- AutorOdp.
- 15 października 2011 at 09:59
Zastanawiam się nad wyborem szkoły podstawowej dla mojej córeczki. Ola idzie do pierwszej klasy od wrzeżnia. Mieszkamy w Warszawie. Jakie dobre szkoły możecie polecić ? Zależy mi na małych klasach, żeby nie było w szkole przepychu, żeby była miła i spokojna atmosfera sprzyjająca nauce. Co możecie polecić? Gdzie Wasze maluchy chodzą do szkoły?
17 października 2011 at 18:10Dzięki. Na pewno przejrzę. A możesz coż więcej napisać o tej szkole ?
Jeżli ktoż może coż jeszcze polecić, to proszę o opinie 🙂
18 października 2011 at 17:49wiesz co, aż tak dużo to nie wiem 😉 ale wiem na pewno, że przyjaciółka jest bardzo zadowolona z tej szkoły i cieszy się, że tam posłała swoje dzieci. wiem np, że chodzą bardzo chętnie na jakież zajęcia pozalekcyjne, które oferuje szkoła. z jedzeniem też nie ma problemu, szkoła dostosowuje to do potrzeb dziecka i rodziców.
18 października 2011 at 21:53A moja córa zaraz po zerówce trafi do szkoły przy naszym przedszkolu (co jest super rozwiązaniem, ale rozumiem, że w Twoim przypadku już o tym za późno;)). W każdym razie są to Mądre Główki, nauka metodą montessori. świetne zaplecze do odpowiedniego rozwoju, nowoczesne sale, zadbany ogród dookoła i super nauczyciele. Szczerze polecam tą szkołę dla Twojego dziecka:)
24 października 2011 at 16:30dzięki basiaP. a może wiesz coż o przedmiotach ? o językach ?
bryzja, mogłabyż coż więcej napisać na temat metody montessori ?
24 października 2011 at 17:15w szkole jest 8 godzin języka angielskiego, język hiszpański lub niemiecki do wyboru obowiązkowy od klasy 4. Język włoski i francuski są jako języki dodatkowe, nieobowiązkowe. Zajęcia są w ogóle prowadzone z native speakerem, który pochodzi z Australii. Także fajna sprawa jeżli chodzi o języki obce :))
- AutorOdp.