• Autor
    Odp.
  • martatroc
    Member
    • Tematów: 2
    • Odp.: 90
    • Stały bywalec

Szklanka zielonej herbaty 🙂

konnabiegunach
    Member
    • Tematów: 2
    • Odp.: 94
    • Stały bywalec

kawa kawa kawa kawa kawa kawa kawa!! 🙂

Zywiec Zdroj
    Member
    • Tematów: 3
    • Odp.: 10
    • Bywalec

Kowal2, osobiżcie ograniczam kawę po to, abym się od niej nie uzależniał. W czasach, kiedy nie wyobrażałem sobie pracy bez kawy na biurku, trudno było mi funkcjonować gdy nie miałem do niej dostępu. Oczywiżcie każdy organizm jest inny i reaguje w różny sposób zarówno na kawę jak i inne napoje. Niektórzy po kawie potrafią spokojnie zasnąć, a inni nie przeżpią po niej całej nocy. Kawa działa moczopędnie, przyspieszając tym sam ubytek wody w organizmie, włażnie dlatego polecam ją popijać wodą. Ostateczny wybór, jest zawsze kwestią gustu “ bo przecież każdy z nas jest jedyny w swoim rodzaju.

Pozdrawiam,
    Michał_Żywiec Zdrój

Majka82
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 5
    • Początkujący

Duży kubek kawy to jest to 🙂

Kowal2
    Member
    • Tematów: 17
    • Odp.: 673
    • Zasłużony

@Żywiec Zdrój wrote:

Kowal2, osobiżcie ograniczam kawę po to, abym się od niej nie uzależniał.

Tego bym się nie bał. 🙂

@Żywiec Zdrój wrote:

W czasach, kiedy nie wyobrażałem sobie pracy bez kawy na biurku, trudno było mi funkcjonować gdy nie miałem do niej dostępu.

To nie narkotyki ,ale skoro aż tak się uzależniasz 🙂
    @Żywiec Zdrój wrote:

Oczywiżcie każdy organizm jest inny i reaguje w różny sposób zarówno na kawę jak i inne napoje. Niektórzy po kawie potrafią spokojnie zasnąć, a inni nie przeżpią po niej całej nocy.

Oczywiżcie. Jednak nic nie stoi na przeszkodzie by spożywać ją w ciągu dnia. No może są wyjątki jeżli ktoż bierze niektóre leki i nie powinien łączyć.

@Żywiec Zdrój wrote:

Kawa działa moczopędnie, przyspieszając tym sam ubytek wody w organizmie, włażnie dlatego polecam ją popijać wodą. Ostateczny wybór, jest zawsze kwestią gustu “ bo przecież każdy z nas jest jedyny w swoim rodzaju.

Kawa nie działa moczopędnie.

majeranekowa
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 33
    • Bywalec

kocham filiżanki 🙂

rose_is_red
    Member
    • Odp.: 27
    • Bywalec

Absolutnie kubek i to duży, półlitrowy, bo herbaty wypijam mnóstwo, więc nie chce mi się co 5 minut wstawać i robić nowej 😀

szamanka
    Member
    • Odp.: 25
    • Bywalec

[usunięto_link] wrote:

Absolutnie kubek i to duży, półlitrowy, bo herbaty wypijam mnóstwo, więc nie chce mi się co 5 minut wstawać i robić nowej 😀

Podpisuję się pod tym rękoma i nogami 🙂

kasia2812
    Member
    • Tematów: 5
    • Odp.: 49
    • Stały bywalec

kubek gorącej aromatycznej mocnej kawy 😉

Fenris
    Member
    • Tematów: 9
    • Odp.: 753
    • Zasłużony

Zdecydowanie kubek i to duży, nieważne czy kawa czy herbata 😉

Ustalenie_Ojcostwa
    Member
    • Tematów: 3
    • Odp.: 90
    • Stały bywalec

Szklanka do soku, kubek- do herbaty,natomiast filiżanka do kawy 🙂 Warto mieć wszystko i wybierać sobie co i w czym pijemy,tak jest najlepiej.

storczyk_86
    Member
    • Odp.: 8
    • Początkujący

[usunięto_link] wrote:

Szklanka do soku, kubek- do herbaty,natomiast filiżanka do kawy 🙂 Warto mieć wszystko i wybierać sobie co i w czym pijemy,tak jest najlepiej.

U mnie ciut inaczej – kubek do kawy, filiżanka do herbaty 😉

Eclipsa
    Member
    • Odp.: 25
    • Bywalec

Soki i napoje piję ze szklanek, herbatę i gorącą czekoladę z dużych, ciężkich kubków. Kawy nie piję wcale :mrgreen: Wodę z kolei tylko z butelki. Jakoż przelana do szklanki przestaje mi smakować.

Pindol
    Member
    • Odp.: 63
    • Stały bywalec

[usunięto_link] wrote:

Soki i napoje piję ze szklanek, herbatę i gorącą czekoladę z dużych, ciężkich kubków. Kawy nie piję wcale :mrgreen: Wodę z kolei tylko z butelki. Jakoż przelana do szklanki przestaje mi smakować.

Ejjj mam indentycznie ! Z wyjątkiem kawy bo ją pochłaniam hektolitrami 😛
    A też tak macie, że kubek musi być odpowiedni ? Ja np nie napiję się kawy ani herbaty ( w sumie niczego innego tez nie ) jak kubek nie ma białego wnętrza 😆
    i nie żartuje, jak żrodek jest w jakimż ciemnym kolorze to doopa, nie smakuje mi 😛

natka11
    Member
    • Odp.: 54
    • Stały bywalec

ja lubię kawę i herbatę w dużym kubku, a tak jak już ktoż napisał soki i wodę w szklance.

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " Szklanka, kubek czy filiżanka?"

Przewiń na górę