• Autor
    Odp.
  • beateka
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 33
    • Bywalec

są przecież instytuty, w których oprócz kosmetyczek są i dermatolodzy. moja koleżanka, która ma spore problemy z cerą i odwiedza dermatologa w erisie, a przy okazji korzysta z zabiegów kosmetycznych ;] i bardzo sobie chwali profesjonalizm.

oh_ja
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 56
    • Stały bywalec

do dermatologa idzie się, kiedy ma się jakież problemy z cerą, kiedy nie wiemy jak ją peilęgnować.i tak się składa,że włażnie wiele osób nawet nie wie jaki ma typ skóry,a tw iweza to podstawa prawidłowej pielęgnacji.a dermatolog przecież też jest od tego,żeby nam pomóc.

Katie
    Member
    • Odp.: 585
    • Zasłużony

wiecie co , znalazłam coż jeszcze…

[usunięto_link]

słyszałyżcie o czyms takim jak Algi morskie? podobno stosuje się je przeciw zmarszkom i utracie elastycznożci..?

alcarin
    Member
    • Odp.: 46
    • Bywalec

[usunięto_link] wrote:

są przecież instytuty, w których oprócz kosmetyczek są i dermatolodzy. moja koleżanka, która ma spore problemy z cerą i odwiedza dermatologa w erisie, a przy okazji korzysta z zabiegów kosmetycznych ;] i bardzo sobie chwali profesjonalizm.

Wiesz ja też z czegoż takiego korzystałam dlatego wczeżniej napisałam aby samemu nie próbować pielęgnować twarzy ponieważ można sobie tak bardzo zaszkodzić. Niewiedząc że niektórych preparatów nie powinnam używać do swojej cery to robiłam teraz chodzę do instytutu aby się poradzić co i jak aby nie było tego problemu co miałam.

beateka
    Member
    • Bywalec

i ja się podpisuję pod tym, co piszesz, alcarin.
    nauczyłam się, że jeżli na czyms mi zalezy, mądrze jest skorzystac z porady specjalistów i nie tylko kosmetyki mam tu na mysli ;]
    a fakt faktem, dbanie o siebie jest dla mnie niezmiernie wazne.
    kolezanka o której wczesniej pisałam wyciagnęła mnie kiedys, prawie siłą do salonu kosmetycznego.
    i teraz staram sie bywac tam regularnie ;] z mysla o moim dobrym samopoczuciu i pięknym wyglądzie, hehe ;]

do jakiego instytutu chodzisz?
    jestes zadowolona?

Katie
    Member
    • Odp.: 585
    • Zasłużony

zastanawiam się ostatnio, czy nie powinnam zacząć używać kremów na zmarszczki…

po przeczytaniu tego [usunięto_link]

byłam gotowa sie skusić,ale z drugiej strony boję się, ze jak za wczeżnie zacznę, to tylko pogorszę sprawę…

w tym artykule napisali, że są osoby, które zaczęły już w wieku dwudziestu kilku lat, to wychodzi że na mnie juz najwyższy czas..

beateka
    Member
    • Bywalec

artykuł jest ciekawy.
    prawda, że nie można przesadzać, ani w jedną ani w drugą stronę. dlatego najlepiej jest poradzić sie specjalisty. organizm i skora starzeją sie od ok 21 roku życia. ale fakt faktem, proces starzenia jest bardzo indywidualny.
    wystarzcy w swoim otoczeniu popatrzeć na osoby w takim samym wieku. jedna wygląda na swój wiek, druga na kilka lat młodsza, a trzecia na starszą.. takie życie, uwarunkowania genetyczne, no i czynniki żrodowiskowe ;]

dlatego ja wlażnie chodzę do instytutu erisa. podoba mi sie to, że przed każdym zabiegiem oceniają stan mojej skóry, żeby potem dobrać specjalny zestaw kremów, które będę mogła zastosować w domu ;]

tobie tez polecam, wybierz się do gabinetu, eris jest przeze mnie sprawdzony, wiec spokojnie, mozesz się tam wybrać, na pewno Ci doradzą, jaki krem zastosować i czy już czas na kuracje przeciwzmarszczkową ;]

pozdrawiam

alcarin
    Member
    • Bywalec

[usunięto_link] wrote:

do jakiego instytutu chodzisz?
    jestes zadowolona?

