• Autor
    Odp.
  • Venus
    Member
    • Tematów: 49
    • Odp.: 640
    • Zasłużony

Wykryto u mnie tłuszczaka, którego we wrzeżniu wytną. Miałyżcie kiedyż tłuszczaki,macie je ? Podzielcie sie swoimi obserwacjami.
    Ja pierwszy raz spotykam się z czymż takim.

mia1980
    Member
    • Tematów: 23
    • Odp.: 1120
    • Maniak

nie wiem nic na temat tłuszczaków, a moglabys powiedzieć skąd ci o beda wycinać?

Misia
    Member
    • Tematów: 9
    • Odp.: 263
    • Zapaleniec

Moj chlopak ma ich pelno i caly czas mu sie robia nowe

Venus
    Member
    • Zasłużony

Ja mam jednego.Jest to guzek. Ja mam go pod lewą łopatką.
    Przeraża mnie jego specjalistyczna nazwa : nowotwór na szczęscie nie złożliwy

asiek
    Member
    • Tematów: 25
    • Odp.: 436
    • Pasjonat

tłuszczak to nic groźnego. większożć kobiet jak coż wyczuje, to od razu niepotrzebnie wpada w panike 😉

Tłuszczaki są łagodnymi nowotworami składającymi się zgodnie z nazwą z tkanki tłuszczowej. „Łagodne” oznacza brak przerzutów i niszczenia okolicznych tkanek. Zwykle spotyka się je pod skórą, ale widuje się je także w głębszych tkankach i narządach całego organizmu (sercu, mózgu, płucach). Mają różne rozmiary od wielkożci orzeszka laskowego do dużej piłki tenisowej. Mają także miękką konsystencję i dają się przesuwać względem okolicznych tkanek. Większożć z nich pojawia się (i rożnie) po 30. roku życia.
    Operację pozostawia się dla tłuszczaków, które są bardzo duże, bolesne lub powodują problemy kosmetyczne. Przed operacją można wykonać biopsję aby potwierdzić rozpoznanie i okreżlić typ tłuszczaka.

Venus
    Member
    • Zasłużony

tylko duze sie wycina? a moj nie jest ogromny,a jednak ide pod skalpel ?

asiek
    Member
    • Tematów: 25
    • Odp.: 436
    • Pasjonat

no to to już kwestia lekarza 😉

Mniszka
    Member
    • Tematów: 7
    • Odp.: 68
    • Stały bywalec

A jak to wyglada??

desert_rose
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 22
    • Bywalec

Miesiąc temu miałam zabieg wycięcia tłuszczaka,w okolicach nadgarstka, na dłoni o niezwykle zachęcającej nazwie – torbiel galaretowata:D Miał żrednicę około 1,5 cm i teraz została mi duża blizna, na 3 cm… Dlatego apelują o pomoc! Kto zna dobrą mażć?? Nie chcę wyglądać jak Frankentsein! 🙁

ewa161
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 2
    • Początkujący

mam pytanko do dziewczyn ktore mialy operacje gangliona
    czy dlugo potem reka jest niesprawna? co z praca czy mozna wrocic od razu?bo mam miec zabieg ale troche obawiam sie czy bede mogla potem wrocic szybko do pracy?ile czasu trwa leczenie?

mia1980
    Member
    • Tematów: 23
    • Odp.: 1120
    • Maniak

[usunięto_link] wrote:

Miesiąc temu miałam zabieg wycięcia tłuszczaka,w okolicach nadgarstka, na dłoni o niezwykle zachęcającej nazwie – torbiel galaretowata:D Miał żrednicę około 1,5 cm i teraz została mi duża blizna, na 3 cm… Dlatego apelują o pomoc! Kto zna dobrą mażć?? Nie chcę wyglądać jak Frankentsein! 🙁

„cepan” w kremie to jest krem na blizny[używa sie go po zagojeniu ran], do nabycia w aptece za ok10-20zł.

desert_rose
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 22
    • Bywalec

A czy ta mażć została przez kogoż sprawdzona?? Nie chcę być królikiem dożwiadczalnym a muszę pozbyć się tej blizny, bo wyglada naprawdę nieciekawie

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " Tłuszczaki"

Przewiń na górę