- AutorOdp.
- 7 listopada 2011 at 15:44
Witam Was serdecznie w imieniu Żywiec Zdrój. Jestem Michał i przez najbliższe tygodnie chciałbym porozmawiać z Wami, o wodzie i nie tylko. 🙂
Na początek ma do Was krótkie pytanie. Co pomaga Wam stanąć na nogi w ciągu dnia: szklanka wody, filiżanka kawy czy może kubek kakao?
Pozdrawiam,
Michał_Żywiec Zdrój8 listopada 2011 at 13:13Kubek kawy 🙂
9 listopada 2011 at 20:21@Żywiec Zdrój wrote:
Co pomaga Wam stanąć na nogi w ciągu dnia: szklanka wody, filiżanka kawy czy może kubek kakao?
filiżanka kawy, kubek kakao, szklanka wody
dokładnie w takiej kolejnożci 🙂10 listopada 2011 at 12:33Ja piję tak do dwóch litrów wody na dzień, ale z rana tylko kubek kawy jest w stanie mnie postawić na nogi:)
14 listopada 2011 at 13:54phiii kufel duzy do tego pelen piwa….
15 listopada 2011 at 08:09Dzień zaczynam od szklanki herbaty, potem kawa, pierwsza druga, trzecia i w tzw międzyczasie woda, gazowana zwykle. Jednak zalecanego 1,5 litra nie wypiję.
W okresie letnim lubię wodę gazowaną z cytryną a w zimie z sokiem malinowym.15 listopada 2011 at 17:55A feee! Herbata albo w filiżance albo w kubku a nie szklance. Podobnie kawa. Szklanka to na drinks.
16 listopada 2011 at 11:40Do żniadania kubek herbaty, potem kubek kawy i w między czasie woda 🙂
17 listopada 2011 at 12:43Rano kubek herbaty, w ciągu dnia butelka 1,5 l wody 🙂
18 listopada 2011 at 15:42Jeżli lubicie pić kawę, to zdrową praktyką popijanie jej wodą “ jagoda4 daje dobry przykład innym :). Kawa działa moczopędnie i może powodować odwodnienia, a ból czy zawroty głowy to tylko jedne z wielu ich pierwszych objawów. Dlatego warto o tym pamiętać. A Wy czujecie się dobrze nawodnione?
P.S. H_ulka, podobają mi się Twoje rymy 🙂
Podrawiam,
Michał_Żywiec Zdrój21 listopada 2011 at 10:26a ja nie wybiorę żadnej z 3 mozliwożci – piję herbatę, koniecznie zieloną, n****ętniej z róznymi dodatkami 🙂
2 grudnia 2011 at 08:29Day Dream, nie próbuję nikogo przekonać, aby zastąpił kawę wodą. Sam piję czasem kawę, jednak staram się ją ograniczać. Kiedy już po nią sięgam, to zawsze w szklance obok mam wodę. I do tego Was namawiam. 🙂 Co Wy na to? W krajach południowych w niemal każdej kawiarni, restauracji do kawy jest podawana woda. Dzięki temu uzupełniamy stale wodę w organizmie, którą wypłukuje kawa. Dobry nawyk 🙂
Pozdrawiam,
Michał_Żywiec Zdrój2 grudnia 2011 at 09:19Kubek gorącej kawy zawsze stawia mnie na nogi. 🙂 Musi być czarna,gorzka,parzona. 🙂
2 grudnia 2011 at 13:42ogólnie filiżanki są fajniejsze, ale mają zdecydowanie za małą pojemnożć dla mnie 😉
2 grudnia 2011 at 18:03@Żywiec Zdrój wrote:
Day Dream, nie próbuję nikogo przekonać, aby zastąpił kawę wodą. Sam piję czasem kawę, jednak staram się ją ograniczać. Kiedy już po nią sięgam, to zawsze w szklance obok mam wodę. I do tego Was namawiam. 🙂 Co Wy na to? W krajach południowych w niemal każdej kawiarni, restauracji do kawy jest podawana woda. Dzięki temu uzupełniamy stale wodę w organizmie, którą wypłukuje kawa. Dobry nawyk 🙂
Nie tyczy się to każdego rodzaju kawy 😉 A sama kawa nie odwadnia, nie osoby regularnie ją pijące i tylko powyżej pewnej ilożci kofeiny (dużej ilożci :), to brednie naszych czasów ,ale regularnie powtarzane. Nie wiem dlaczego w ogóle ograniczać kawę? Może wyjażnisz dlaczego i do jakich ilożci 🙂
- AutorOdp.