- AutorOdp.
- 4 grudnia 2011 at 19:18
Szklanka zielonej herbaty 🙂
5 grudnia 2011 at 16:56kawa kawa kawa kawa kawa kawa kawa!! 🙂
6 grudnia 2011 at 22:34Kowal2, osobiżcie ograniczam kawę po to, abym się od niej nie uzależniał. W czasach, kiedy nie wyobrażałem sobie pracy bez kawy na biurku, trudno było mi funkcjonować gdy nie miałem do niej dostępu. Oczywiżcie każdy organizm jest inny i reaguje w różny sposób zarówno na kawę jak i inne napoje. Niektórzy po kawie potrafią spokojnie zasnąć, a inni nie przeżpią po niej całej nocy. Kawa działa moczopędnie, przyspieszając tym sam ubytek wody w organizmie, włażnie dlatego polecam ją popijać wodą. Ostateczny wybór, jest zawsze kwestią gustu “ bo przecież każdy z nas jest jedyny w swoim rodzaju.
Pozdrawiam,
Michał_Żywiec Zdrój7 grudnia 2011 at 17:28Duży kubek kawy to jest to 🙂
7 grudnia 2011 at 19:36@Żywiec Zdrój wrote:
Kowal2, osobiżcie ograniczam kawę po to, abym się od niej nie uzależniał.
Tego bym się nie bał. 🙂
@Żywiec Zdrój wrote:
W czasach, kiedy nie wyobrażałem sobie pracy bez kawy na biurku, trudno było mi funkcjonować gdy nie miałem do niej dostępu.
To nie narkotyki ,ale skoro aż tak się uzależniasz 🙂
@Żywiec Zdrój wrote:Oczywiżcie każdy organizm jest inny i reaguje w różny sposób zarówno na kawę jak i inne napoje. Niektórzy po kawie potrafią spokojnie zasnąć, a inni nie przeżpią po niej całej nocy.
Oczywiżcie. Jednak nic nie stoi na przeszkodzie by spożywać ją w ciągu dnia. No może są wyjątki jeżli ktoż bierze niektóre leki i nie powinien łączyć.
@Żywiec Zdrój wrote:
Kawa działa moczopędnie, przyspieszając tym sam ubytek wody w organizmie, włażnie dlatego polecam ją popijać wodą. Ostateczny wybór, jest zawsze kwestią gustu “ bo przecież każdy z nas jest jedyny w swoim rodzaju.
Kawa nie działa moczopędnie.
19 grudnia 2011 at 12:01kocham filiżanki 🙂
19 grudnia 2011 at 14:11Absolutnie kubek i to duży, półlitrowy, bo herbaty wypijam mnóstwo, więc nie chce mi się co 5 minut wstawać i robić nowej 😀
21 grudnia 2011 at 15:47[usunięto_link] wrote:
Absolutnie kubek i to duży, półlitrowy, bo herbaty wypijam mnóstwo, więc nie chce mi się co 5 minut wstawać i robić nowej 😀
Podpisuję się pod tym rękoma i nogami 🙂
29 grudnia 2011 at 08:46kubek gorącej aromatycznej mocnej kawy 😉
10 stycznia 2012 at 06:26Zdecydowanie kubek i to duży, nieważne czy kawa czy herbata 😉
13 stycznia 2012 at 10:38Szklanka do soku, kubek- do herbaty,natomiast filiżanka do kawy 🙂 Warto mieć wszystko i wybierać sobie co i w czym pijemy,tak jest najlepiej.
13 stycznia 2012 at 13:50[usunięto_link] wrote:
Szklanka do soku, kubek- do herbaty,natomiast filiżanka do kawy 🙂 Warto mieć wszystko i wybierać sobie co i w czym pijemy,tak jest najlepiej.
U mnie ciut inaczej – kubek do kawy, filiżanka do herbaty 😉
15 lutego 2012 at 16:44Soki i napoje piję ze szklanek, herbatę i gorącą czekoladę z dużych, ciężkich kubków. Kawy nie piję wcale
Wodę z kolei tylko z butelki. Jakoż przelana do szklanki przestaje mi smakować.
16 lutego 2012 at 12:04[usunięto_link] wrote:
Soki i napoje piję ze szklanek, herbatę i gorącą czekoladę z dużych, ciężkich kubków. Kawy nie piję wcale
Wodę z kolei tylko z butelki. Jakoż przelana do szklanki przestaje mi smakować.
Ejjj mam indentycznie ! Z wyjątkiem kawy bo ją pochłaniam hektolitrami 😛
A też tak macie, że kubek musi być odpowiedni ? Ja np nie napiję się kawy ani herbaty ( w sumie niczego innego tez nie ) jak kubek nie ma białego wnętrza 😆
i nie żartuje, jak żrodek jest w jakimż ciemnym kolorze to doopa, nie smakuje mi 😛4 marca 2012 at 20:37ja lubię kawę i herbatę w dużym kubku, a tak jak już ktoż napisał soki i wodę w szklance.
- AutorOdp.