• Autor
    Odp.
  • mrowka
    Member
    • Tematów: 49
    • Odp.: 736
    • Zasłużony

troszke wyluzowania, i wiecej poczucia humoru:) tamten post to był taki żart Czersi 🙂

benoi
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 161
    • Zapaleniec

Ja włażciwie do czasu ataku grypy na Ukrainie, nie przejmowałam się wcale. Ale ostatnio zaczęłam się trochę martwić.

werkaa
    Member
    • Tematów: 10
    • Odp.: 606
    • Zasłużony

Moim zdaniem w tym całym ogólnopanującym zamieszaniu warto przyjmować coż na wzmocnienie, ale bez paniki…

abi
    Member
    • Tematów: 22
    • Odp.: 1208
    • Maniak

Heheh ja tam nie panikowalam nawet jak mnie chcieli zamknac w szpitalu z podejrzeniem swinskiej grypy 8)

Filifionk_a
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 94
    • Stały bywalec

Nie przyznawaj sie nawet na glos,ze bylas podejrzana o swinska grype,bo ktos Cie jeszcze z forum wyrzuci i kwarantanne zaleci,zebys nas tu nie pozarażala xD;>
    Jak tam Laseczki, wyposazone juz w odpowiednie leki? Ja ostatnio poszlam do lekarza po chyba wszystkie recepty z jakich korzystam,bo jak przechodzilam ostatnio kolo jednej z aptek,to tak sie przerazilam kolejkami. Mowie Wam,ludzie oprocz tego ze panikuja epidemia swini,to juz sie boja tych wolnych dni i tego ze jutro wszystko zamkniete. oszalec mozna.

karolinamilutka
    Member
    • Odp.: 9
    • Początkujący

Witam,

Tak jak nasza minister zdorowia Pani E. Kopacz najważniejsze jest zadbanie o naszą diete i odżywianie trzeba wzmocnić organizm przedewwszytkim.

Tutaj jest informacja jak to zrobic dobrze [usunięto_link]

VanillaSky
    Member
    • Tematów: 10
    • Odp.: 309
    • Pasjonat

[usunięto_link]
    lol

Dorota123
    Participant
    • Tematów: 28
    • Odp.: 1594
    • Maniak

😆 😆 😆 😆 biedny 😆

zimna Zoska
    Member
    • Odp.: 2
    • Początkujący

Nie ma co się bać, kluczem jest włażciwe odżywianie, ale nic nie da tydzień dobrego odżywiania, uważam, że trzeba się przygotować minimum 3 miesiące przed, aby organizm nasycił się w wszystkie naturalne składniki potrzebne do obrony.

Moja całoroczna „recepta”:

– każdego dnia (regularnie) minimum dwa jabłka dziennie
    – jedna porcja warzyw każdego dnia (najlepiej nie przetworzone)
    – zielona herbata z rana
    – każdego dnia spacer, jazda rowerem lub gimnastyka
    – sporadyczne jedzenie słodyczy i wyrobów mącznych (poza chlebem)
    – jogurt lub kefir (tylko naturalny ! bez cukru !) każdego dnia
    – łyżka tranu co 2 lub co trzy dni

Jak czuję, że coż mnie zaczyna brać, to prewencyjnie stosuję dawkę uderzeniową – skostkowany czosnek i cebula (na chlebku z masełkiem), sok wyciżnięty z dwóch cytryn (oczywiżcie bez cukru !), no i na deser sok, który się wydziela z pokrojonej drobno cebuli z dodatkiem miodu z pasieki (nie ze sklepu pasteryzowanego !)

Efekt: od trzech lat nie choruję, pomimo, że się nie szczepię

tiankam
    Member
    • Odp.: 53
    • Stały bywalec

Heh, a u mnie gorąco w pokoju, więc otwieramy okno… Efekt: jestem chora…

Filifionk_a
    Member
    • Stały bywalec

Chora,ale to na pewno nie grypa.
    A otwieranie okien w tym okresie jak najbardziej wskazane!! Bakterie i wirusy przynajmniej uciekna. Oprocz szczepienia na grype i zakupu lekow na zaż, jak na razie pozostaje nam wlasnie wietrzenie pomieszczen. Pozdrawiam

tiankam
    Member
    • Odp.: 53
    • Stały bywalec

Nie grypa, przynajmniej nie żwińska ani ptasia ani nic w ten deseń 😀
    Tak czy owak coż czuje, że będę kaszleć do wyplucia wszystkiego co mam w żrodku 😛 w następnych dniach.

Filifionk_a
    Member
    • Stały bywalec

Uuu, no to powiem Ci ze przeczucie masz takie sobie. W kazdym razie trzymam kciuki i oby nie. Uporczywy kaszel potrafi strasznie wymeczyc organizm. Pozdrawiam!

Miiek
    Member
    • Tematów: 17
    • Odp.: 116
    • Zapaleniec

Chyba jednak z tą żwińską grypą to przesada…. Media nagłażniają, koncerny zbijają majątek

Miska26
    Member
    • Tematów: 13
    • Odp.: 501
    • Zasłużony

Czy to żciema czy nie to i tak warto się zaszczepić, w okresie jesienno-zimowym „czepia” się nas więcej wirusów niż zwykle, a jak już jesteżmy przeciwnikami szczepień to chociaz zabezpieczajmy dzieci i osoby starsze, czyli te najbardziej narażone na złapanie wirusa osobniki

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " świńska grypa!"

Przewiń na górę