Sposoby na plecy

• Autor
    Odp.
  • radka
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 31
    • Bywalec

Korektywa, basen, rehabilitacja, czy osławiony kij od szczotki? W jaki sposób przekonać dziecko (o ile jest to możliwe), aby nie garbiło się, siedziało prosto i miało wzmocniony kręgosłup?

kalmarka
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 32
    • Bywalec

A da się tak? Pamiętam jak do mnie mama mówiła długo i namiętnie, że siedzę nieprawidłowo i efekt pojawił się w postaci krzywych pleców¦ :/ Postawiłabym na rehabilitację, tylko pewnie tutaj przydałoby się skierowanie od pediatry i jak najwięcej ruchu.

Dorota123
    Participant
    • Tematów: 28
    • Odp.: 1594
    • Maniak

Jak najwięcej ruchu, basen, gimnastyka korekcyjna, rower, cokolwiek… Jeżli dziecko garbi się podczas siedzenia to może warto zainwestować w dobre krzesło? Takie, które wymusza prawidłową postawę na dziecku? Entelo ma takie z wyprofilowanym oparciem, dopasowane do wzrostu dziecka i kształtu pleców. Moim zdaniem to sensowna propozycja.

radka
    Member
    • Bywalec

Wiadomo, ruch na pierwszym miejscu, reszta miała być tylko dodatkiem 😉 Wygooglowałam ich. Rzeczywiżcie, wygląda fajnie. Ale testowałaż je może? Nie chciałabym kupować w ciemno.

Dorota123
    Participant
    • Maniak

Tak, mają takie u nas w szkole, teraz Mikołaj przyniósł również synowi do domu 😉 Moim zdaniem warto zainwestować, bo postawa jest o wiele lepsza, więc liczę na to, że proste siedzenie wejdzie mu w nawyk.

ulala
    Member
    • Odp.: 2
    • Początkujący

nie zmusisz dziecka do prawidłowego siedzenia;/warto więc żeby ćwiczyło,chodziło na basen,miało dobre wyprofilowane krzesełko to już jest dużo

azja85
    Participant
    • Tematów: 4
    • Odp.: 85
    • Stały bywalec

Dorota123 to mieliżcie fajnego Mikołaja. A powiedz jak, jak Twoje dziecko się przystosowało do tego krzesełka?? Nie miało oporów żadnych?? Bo wiesz dzieciaki jak mają prawidłowo, prosto siedzieć to się krzywią.

Dorota123
    Participant
    • Maniak

bez problemów, dobrze krzesło jest nie tylko dobre, ale i wygodne, więc bez obaw, przynajmniej mój syn nie narzeka, a poprawę postawy podczas siedzenia widzę, więc warto 🙂

xeEena
    Member
    • Odp.: 3
    • Początkujący

dzieki

Kapitanka
    Member
    • Odp.: 68
    • Stały bywalec

cwiczenia, basen i odpowiednia supermami poduszka dla ciezarnych, slyszalas o takiej? bo w nocy organizm i cialo potrzebuja najlepszego komfortu by odpoczac po calym przezytym i meczacym dniu.

Magda Sissel.pl
    Member
    • Odp.: 108
    • Zapaleniec

wciskać dziecku poduszkę dla ciężarnych…no laska przeszłaż już samą siebie….

fakt, że są poduszki ortopedyczne dla dzieciaków, ale trudno powiedzieć, czy dzieciak będzie chciał na takiej spać:
    [usunięto_link]

Kapitanka
    Member
    • Stały bywalec

tak jak dziewczyny wyzej pisza, potrzebna jest odpowiednia poduszka i materac, poduszke mam supermami po ciazy mi zostala, ale jest tak wygodna, ze nie zmienie jej na inna dopoki mi sie nie zniszczy

Ooo25
    Member
    • Bywalec

Trzeba ciągle przypominać – „nie garb się”, „wyprostuj się”. W końcu to wejdzie w nawyk dziecku. Żadne ćwiczenia nie pomogą, gdy dziecko nie będzie mieć wyrobionego nawyku prawidłowej postawy, bo w domu poćwiczy, a pójdzie do szkoły i 5 – 6 godzin będzie się garbić w ławce.

Kapitanka
    Member
    • Stały bywalec

basen spacery i sen na odpowiedniej poduszce, spie na supermami ortopedycznej, ktrora zostala mi po ciazy.. jako jedyna pozwala na utrzymanie w jednej linii kark kregoslup i biodra

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " Sposoby na plecy"

Przewiń na górę