Ja chodzę do Instytutu Ireny Eris w Sopocie jestem bardzo zadowolona jak tam jestem czuje się jak królowa i wychodzę z tamtąd bardzo odprężona 🙂 a szczególnie to się przydaj podczas egzaminów 🙂 taki relaks 😉 no i oczywiżcie używam kosmetyków prosystemu dobranych dla mnie aby podtrzymać efekt zabiegu dłużej 🙂

beateka
    Member
    • Bywalec

jak widzę Erisa jest wszędzie pełno. ma instytuty chyba we wszystkich większych i mniejszych miastach. ja chodzę w Warszawie, moja siostra w Bełchatowie, ty w Sopocie ;] no, no.. fajnie.
    i wiesz, ja też jestem z nich bardzo zadowolona, szczególnie z prosystemu ;]

alcarin
    Member
    • Bywalec

Kosmetyki z prosystemu są rewelacyjne 🙂 i w nich najlepsze jest to że przedłużają działanie zabiegu jak moge to tak nazwać 😛 dłużej są efekty 🙂 teraz już nie zmienię Instytutu no chyba że pojawi się gdzież bliżej typu Gdynia a może nawet i Rumia 😉

martyna1
    Member
    • Tematów: 14
    • Odp.: 303
    • Pasjonat

Fajne porady, ale pytanie: czy ten krem pod oczy wklepywałyżcie, jaki popadnie, byle tłusty był, czy lepiej jakiż konkretny do pielęgnacji skóry pod oczami?

beateka
    Member
    • Bywalec

nie jaki popadnie, bo efekt takie wklepywania mógłby być zupełnie różny od zamierzonego.

ja wklepuje specjalny dla mojej skorki ;]
    a skąd wiem, że specjalny dla mojej?
    HA! wiem, bo w erisie przed zabiegiem zdiagnozowali moją skorkę, a potem dobrali kosmetyki i do zabiegu i do stosowania w domku ;]

taka wizyta w instytucie bardzo się przydaje, bo się z niej nie dożć, że piękniejszym wychodzi, to jeszcze użwiadomiomym co do stanu opakowania swojego organizmu ;]

renia_tm
    Member
    • Tematów: 2
    • Odp.: 41
    • Bywalec

Dobry krem do twarrzy to naprawde sporo.Niestety wiekszosc z nas nie potrafi sama dobrac sobie takiego kremu bo tak naprawde nie wiemy jaki rodzaj cery posiadamy.Wizyta u dermatologa zalatwia problm 😉 Ja mam krem dobrany do swojego rodzaju cery i jestem naprawde zadowolona,tym bardziej,ze jest to krem z apteki firmy Bioderma.Naprawde polecam.

beateka
    Member
    • Bywalec

a ja tak jak mówiłam/pisałam wczesniej chodze do instytutu Erisa. i tam przed zabiegami badają kondycje mojej skóry. cenie to sobie tym bardziej, że zabiegi i specjalne kremy z serii Prosystem poprawiaja zdecydowanie jakosć mojej cery.
    i taka diagnoza to żwietne rozwiązanie, tym bardziej, ze jest gratis do zabiegu ;]

patunia28
    Member
    • Tematów: 5
    • Odp.: 986
    • Zasłużony

no wszystko pięknie… a może jakież ceny tych zabiegów? 😀
    i to nie prawda że do dermatologa tylko ze schorzeniami… można zawsze, bez względu na to czy choroba czy tylko jakiż drobny problem… przynajmniej moi znajomi tak mają 🙂

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " Sposoby na piękną twarz…"

Przewiń na górę