- AutorOdp.
- 23 lutego 2013 at 14:54
ja w ogóle soków nie pijam o.O
czasem kupuję sok z kapusty kiszonej jedynie. a tak, to wolę herbatę 🙂24 lutego 2013 at 15:58ja wyciskam sobie sama cytrusy w takim zwykłym plastikowym wyciskaczu 🙂
25 lutego 2013 at 11:21[usunięto_link] wrote:
ja w ogóle soków nie pijam o.O
czasem kupuję sok z kapusty kiszonej jedynie. a tak, to wolę herbatę 🙂Dlaczego? Nie smakują Ci żadne soki?
25 lutego 2013 at 14:45Ja mam taką [usunięto_link]. Jestem z niej zadowolona, jest prosta w obsłudze, bezawaryjna. Soki są z niej pyszne i co ważne zdrowe. Nie żałuje, że ją kupiłam
27 lutego 2013 at 06:48Ja mam także przygotowane zawsze na zimę dla siebie i TŻ soki rozgrzewające :)))
4 marca 2013 at 06:17zwracam uwagę i zawsze wybieram te „100%” albo wyciskam sama w domu 🙂
4 marca 2013 at 12:28Oczywiżcie, że te wyciskane w domu są zdrowsze i lepsze. Kupowane soki, nawet, jesli są tzw. 100% mają różnego rodzaju dodatki konserwujace, barwniki. Moja kuzynka jest alergikiem i absolutnie nie może pić soków z kartonu, bo od razu ma wysypkę. Natomiast jeżli z tych samych owoców przyrządza soki w domu, nic jej nie jest.
4 marca 2013 at 13:49ja tylko wodę pije
5 marca 2013 at 17:14Do wyciskania soków, a tym samym do sławnej terapii dr Gersona, dobra jest również ręczna wyciskarka. Bardziej poręczna i znacznie tańsza. Soki przygotowane przy użyciu wyciskarki są zdecydowanie lepsze od sokowirówki. Szczególnie teraz, gdy pod ręką mamy dużo cytrusów, warto sięgnąć po wyciskarkę.
6 marca 2013 at 09:24Ja piję ew. koktajle, bo te mogę zrobić w blenderze, sokowirówki nie mam.
6 marca 2013 at 11:56[usunięto_link] wrote:
Ja piję ew. koktajle, bo te mogę zrobić w blenderze, sokowirówki nie mam.
a z czego robisz koktajle?
6 marca 2013 at 21:23Koktajle a soki to zupełnie inna sprawa. Poza tym chodzi o to, by miksując, wyciskając owoce, nie miały one stycznożci z elementami urządzeń wykonanych z metalu. Z drugiej strony wysoka temperatura wytwarzana podczas używania sokowirówki i blendera „zabija” wiele witamin i substancji mineralnych. Warto poczytać o różnicy w stosowaniu sokowirówki a wyciskarki.
7 marca 2013 at 07:30tak naprawdę każdy sok uzyskany domowymi sposobami będzie i tak lepszy od tych kupionych, więc nie ma co zbytnio filozofować tylko po prostu robić żwieże soki bez konserwantów i bez dodatku cukru.
19 marca 2013 at 08:07Zgadzam się z Mariną30. Sok przygotowany w domu na pewno będzie dużo bardziej zdrowy, niż kupny. Nie będzie zawierał sztucznych konserwantów, ani dużej ilożci cukru.
19 marca 2013 at 11:12u mnie sokowirówka rządzi.. choć ma już 30 lat i robiła kiedyż soki dla mojego męża, to nadal działa.. choć z ogromnym hukiem.
ja robię sok warzywno-owocowy. podobno posiada tajemnicę zdrowia i urody 😉 - AutorOdp.