- AutorOdp.
- 8 marca 2010 at 09:42
Co sądzicie o tym, żeby na weselu urządzić taki stój ze swojskim jedzeniem?? Wicie jakież domowe wyroby?? Kiedyż byłam na weselu koleżanki i taki stół robił niesamowite wrażenie. I gożcie sobie chwalili mięso. jakie jest wasze zdanie na ten temat?? A może wiecie, gdzie można się zaopatrzyć w takie swojskie wyroby??:)
9 marca 2010 at 15:27Wiejski stół to żwietna sprawa. Też mieliżmy i byliżmy zachwyceni.Wszyscy normalnie rzucili się jak zobaczyli swojskie wyroby. Był oczywiżcie też bimber, jako dodatek. I wszystkie wędliny, które były na stołach, okazały się niepotrzebne. My mieliżmy szynkę w kształcie żwinki, jakież swojskie kiełbasy, pasztet, schab i inne wędlinki. Obowiązkowo był boczek wędzony, smalec i ogórki kiszone 🙂 Bardzo często lokale, w których robi się wesele, mają w ofercie przygotowanie wiejskiego stołu. Natomiast moi teżciowie z moimi rodzicami kupili wszystko na wsi 🙂 Mamy tam rodzinę, więc nie było problemu, żeby to załatwić 😀
14 marca 2010 at 10:58świetny pomysł z takim wiejskim stołem, bo teraz tak prawdę mówiąc wszystkie wędliny sprzedawane w sklepach są okropne. świeżożć i smak trzymaja góra dwa dni, albo w ogóle smakują plastikowo. PRzyznam szczerze, że sama bym z chęcią pobawiła się na takm weselu gdzie byłby wiejski stół. Faktycznie najlepiej jest pojechać gdzież na wież, do prawdziwej masarni i wędzarni, bo masz gwarancję żwieżożci jedzenia, ale to też powinno być polecone miejsce. Jeżli takiego nie znasz to może spróbujesz ze sklepem lap-pol.pl? To jest sklep internetowy, wiem, że nie wszsycy mają przekonanie do takiego kupując produkty spożywcze, ale mają oni niesamowicie smaczne mięso więc warto spróbować (polecam w szczególnożci dziczyznę!!).
- AutorOdp.