• Autor
    Odp.
  • MultiPerfumeria
    Member
    • Tematów: 7
    • Odp.: 84
    • Stały bywalec

Wygładzanie włosów grubą szczotką po umyciu rzeczywiscie bardzo pomaga. Ale wszystko zależy od struktury włosa,ja z kolei lubie nakładac jedwab na włosy-zawsze rano i przed snem.

jolka_kal
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 7
    • Początkujący

Mam a raczej miałam ten sam problem co ty. Byłam z tym nawet u dermatologa w Warszawie (mam obsesję na punkcie swoich włosów). Przepisał mi jakież szampony, odżywki itd. I powiem szczerze, że pomogło. Ale do czasu… Póniej trochę zaniedbałam to i zaczęło mi wracać to osłabienie włosów. Znowu wróciłam do tych szamponów i odżywek, a i farmaceuta w Aptece za Grosze w warszawie polecił mi Skrzypovitę jako preparat do wzmocnienia włosów. Więc to jest tak: Skrzypovita – 15 zł, Szampon – 10 zł, Odżywka – 8zł = żliczne włosy:-)

Iweta
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 21
    • Bywalec

bedziesz miec ladne wlosy tylko jesli beda zdrowe, taka prawda niestety…

MultiPerfumeria
    Member
    • Tematów: 7
    • Odp.: 84
    • Stały bywalec

No tak,ale odpowiednia pielęgnacja także nie zaszkodzi a wręcz przeciwnie-może tylko pomoc,pod warunkiem że używamy naprawdę sprawdzonych żrodków.

szaloona
    Participant
    • Tematów: 26
    • Odp.: 289
    • Pasjonat

Pewnie, że odpowiednia pielęgnacja nie zaszkodzi co do tego nie ma żadnych wątpliwożci.
    Np. ja po tym, jak sobie włosy zniszczyłam prostowaniem i ciągłym suszeniem, to zaczęłam stosować URT-OIL z naftą oczyszczoną. Już widzę drobną poprawę i mam nadzieję, że z czasem będzie jeszcze lepiej;)
    Odpowiednia pielęgnacja jest naprawdę bardzo ważna 😉

meksykanka
    Member
    • Tematów: 9
    • Odp.: 68
    • Stały bywalec

Słuchajcie na przerzedzone włosy, które wypadają bo są zniszczone albo słabe, lepszy od kosmetyków jest preparat [usunięto_link]. Jest opracowany przez dermatologów i specjalistów od żywienia i działa na cebulkę. Naprawdę jest skuteczny, warto wypróbować.

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " Tragiczne włosy"

Przewiń na górę