- AutorOdp.
- 11 czerwca 2006 at 19:18
Już próbowałam tylu szamponów i nic mi nie pomaga 😥 problem tkwi w tym że moje włosy nie chcą być gładkie, wystaje mi pełno drobnych włosków, zwłaszcza jak jest wilgotne powietrze 🙁 włosy mam z natury proste, a końcówki się wywijaja… po prostu koszmar!!
12 czerwca 2006 at 18:09Próbowałaż Sunsilk? Podobno działa… 🙄
12 czerwca 2006 at 18:24Na mnie nie zadziałał /:
13 czerwca 2006 at 06:07Nie próbowałam Sunsilk i chyba nie mam zamiaru, nie wiem dlaczego ale mam wrażenie, że mnie równnież nie pomoże.
26 czerwca 2006 at 18:16Aby włosy nie puszyły się musisz używać kosmetyków obciążających włos a jednoczeżnie regenerujących jego strukturę (otwarte łuski).
Ja również miałam puszące się włosy i jeszcze tzw fale które doprowadzały mnie do szału takie ani proste ani kręcone 🙁
Stosowałam ten fioletowy Sansilk zarówno odzywkę wygładzającą jak i szampon i akurat u mnie zadziałał.
Polecam również odżywkę dwufazową Gliss Kur regenerującą strukturę włosa.
Oczywiżcie fachowa porada fryzjera byłaby też na miejscu aby dobrać pielęgnację uwzględniającą kondycję włosa 🙂2 sierpnia 2006 at 22:53Jakie macie sposoby na przetłuszczające sie włosy? – tylko błagam nie mówcie mi o myciu ich co dziennie- w lecie to jeszce spoko,ale w zimie…
6 sierpnia 2006 at 07:24Jeżeli przyzwyczaisz włosy do mycia codziennie to już zawsze będziesz musiała je tak myć. Ja myje co dwa dni.
16 września 2006 at 23:55Gliss Kur płynny jedwab to czeko drogie panie potrzebujecie , dla mnie jest rewelacyjny
28 września 2006 at 16:30myje wlosy codziennie. od 2 lat ;P przyzwyczailam sie do tego. zapewne nie da się juz zrobic nic, zebym mogla myc je co dwa dni.
ale są wyjątkowo miękkie i mają ladny kolor, wszyscy mi zazdroszczą ;p
(moze wosk, ale taki specjalny, prostuje wlosy nie przetluszczając ich)18 października 2006 at 22:12jest dobry szampon Farmony polskiej firmy, przeciw wypadaniu wlosow, albo Ampulki Vichy
17 listopada 2006 at 13:15ja tez mam wlosy ni proste ni krecone, wiec zrobilam sobie trwala…byla super ale trwala mi sie juz znudzila, zeszla troche i teraz mam wlosy jeszcze bardziej do niczego 😀 ale ale znalazlam rozwiazanie.kupilam sobie prostownice, taka co to sie prostuje mokre wlosy, trwa to chwilke, ale wlosy wychodza gladziutkie i nie musze prostowac codziennie, tylko po myciu. oczywiscie nie mozna zapomniec o odzywianiu bardzo wzmozonym, wlosy mam prawie do pasa, ale jak je wyprostuje to sie sama do siebie usmiechne w lusterku 🙂 a jak mialam fale, to korzystalam z kosmetykow do wlosow kreconych i falowanych, pianka etc, i taki super plyn velvet chyba, do odzswierzania lokow, przeciez nikt nie powiedzial, ze loki sa zle 😉
14 listopada 2009 at 15:58spróbuj mgiełki pat&rub – włoski jak marzenie 🙂 wyglądają pięknie, nie elektryzują się, są podniesione u nasady i wygładzone. Włoski odżywione , mąż nawet zauważył 🙂
7 stycznia 2010 at 09:50Ja też polecam płynny jedwab na głądkie włosy. Jeżli macie problem z włosami, które się są suche, łamią się, są rzadkie, wypadają to proponuję kuracje wzmacnijące u fryzjera lub zakup w specjalistycznym sklepie fryzjerskim np. PLACENTY. Jest idealna na wszelkie problemy, stosuje się ją przez kilka dni a koszt to jakież 130zł. Naprawdę warto. Artykuł o placencie znajdziecie na mojej stronie pella.pl w dziale uroda.
18 stycznia 2010 at 15:05Ja też mam takie włosy i niestety żaden specyfik wygładzający włosy nie pomaga. U fryzjera słyszę że to już taka struktura włosa i nic nie poradzę. Ale bardzo pomogło ogólne nawilżanie włosa, szczególnie na to puszenie gdy jest wilgotno. Używam maski po każdym myciu (czyli codziennie) teraz jest berdzo fajna nowa z Loreal takie białe pudełeczko z bordową zakrętką.
No i oczywiżcie szybkie wygładzenie włosów na grubej szczotce po każdym suszeniu czyni cuda22 stycznia 2010 at 14:46Wilgoć nie jest niestety naszym sprzymierzeńcem w kwestii pięknych włosów, a wywijające się od wilgoci końcówki mnie osobiżcie doprowadzają do dużej irytacji. Jeżli chcesz mieć gładkie włosy,a żadne kosmetyki nie działają tak jak byż chciała żeby działały to proponuję robić maski domowej roboty. Na przykład maski do włosów z jajka, które są już chyba owiane sławą. Ja sama robię sobie taką maskę z Glinki ghassoul i jajka (mieszam 50ml glinki z jednym żółtkiem), nakładam na 15 minut na włosy i po spłukaniu włosy są gładkie i błyszczące. Wszelkiego rodzaju glinki, z których możesz robić maski też na ciało możesz kupić np. w Mydlarni u Franciszka (lub na ich stronie internetowej mydlarnia.info.pl) i cieszyć się naprawdę fajnymi kosmetykami zrobionymi przez siebie.
- AutorOdp.