soczewki 3 miesięczne

• Autor
    Odp.
  • mari_s1
    Member
    • Tematów: 3
    • Odp.: 32
    • Bywalec

Czemu wycofano soczewki 3 miesięczne, kiedyż je nosiłam i miałam spokój na długi czas, a teraz są same te miesięczne, ech szkoda, jakie macie zdanie na ten temat ?

asiek
    Member
    • Tematów: 25
    • Odp.: 436
    • Pasjonat

nawet nie wiedzialam, że wycofali.. wszystkich firm? może było za dużo zapaleń spojówek i infekcji oczu po ich noszeniu?

Katie
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 585
    • Zasłużony

miesięczne moim zdaniem i tak wystarczają, czasem muszę już po tygodniu dać oczom odpocząć..

Satine_82
    Member
    • Odp.: 68
    • Stały bywalec

tez nie slyszalam ze zostały wycofane. W necie ostatnio kupilam bez problemu

gwiazdeczka
    Member
    • Odp.: 10
    • Bywalec

A ja w ogóle nie słyszałam o soczewkach 3 miesięcznych w Polsce. Nie wydaje się wam że to za długo tak nosić soczewki przez 3 miesiące? Moim zdaniem miesięczne są idealne. A szczególnie te ostatnie Air Optix z ciba vision. Oczy się w nich nie męczą, nie czerwienią.

mari_s1
    Member
    • Bywalec

Przynajmniej poza allegro nie można kupić z tego co wiem, możliwe że było za dużo zapaleń spojówek, w końcu soczewki 3 miesięczne wymagają odbiałkowania

armatka_28
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 11
    • Bywalec

byłam na wizycie kontrolnej i zapytałam lekarza o te soczewki 3 miesięczne. Powiedział mi że w Polsce najdłuższe są miesięczne z Ciba Vision. A tych z allegro to nie poleca. Także przekazuję wam i może to przemyżlcie. bo nie wiem czy warto oszczędzać na własnym zdrowiu. A poza tym teraz jest dużo promocji na soczewki. Np włażnie Ciba Vision ma promocje taką że płacisz tylko za dobranie soczewek. A w prezencie dostajesz całe opakowanie, w którym jest płyn do soczewek, soczewki, krople i ulotki z instrukcją użytkowania. Więc chyba się opłaca.

Satine_82
    Member
    • Odp.: 68
    • Stały bywalec

Jeszcze pół roku temu kupowałam 3-miesieczne soczewki u optyka, ostatnio kupiłam przez allegro takie same (bausch&lomb) tyle ze 3 razy tansze.

mari_s1
    Member
    • Bywalec

3 miesięczne ? a odbiałkowujesz je ?

asiek
    Member
    • Pasjonat

moja koleżanka też zawsze kupowała 3miesięczne u optyka. nie wiem, jak jest teraz, ale na pewno były normalnie dostępne. ja stosowałam tylko miesięczne z takich długoterminowych

mari_s1
    Member
    • Bywalec

Kiedyż rzeczywiżcie te soczewki były dostępne na rynku, ale od roku nie ma ich na pewno, pewnie ze względu na wzrost zagrożenia zapalenia spojówki u ludzi noszących takie soczewki, przynajmniej tak przypuszczam, może wy wiecie więcej na ten temat ?

gwiazdeczka
    Member
    • Odp.: 10
    • Bywalec

odbiałkowywać? wybaczcie moje zdziwienie ale dopiero od niedawna
    zaczełam nosić soczewki. Czym to sie objawia? Obecnie mam miesięczne
    i one też ulegają takiemu defektowi? A co do 3-miesięcznych to
    jak byłam u okulisty to nic nie wspominał mi o takich… wogóle mam
    wrażenie, że zbyt mało wiem na temat soczewek… hmmm następnym razem
    pomęcze lekarza troche więcej, a tymczasem będę bardzo wdzięczna za odp:)

asiek
    Member
    • Pasjonat

ja jak nosiłam miesięczne to ich nie odbiałkowywałam, ale nigdy też nie nosiłam dłużej nawet o jeden dzień włażnie z tego powodu

manola
    Member
    • Odp.: 123
    • Zapaleniec

Ja też nosiłam zawsze nie więcej niż miesięczne i nigdy nie przekraczałam terminu. Na początku kupowałam u optyka, ale potem koleżanka poleciła mi zaufanego sprzedawcę na eBayu i teraz stamtąd taniej kupuję soczewki i płyny. Jestem zadowolona i mam oczka w dobrej kondycji.

martyna1
    Member
    • Tematów: 14
    • Odp.: 303
    • Pasjonat

Nie tylko są 3-miesięczne soczewki, są też roczne soczewki. A nawet takie do stałego noszenia – i w dzień i w nocy. Nie wiedziałam, że te 3-miesięczne wycofali, ciekawe. Zresztą one nie są pewnie dla wszystkich, np. jak ktoż ma wadę z astygmatyzmem to dostępne są chyba tylko miesięczne i 2-tygodniowe.

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " soczewki 3 miesięczne"

Przewiń na górę