- AutorOdp.
- 2 grudnia 2010 at 12:07
Moja cera robi sie bardzo sucha w zimie i na dodatek robie mi sie plamy po uzywaniu fluidu.Jakie polecacie kremy do cery suchej?
19 grudnia 2010 at 13:19Trzeba też pamiętać,że od żrodka należy skórę natłuszczać i nawilżać.Są gotowe preparaty i używać więcej oliwy z oliwek.Kosmetyki działają tylko do pewnej warstwy skóry a przemianę materii i jakożć odżywiania widać na skórze.Fakt,że duże znaczenie ma genetyczne uwarunkowanie,ale można spróbować radzić sobie:)
20 grudnia 2010 at 11:32Do suchej skóry tylko krem albo mażć z witaminą A! 🙂 Ja używam alantandermoline z wit. A, bo bardzo fajnie się wchłania, a ja nie lubię uczucia ”tłustej twarzy”, ale jak wam to nie przeszkadza to może być nawet zwykła mażć witaminowa.
20 grudnia 2010 at 12:19krem Nivea owszem na pewno w jakimż stopniu nawilży Twoją cerę, ale to chyba nie wystarczy, powinnaż znaleźć krem mocno nawilżający- ja osobiżcie polecam Ci krem nawilżający z serii Happy per Aqua-sama go używam i według mnie jest żwietny-wystarczy mała ilożć a można nasmarować spokojnie całą twarz. Spróbuj, może Tobie też przypadnie do gustu?
27 grudnia 2010 at 15:01Ja lubię taki kremi z nagietkiem ala kremik uniwersalny. Jak dla mnie super nawilża.
3 stycznia 2011 at 13:09niedaleko mnie otwarli nowy salon SPA (Wola, Karolkowa 50), mają mnóstwo różnych zabiegów na ciało i twarz. jestem ciekawa waszych opinii na ich temat. udało mi się jedynie znaleźć ich stronkę na facebooku: [usunięto_link]
5 stycznia 2011 at 12:11Ja tez mam bardzo suchą skórę. Z resztą u mnie nie jest to związane z pora roku, ponieważ ona jest taka cały czas. Długo poszukiwałam kremu, który nieco polepszy kondycje mojej skóry i tak trafiłam na Ivostin i jest z niego bardzo zadowolona.
26 stycznia 2011 at 09:53Najlepiej udać się do specjalisty gdyż sucha skóra np. na stopach może doprowadzić w dłuższym okresie czasu do xxxxxxxxxxxxxxxxxx.
edit
jakubek20 lutego 2011 at 12:56to polecam kosmetyki z mary cohr do cery suchej np.krem odżywczo-pielęgnujący .
21 lutego 2011 at 13:11[usunięto_link] wrote:
Najlepiej udać się do specjalisty gdyż sucha skóra np. na stopach może doprowadzić w dłuższym okresie czasu do xxxxxxxxxxxxxxxxxx.
edit
jakubekNo tak ale my tu rozmawiamy akurat o suchej skórze na twarzy. A próbowałaż np. kremu z kozim mlekiem? Mnie kiedyż poprawił skórę a miałam wtedy po myciu maskę a nie twarz.
23 lutego 2011 at 09:32Sucha skóra potrzebuje tłuszczu i wody.W ekstremalnych stanach używam Vit A.
Czasami robią mi się aż suche plamy,chyba włażnie od fluidów.Pod nie nie można używać bardzo tłustego kremu.I to problem.
Pozostaje tylko pielęgnacja na noc. Dobre są tez maseczki, w tym naturalne,choć to zawsze wymaga trochę czasu.[usunięto_link]
23 lutego 2011 at 14:00Najlepiej używać kremów nawilżających na noc i na dzień. Ja stosuje taką kurację i muszę powiedzieć, że pomaga, moja skór anie jest już tak sucha jak dawniej.
31 sierpnia 2014 at 18:35Jeżli Twoja skóra jest sucha i wrażliwa musisz koniecznie stosować dermokosmetyki, które nie będą jej podrażniać. W aptekach znajdziesz różne serie dermokosmetyków dostosowanych do takiej cery. Przede wszystkim niezbędne jest intensywne nawilżanie odpowiednimi kosmetykami.
20 września 2014 at 09:46mi pomaga bielenda i jej seria mlodzienczy blask 🙂 odzywczy stosuje na noc a matujacy na dzien- super sprawdza sie pod makijaz 🙂
23 września 2014 at 13:33Fajna jest maseczka z jogurtu naturalnego.
Sam jogurt na twarz, na 20 minut potem zmyć.. - AutorOdp.