• Autor
    Odp.
  • katia
    Member
    • Tematów: 7
    • Odp.: 227
    • Zapaleniec

moja potrafiła tak długo kwiczeć dopóki nie przyszłam do niej i nie zaczęłam ją głaskać 😀

Myszka19
    Member
    • Tematów: 29
    • Odp.: 2108
    • Ekspert

no moja tez duzoo kwiczala ale tylko rano mnie denerwowała.. bo strasznie głożno 😀

Zielonooka
    Member
    • Tematów: 30
    • Odp.: 3140
    • Guru

[usunięto_link] wrote:

ogólnie żwinki są bardzi sympatyczne, chociaż nie wypuszczałam jej zbyt często, żeby chodziła po mieszkaniu ponieważ bardzo denerwowały mnie 'bobki’ 😆 za to w lecie chadzała sobie po ogrodzie – zazwyczaj pod kontrolą, żeby przypadkiem nie zwiala.

Włażnie słyszałam, ze one duzo brudzą. Czy to prawda? A może ktoż ma koszatkę? Ja zakochałam się w szynszylach, przeczytałam już wiele artykułów, gadałam z wieloma hodowcami, z włażcicielką mieszkania i chyba wszystko jest na dobrej drodze:)

Myszka19
    Member
    • Tematów: 29
    • Odp.: 2108
    • Ekspert

hmm.. jeżli Ci naprawdę zależy na szynszylu a będziesz miała dla niego czas to się nie zastanawiaj tylko kupuj! 🙂

tylko dobra rada jeżli masz kontakty z hodowcami kup od takiej osoby.. nie w sklepie zoologicznym.. często trafia się na chore zwierzaki 🙁

Zielonooka
    Member
    • Tematów: 30
    • Odp.: 3140
    • Guru

Włażnie biorę jednego z domowej hodowli i w piątek jadę po niego:)

tygrysek
    Member
    • Tematów: 10
    • Odp.: 1080
    • Maniak

Zielonooka, daj czasem jakież sprawozdanie z hodowli 😉

moja szynszyla była wzięta z przypadku, może dlatego nie mam do niej włażciwego podejscia… ale chętnie bym się nauczyła, bo zwierzątko szanować trzeba, jakie by nie było…

ale i tak mój typ to szczurki 😀 są kochane milusie i w ogóle… włażnie przeżywam kolejną fascynację, to tak jakby się zakochać od nowa 😀
    i tak co jakiż czas, następuje pielgrzymka do zoologicznego. niestety szczurki nie żyją wiecznie… 😥 teraz spodobał mi się taki o umaszczeniu zbliżonym do naturalnego, szarobury.

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " Szynszyl"

Przewiń na górę