膰. Drobna iskierka, sport, cel i wysz艂am bez lek贸w. Chocia偶 czasem bra艂am na uspokojenie gdy mia艂am mocne l臋ki. Nie mia艂am rzdnego wsparcia w偶r贸d bliskich. Da si臋 to wyleczy膰. Uwierz w siebie! Moje motto w tedy brzmia艂o : „Jak sama sobie nie pomog臋 to nikt mi nie pomo偶e” a mia艂am w tedy 14-15 lat….

samurajjka
    Member
    • Odp.: 3
    • Pocz膮tkuj膮cy

Nie ma czym si臋 przejmoea膰 g艂owa do g贸ry!!

inawina
    Member
    • Pocz膮tkuj膮cy

no niestety wygl膮da jak depresja 馃檨

Vicky11
    Participant
    • Temat贸w: 2
    • Odp.: 20
    • Bywalec

Mo偶e to jakie艣 nieza艂atwione sprawy, traumy z przesz艂o艣ci? Nagromadzone i niewyra偶one emocje powoduj膮 spory nat艂ok my艣li i mog膮 prowadzi膰 do depresji. Warto przepracowa膰 temat z poleconym terapeut膮.聽 馃檪

Powinna艣 te偶 by膰 mniej krytyczna wobec siebie… Traktuj siebie z wi臋ksz膮 mi艂o艣ci膮 i zaakceptuj swoje „wady”.聽 A je艣li ch艂opak nie potrafi ich zaakceptowa膰, to mo偶e zmie艅 m臋偶czyzn臋 :D? Zwi膮zek nie powinien stresowa膰 偶adnej ze stron.

kropla deszczu
    Participant
    • Temat贸w: 4
    • Odp.: 118
    • Zapaleniec

Taka postawa jest imponuj膮ca, ale trudna. 艁atwiej uciec od depresji czy przygn臋bienia jak si臋 ma kogo艣 obok siebie…

Musisz si臋 zalogowa膰 by napisa膰 odp. w temacie: " Smutny problem"

Przewi艅 na g贸r臋