- AutorOdp.
- 20 maja 2008 at 11:46
Hej dziewczyny 😀 … Jakie macie sposoby na ładną skórę twarzy, bez pryszczy, zaskórników i żwiecenia? Ja znalazłam w necie kilka, może się wam przydadzą 🙂
➡ Po pierwsze dobra dieta. Dużo witamin, mało tłustych rzeczy i cukru. Chyba wiadomo, że to, co jemy od razu odbija się na naszej skórze.
➡ Codzienne oczyszczanie cery. W żadnym wypadku nie chodź spac w makijażu!
➡ Używaj toniku. Wiele dziewczyn myje skóre wodą i mydłem, nie używając innych kosmetyków. To niestety wielki błąd. Skóra potrzebuje czasu, żeby przywrócic po takim oczyszczaniu swoje naturalne PH. Po użyciu tonika, PH normalizuje się niemal od razu.
➡ Rób peeling 1-2 razy na tydzień. Pozbywasz się starego naskórka i oczyszczasz cerę, która robi się promienna i ładna.
➡ Codzienne nawilżenie skóry jest bardzo ważne. Nie tylko wieczorem, ale także i rano. Używaj kremu pod makijaż, dzięki temu będzie bardziej trwały. Nie bój się, że po takim zabiegu twarz będzie się żwiecic. Wręcz przeciwnie, jeżli nie użyjesz kremu, skóra „wpije” podkład. Wieczorem, oprócz nawilżenia, wypij szklankę wody. Nie obawiaj się, że będziesz w nocy biegac co chwile do łazienki, bo organizm w czasie snu „rozprowadzi” ją po organiźmie. Zasypiaj w wywietrzonym pokoju, by skóra mogła oddychac.
➡ Pozwalaj skórze odpoczywac chociaż jeden dzień w tygodniu bez makijażu. Jeżli nie wyobrażasz sobie wyjżcia z domu niepomalowana, zaraz po przyjżciu zmywaj makijaż, a maluj się dopiero przed wyjżciem.
➡ 1-2 razy w miesiącu nakładaj maseczki. Tutaj masz do wyboru całą gamę (nawilżająca, oczyszczająca, przeciwzmarszczkowa).
➡ Relaksuj się. Skóra nienawidzi stresu!
➡ Szczególnie uważaj na cienką skórę wokół oczu. Wklepuj pod specjalny krem. Jeżli jesteż młoda, wystarczy zwykły, nawilżający.
❗ Sposób na zmęczone oczy : przed pójżciem spac wklep pod oczy gęstą warstwę bardzo tłustego kremu. Rano możesz położyc na 5-10 min ogórki lub zimne torebki po herbacie. Możesz też przyłożyc na kilkadziesiąt sekund zimne łyżeczki. Skóra będzie rozżwietlona!
➡ Masuj twarz. Poprawisz krążenie, dzięki czemu skóra stanie się jędrna.
➡ Jeżli chcesz miec piękne rzęsy, codziennie wieczorem wsmarowuj w nie olejek rycynowy. Jeżli chcesz miec ponętne usta, nakładaj na nie miód, rób delikatnie peeling miękką szczoteczką do zębów. Nawilżaj je.
➡ Użmiechaj się! Piękny użmiech rozżwietli twarz jak nic innego 🙂20 maja 2008 at 15:01Ja dla mojej twarzy robię tyle,że nie męczę jej codziennie makijażem.Oczywiżcie rano i wieczorem myję ją mleczkiem.Nie używam mydła,bo wysusza mi cerę i mam uczucie żciągniecia.Raz na parę miesięcy chodzę na czyszczenie do kosmetyczki.No i oczywiżcie się duuuużo użmiecham.Chyba mam w miarę zadbaną twarz? 😆
23 maja 2008 at 01:10hmmm… bardzo ciekawe te porady 🙂 muszę przyznać, że z chęcią kilka wykorzystam, bo sobie nie zdawałam sprawy, że tak łatwo można coż poprawić 😉 zwłaszcza tego na zmęczone oczka zaraz spróbuję 😉 zobaczymy rano 😀
23 maja 2008 at 07:32od lat stawiam na wlasciwa pielegnacje. po prostu.
24 maja 2008 at 01:37no dobra… wysmarowałam się kremem… i powiem szczerze, że chyba jednak jest różnica… bo nie miałam worków pod oczkami, choć mało spałam – tak zawsze były takie jakby opuchnięte… a teraz nic… chyba coż mi wejdzie w nawyk 8)
24 maja 2008 at 09:36Fajne rady, ale jak się zrelaksować jak wszędzie wysokie wymagania i tyle do zrobienia?
Wierzę w suplementy i łykam codziennie minerały i wit. Dzięki temu i dobrym
kremom mam ładną cerę.25 maja 2008 at 07:46Twoje rady są bardzo ok, pielęgnacja jest bardzo ważna, ale tak między Bogiem a prawdą podstawą są geny, niestety.
Dla mnie na przykład rodzice postarali się o ładną cerę, na palcach jednej ręki mogłabym policzyć krostki które miałam na twarzy w przeciągu całego mojego życia.Natomiast moja siostra długo męczyła się z trądzikiem(na szczężcie leczyła go pod opieką dermatologa, to dlatego nie ma po nim teraz ani żladu).Coż za coż – za to ona dostała niespotykanie piękne błękitne oczy, a ja nie 🙁 😀26 maja 2008 at 17:35tak jak zostalo już powiedziane- codzienna pielęgnacja i przede wszystkim dobrze dobrane do naszego rodzaju skóry kosmetyki.o tym tez trzeba pamietac 🙂
26 maja 2008 at 21:31[usunięto_link] wrote:
no dobra… wysmarowałam się kremem… i powiem szczerze, że chyba jednak jest różnica… bo nie miałam worków pod oczkami, choć mało spałam – tak zawsze były takie jakby opuchnięte… a teraz nic… chyba coż mi wejdzie w nawyk 8)
Haha, noo mi już weszło 🙂 Tak to zawsze miałam strasznie opuchnięte oczy, a po kremie nie ma włażciwie żladu, że mało spałam 🙂
30 maja 2008 at 02:22no jak widać po moim urzędowaniu na forum też miewam problemy z odpowiednią ilożcią snu 😀 a rano jeszcze sobie wklepuję kremik orzeźwiający z oriflamu 🙂 fajny efekt 😀
3 czerwca 2008 at 00:07oj tak, to fakt że wciąga 😉
3 czerwca 2008 at 23:12faktycznie fajne rady 😀 też popróbuję 😀
a co do snu… heh… też widać po godzinie urzędowania xD4 czerwca 2008 at 09:40myżlę, ze po przeczytaniu tego
[usunięto_link]
będziemy lepiej dobierac kremy 🙂 nareszcie ktoż wziął się za wyjasnienie tych tajemniczych nazw 🙂
4 czerwca 2008 at 09:57ja najbardziej bym poleciała abyżmy same nie oceniały jaki mamy typ cer tylko poszli do specjalisty na przykład do jakiegoż instytutu w którym powiedzą jaki mamy typ cery i pomogą dobrać pielęgnację odpowiednią do niej.
5 czerwca 2008 at 11:16za instytuty się płaci… a dermatolog to co, pies?
- AutorOdp.