toksyczna matka

• Autor
    Odp.
  • netinka
    Member
    • Tematów: 24
    • Odp.: 171
    • Zapaleniec

Hmm. Toksyczną? Taką, która zżera Ciebie od żrodka, wypija Twoje najlepsze soki życiowe i pokryjomu zabija?

Wiem, że to grzech co ja teraz napiszę, ale niestety ja tak się czuję:(. Byłabym najszczężliwszą osoba na żwiecie, gdyby Ona nie wtracała się tak do mojego życia. Nic jej nie pasuje. Powinnam miec bogatego chlopaka, ktory wierzy w Boga, wezmie slub koscielny, spłodzi syna, corke, ochrzci je. Ech niestety nie jest dla niej idealem. Ja go kocham. Ale to że przebywam z Nią i ona tak na to wszystko reaguje, strasznie mnie dobija.

Nie wiem co mam robić.

amysza
    Member
    • Tematów: 3
    • Odp.: 68
    • Stały bywalec

@lilith wrote:

Czy któraż z Was ma lub miała toksyczną matkę? Czym to się w Waszym przypadku objawiało? Pomóżcie!!!

Czym się objawia toksyczna miłożć Twojej matki?

netinka
    Member
    • Zapaleniec

Hmm…

Mamy chcą dla dziecka jak najlepiej. Niestety często takie zachowanie (nadopiekunczożć, wiedza o prawdziwym życiu) sprawiają, że czujemy się osaczone. Mama staje się wtedy największym wrogiem, ponieważ my myżlimy zupełnie inaczej.

No cóż. Ja mam nadzieję, że czas zmieni to nastawienie…

netinka
    Member
    • Zapaleniec

@jennyharris wrote:

netinko, czyżbyż ty miała dożwiadczenia związane z „toksyczną mamą”??

Jak napisałam wczeżniej, czuje że mam toksyczną matkę. Pewnie w małym stopniu toksyczna, jednak nie zawsze potrafie sie z nia dogadac. Mam nadzieje, że to wymaga czasu, może będzie lepiej…

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " toksyczna matka"

Przewiń na górę