-
AutorOdp.
-
24 lutego 2007 at 08:36
Kto lubi sushi? ja uwielbiam odkąd rok temu spróbowałam po raz pierwszy. w restauracjach jest dosyć drogie dlatego polecam tańszy sposób! przygotowanie w domu! oto mój przepis
[usunięto_link]
24 lutego 2007 at 17:15ja sushi jadlam tylko raz w jakims barze i bylo pyszne
ale zrobie z tego przepisu i zobaczymy co z tego wyjdzie:P26 lutego 2007 at 13:57Ja też jadałam w sushi barze ale bym zbankrutowała :), dlatego sama się nauczyłam 🙂 powodzenia i miłej zabawy!
1 marca 2007 at 11:22Ja jadłam sushi raz, ale nie wspominam dobrze. Kupilam mrożone i odmrażałam w mikrofali… wiem, wiem pewnie to zbrodnia, ale tak bardzo chcielismy sprobowac, ze zdecydowalismy sie na cos taniego i szybkiego. Nie wiem czego to byla wina, czy brak sosów, czy mikrofali, ale nie smakowalo nam za bardzo… dla nas bylo obrzydliwe:(. Dostałam ostatnio miseczki do sushi i bardzo chcialabym jeszcze raz sprobowac sushi, ale tym razem chyba domowego. Czy sosy cos dadza?
Bardzo przerazal mnie zapach, lecz ogolnie ryby jem… Jak moge przekonac M, żeby jeszcze raz sprobowac sushi?
2 marca 2007 at 14:59To na pewno wina mikrofali!!! sushi je się na zimno. Mój chłopak był baaaaaardzo oporny żeby po raz 1. spróbować. Ale w zeszłym roku na walentynki nie miał wyboru i musiał się zgodzić 🙂 poszliżmy więc do sushi baru, ceny były w sam raz więc się zdecydowaliżmy. od tej pory uwielbia sushi bardziej ode mnie 🙂
radzę Ci na początek wybrać się ze swoim facetem do takiego baru. sushi jest podawane w apetyczny sposób i przygotowywane ze żwieżych składników. jeżłi je zobaczy, na pewno spróbuje 🙂 i jestem pewna, że będzie mu smakować. Później możesz już sama próbować robić je w domu bo smakuje bardzo podobnie do tego z restauracji. Co do sosu, to sos sojowy jest bardzo smaczny i z nim zazwyczaj je się sushi. powodzenia!2 marca 2007 at 15:59Sushi to chyba surowa ryba (martwa) czy jakoż tak.
Raczej nie zjem takiego przysmaku 😀2 marca 2007 at 17:20okazuje się, że nie zawsze. oto podstawowe informacje o sushi
[usunięto_link]2 marca 2007 at 17:43Dzięki 😀
Sushi dziż
Sushi to zakwaszany przy pomocy przyprawionego japońskiego octu ryż. To on stanowi podstawę potrawy i nadaje jej charakterystyczny smak.
Pozdrawiam
[usunięto_link]2 marca 2007 at 21:09A to sushi to trzeba jesc paleczkami? Można paluszkami? Czy sie kucharz nie obrazi? Jakie są reguly jedzenia w takich barach? Są jakies?
3 marca 2007 at 19:59Raczej nie ma reguł, byle z kulturą.
Oczywiżcie chińczyk czy japończyk powinien się przygotować na „dziwnych” klientów, którzy zażyczą sobie sztućce 😀
4 marca 2007 at 20:42W artykule, do którego dałam link jest ten temat poruszony 🙂 pałeczki lub własne paluszki 🙂
11 marca 2007 at 12:37Hmm, a co jeżeli wypadnie mi z pałeczek sushi? Zostanę zabita wzrokiem „kucharza” ;)?
Cały czas zastanawiam się nad pojsciem i chyba pojde… szkoda tylko ze za danie pełne za jedna osobe zapłace ok 35 zl:((i nawet wieceeeeeeeej) No ale warto sprobować. A jak nam zasmakuje to w jakis wolny dzien sami sobie przyrządzimy. Ja osobiżcie dziękuję za taki pomocny link :*11 marca 2007 at 14:07Proszę bardzo 🙂 cieszę się, że się przydał 🙂 a tym, że może wypażć Ci pałeczka się nie przejmuj! grunt to podejżć do tego na luzie! moja mama gdy 1. raz jadała, nie umiała nawet ich trzymać i miły pan od sushi zrobił jej dla ułatwienia konstrukcję z pałeczek i gumki recepturki 🙂 życzę powodzenia i smacznego! 🙂
-
AutorOdp.