- AutorOdp.
- 31 lipca 2008 at 16:38
Witam dziewczynki
Ja w ostatnich dniach zauwa偶y艂am, 偶e mam skutki uboczne, po za偶yciu globulek dopochwowych, tj. 艂uszczy mi si臋 baaardzo sk贸ra na twarzy, dekoldzie, odczuwam sw臋dzenie…
Krem nie wiele pomaga, g贸ra na 3-4 godziny, p贸藕niej znowu masakra 馃檨25 pa藕dziernika 2008 at 21:52ja kilka lat temu mia艂am te偶 wstrz膮s anafilaktyczny po tabletkach THYROZOL – koszmar, lekarze te偶 zd膮偶yli w ostatniej chwili. b贸le, drgawki, wymioty, biegunka, b膮ble na ca艂ym ciele i puchni臋cie j臋zyka i gard艂a – ju偶 si臋 bali, 偶e si臋 udusz臋.a najlepsze w ca艂ej historii jest to, 偶e babeczka w aptece si臋 pomyli艂a i zamiast wi臋kszej dawki da艂a mi mniejsz膮, no a ja i tak po tej mniejszej dawce mia艂am takie objawy. chyba powinnam tej aptekarce jakie偶 kwiaty wys艂a膰…
13 grudnia 2008 at 08:11Uczulenie na tabletki u siebie jeszcze nie stwierdzi艂am ale mam dziwne doznania przy i po stosowaniu Sterimaru, kt贸ry jest 偶rodkiem na katar gdzie ju偶 przy u偶ywaniu Disnemaru -podobnej wody morskiej nie odczuwam dyskomfortu, wa偶ny jest sk艂ad i to „prawie robi r贸偶nic臋”. Ale najgorsze to mie膰 uczulenie na co偶 co jest silnym 偶rodkiem, kt贸ry mo偶e prawie zabi膰…
23 kwietnia 2010 at 00:24dziewczyny czy na mesalazyn臋 mo偶na by膰 uczulonym? je偶li tak to co robi膰?
5 maja 2010 at 13:08A ja to mam alergi臋 na facet贸w :D, a tak na serio to na wankomycyne, po kt贸rej podaniu o ma艂o co si臋 nie udusi艂am. Zacz臋艂am puchn膮膰 jak pomidor i dopiero po podaniu 偶rodka odczulaj膮cego troch臋 mi pu偶ci艂o. No ale z drugiej strony patrz膮c to Nietzsche mia艂 racj臋 pisz膮c 偶e prawo silniejszego jest lepsze. S艂abeusze os艂abiaj膮 ras臋.
10 maja 2010 at 06:14ja bior臋 asamax i nie wyst膮pi艂y nigdy jakie偶 dziwne objawy
15 lipca 2013 at 00:15Ja po wzi臋ciu jednej tabletki, nie pami臋tam ju偶 nazwy dok艂膮dnie, ale to by艂o co偶 na przezi臋bienie dosta艂am takiego uczulenia, 偶e masakra. Ca艂e oczy mi napuch艂y i nie mog艂am ich nawet otworzy膰. Kilka miesi臋cy p贸藕niej mia艂am atak kolki nerkowej i przyjecha艂a po mnie karetka, wstrzykneli mi ketonal do偶ylnie i niestety po godzinie mia艂am taka sama sytacje – cale oczy napuchniete i nie by艂am w stanie ich otworzyc, dopiero dali mi zastrzyk i troche zaczelo schodzic. Niestety opuchlizna zosta艂a jeszcze okolo 2ch dni.
- AutorOdp.