- AutorOdp.
- 17 listopada 2013 at 15:02
Korektywa, basen, rehabilitacja, czy osławiony kij od szczotki? W jaki sposób przekonać dziecko (o ile jest to możliwe), aby nie garbiło się, siedziało prosto i miało wzmocniony kręgosłup?
18 listopada 2013 at 16:03A da się tak? Pamiętam jak do mnie mama mówiła długo i namiętnie, że siedzę nieprawidłowo i efekt pojawił się w postaci krzywych pleców¦ :/ Postawiłabym na rehabilitację, tylko pewnie tutaj przydałoby się skierowanie od pediatry i jak najwięcej ruchu.
18 listopada 2013 at 19:58Jak najwięcej ruchu, basen, gimnastyka korekcyjna, rower, cokolwiek… Jeżli dziecko garbi się podczas siedzenia to może warto zainwestować w dobre krzesło? Takie, które wymusza prawidłową postawę na dziecku? Entelo ma takie z wyprofilowanym oparciem, dopasowane do wzrostu dziecka i kształtu pleców. Moim zdaniem to sensowna propozycja.
21 listopada 2013 at 09:10Wiadomo, ruch na pierwszym miejscu, reszta miała być tylko dodatkiem 😉 Wygooglowałam ich. Rzeczywiżcie, wygląda fajnie. Ale testowałaż je może? Nie chciałabym kupować w ciemno.
13 grudnia 2013 at 11:21Tak, mają takie u nas w szkole, teraz Mikołaj przyniósł również synowi do domu 😉 Moim zdaniem warto zainwestować, bo postawa jest o wiele lepsza, więc liczę na to, że proste siedzenie wejdzie mu w nawyk.
15 grudnia 2013 at 13:28nie zmusisz dziecka do prawidłowego siedzenia;/warto więc żeby ćwiczyło,chodziło na basen,miało dobre wyprofilowane krzesełko to już jest dużo
24 stycznia 2014 at 22:15Dorota123 to mieliżcie fajnego Mikołaja. A powiedz jak, jak Twoje dziecko się przystosowało do tego krzesełka?? Nie miało oporów żadnych?? Bo wiesz dzieciaki jak mają prawidłowo, prosto siedzieć to się krzywią.
28 stycznia 2014 at 16:34bez problemów, dobrze krzesło jest nie tylko dobre, ale i wygodne, więc bez obaw, przynajmniej mój syn nie narzeka, a poprawę postawy podczas siedzenia widzę, więc warto 🙂
11 marca 2014 at 12:53dzieki
11 sierpnia 2015 at 09:05cwiczenia, basen i odpowiednia supermami poduszka dla ciezarnych, slyszalas o takiej? bo w nocy organizm i cialo potrzebuja najlepszego komfortu by odpoczac po calym przezytym i meczacym dniu.
4 września 2015 at 09:45wciskać dziecku poduszkę dla ciężarnych…no laska przeszłaż już samą siebie….
fakt, że są poduszki ortopedyczne dla dzieciaków, ale trudno powiedzieć, czy dzieciak będzie chciał na takiej spać:
[usunięto_link]5 września 2015 at 20:00tak jak dziewczyny wyzej pisza, potrzebna jest odpowiednia poduszka i materac, poduszke mam supermami po ciazy mi zostala, ale jest tak wygodna, ze nie zmienie jej na inna dopoki mi sie nie zniszczy
7 września 2015 at 13:44Trzeba ciągle przypominać – „nie garb się”, „wyprostuj się”. W końcu to wejdzie w nawyk dziecku. Żadne ćwiczenia nie pomogą, gdy dziecko nie będzie mieć wyrobionego nawyku prawidłowej postawy, bo w domu poćwiczy, a pójdzie do szkoły i 5 – 6 godzin będzie się garbić w ławce.
21 października 2015 at 19:21basen spacery i sen na odpowiedniej poduszce, spie na supermami ortopedycznej, ktrora zostala mi po ciazy.. jako jedyna pozwala na utrzymanie w jednej linii kark kregoslup i biodra
- AutorOdp.