szpagat w wieku 43 lat :)

• Autor
    Odp.
  • wygimnastykowana43
    Member
    • Tematów: 2
    • Odp.: 8
    • Bywalec

Witam.
    Jestem maria mam 43 lata.
    Przegladałam forum i natknełam się na kilka wątków dotyczacych rozciągania i szpagatu.
    Wiele dziewczyn pisalo ze chciałaby umieć robic szpagat. jestem ciekawa ile z was osiagnęłao ten cel?
    Mimo ze mam 43 lata potrafię zrobić szpagat i nie ukrywam ze wielu ludzi to zaskakuje i nie kurywam tez lubie tym zaskaiwac. zawsz ewszyscy robią wielkie oczy i otwierają buzie jak widza ze kobieta w moim wieku potrafi coż takiego.
    Prosze wpisujcie czy wam się kiedys udało kogoż zaskoczyc szpagatemi jakie były reakcje otoczenia?
    Ja już robiłam na urodzinach, imieninach weselach i rónych innych imprezach
    W moim przypadku przewaznie brawa i zaskoczenie i nie dlatego zeby się chwalić ale poprsotu czasami jest ku temu okazja.
    Zachęcam do wpisów wszystkie szpgaciarki

basia23
    Member
    • Tematów: 4
    • Odp.: 132
    • Zapaleniec

ja tez umiem zrobic szpagat, ale trzeba bylo wielu cieżkich ćwiczen przed tym…a ja mam połowę lat co ty…brawo dla ciebie… 😀

wygimnastykowana43
    Member
    • Bywalec

[usunięto_link] wrote:

ja tez umiem zrobic szpagat, ale trzeba bylo wielu cieżkich ćwiczen przed tym…a ja mam połowę lat co ty…brawo dla ciebie… 😀

Super ze rózniez potrafisz zrobić szpagat:)
    Wiem ze to wymaga niestety ćwiczeń, ja zaczełam jak miałam 35 lat ale się udało:)
    Udało się już kiedyż kogoż zaskoczyć szpagatem?:)

zuza_130
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 218
    • Zapaleniec

[usunięto_link] wrote:

[usunięto_link] wrote:

Wiem ze to wymaga niestety ćwiczeń, ja zaczełam jak miałam 35 lat ale się udało:)

ja lat mam 17, spora nadwage i szpagat o dziwo zrobic umiem, co dziwi wszystkich NAPRAWDE WSZYSTKICH, a ja mam frajdę:)

bejbi21
    Member
    • Tematów: 4
    • Odp.: 71
    • Stały bywalec

Ja jestem szczupła i dożć giętka ale szpagat zawsze mi sprawia trudnożć 😕 zazdroszcze Wam laseczki 😀

wygimnastykowana43
    Member
    • Bywalec

[usunięto_link] wrote:

[usunięto_link] wrote:

[usunięto_link] wrote:

ja lat mam 17, spora nadwage i szpagat o dziwo zrobic umiem, co dziwi wszystkich NAPRAWDE WSZYSTKICH, a ja mam frajdę:)

moja gratulacje. uwierz mi ze szpgat w moim wykonaiu tez jest dla wszystkich zaskoczeniem:)
    Ludzie myżla ze kobieta w tym wieku to juz nic nie potrafi a tu niespodzianka. Robie szpagat i to bez rogrzewki 🙂

przykladowylogin
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 5
    • Początkujący

Gratulacje :))

Ja też się ostatnio nauczylam, tyle że mam 16lat (no prawie 17)
    tylko narazie to robie ten szpagat nie w lini takiej idealnie prostej, ale myżle że za 3 tygodnie to już będzie tak jak ma być 🙂 w sumie to się do tego rozciągałam no ja wiem z 3 miesiące tak mniej więcej 2 razy na tydzień

Niebo86
    Member
    • Tematów: 6
    • Odp.: 589
    • Zasłużony

ja mam 21 lat, tez jestem szczupła..ale szpagatu tak jak kiedyż nie umiałam..nie umiem i dziż 🙂 hmmm jakoż nie spędza mi to specjalnie snu z powiek..ogólnie to nie lubię się wysilać i zbytnio gimnastykować 😈

ale jeżli o Was chodzi dziewczynki to moje gratulacje 🙂

Ignis
    Member
    • Odp.: 58
    • Stały bywalec

Ja mam 38lat szpagat,żwiecę i inne akrobacje nauczyłam się jako dziecko i tak już zostało ,nie ćwiczyłam i nie ćwiczę ,od czasu do czasu sprawdzam w domowym zaciszu czy się kożci nie zastały.Publicznie nie pokazuję, najbliżsi wiedzą, ale dla nich to normalka.

Monika
    Member
    • Tematów: 25
    • Odp.: 897
    • Zasłużony

Ja kilka lat temu chodzilam do szkoly tanca i tam udawalo mi sie zrobic szpagat. Teraz wiem,ze nie potrafie bo dawno nie cwiczylam ale mostek,swiece,siedziec po turecku,gwiazde czy cos takiego, potrafie zrobic bez problemu.

Gratuluje szpagatu po czterdziestce:)

Pozdrawiam

Manora
    Member
    • Tematów: 20
    • Odp.: 1253
    • Maniak

Nigdy mi się nie udało zrobić szpagatu, ale bardzo bym chciała. Lubię wyzwania. 🙂 Ile razy dziennie trzeba się rozciągać, jak długo i ile miesięcy potrwałaby ta próba? Z góry dziękuję za wskazówki.
    Chyba spróbuję. 😀 Chcę zadziwić wszystkich;p

Nela
    Member
    • Tematów: 10
    • Odp.: 390
    • Pasjonat

Robilam szpagat juz w wieku 6 lat, dlatego rodzice zapisali mnie na balet. Po kilku latach zrezygnowalam, ale szpagat nadal potrafie zrobic po krotkiej rozgrzewce, mimo uplywu lat. Przyznam jednak, ze nigdy nie robie tego przed „publicznoscia”, nie wpadloby mi to nawet do glowy. Moze dlatego, ze nie jestem wyjatkiem w rodzinie, moje kuzynki tez potrafia zrobic szpagat w iweku 40 lat.

zagubiona
    Member
    • Odp.: 6
    • Początkujący

a ja nie umiem ;(

podziwiam 😉

zagubiona
    Member
    • Odp.: 6
    • Początkujący