- AutorOdp.
- 18 grudnia 2008 at 19:13
Lubicie pierogi? Znalazłam w internecie żwietny przepis na ciasto 🙂 Pierogi wychodzą pyszne.
3 szklanki mąki zalewamy 3/4 szklanki wrzątku i 1/4 szklanki zimnej wody, mieszamy łyżką i odstawiamy na 20 min. Po tym czasie wyrabiamy ciasto, mozna dodawać odrobinę mąki lub wody żeby konsystencja była odpowiednia. Po zagnieceniu ciasta odkładamy je na kolejne 20 min.a potem już robimy pierogi:)
SMACZNEGO!!!19 grudnia 2008 at 15:20nie no, ja pierożki mogę jeżć zwłaszcza ruskie ostatnio ze skwareczkami, polane lekko żmietnakowym kerrygoldem, ale nie robić. to zbyt duża próba cierpliwożci dla mnie, której obawiam się, iż mogłabym nie wytrzymac 😀 no i brak czasu nie pozwala. ale słyszałam ostatnio o pierożkach z cebulą i grzybami do barszczu czerwonego, których się nie gotuje tylko piecze. ma ktoż może przepis?
20 grudnia 2008 at 10:23[usunięto_link] wrote:
nie no, ja pierożki mogę jeżć zwłaszcza ruskie ostatnio ze skwareczkami, polane lekko żmietnakowym kerrygoldem, ale nie robić. to zbyt duża próba cierpliwożci dla mnie, której obawiam się, iż mogłabym nie wytrzymac 😀 no i brak czasu nie pozwala. ale słyszałam ostatnio o pierożkach z cebulą i grzybami do barszczu czerwonego, których się nie gotuje tylko piecze. ma ktoż może przepis?
bardzo fajna szamunia:D. zrobie sobie jutro na obiadek, pierozki wlasnej roboty, bo juz zaczniemy lepic na swieta :D. z kerrygoldem…hehe mniami 😀
10 lutego 2009 at 14:31i ja robie takie zaparzane gorącą wodą sa przepyszne i dobrze sie lepią
- AutorOdp.