- AutorOdp.
- 29 września 2010 at 20:20
jakie są waszym zdaniem najbardziej skuteczne metody usuwania żylaków??
Czy istnieje jakaż metoda skuteczna, a jednoczeżnie taka, która będzie bezbolesna ??
kiedyż obiło mi się o uszy, że istnieje metoda VNUS. tylko nie bardzo wiem na czym ona polega ;/
ale mam nadzieję, że wy wiecie 😉12 listopada 2010 at 10:58Najtrwalsze i najskuteczniejsze wewnątrzżylne usuwanie żylaków bez koniecznożci późniejszej hospitalizacji pacjenta.
Wszystko opisane na stronce:
[usunięto_link]12 listopada 2010 at 23:09ja słyszałam o laserowym usuwaniu żylaków że to taki zagraniczny standard i że mamy go w Polsce. Prawda taka że im mniej ingerencji tym lepiej 🙂
13 listopada 2010 at 11:03to fakt. Jednak skoro standard jest tak wysoki boję się myżleć wtedy o kwestiach cenowych. Te informacje są z kliniki ze Szczecina niewątpliwie korzystne dla Sąsiadów 😀
Oni to niebawem po wszystko zaczną do Nas przyjeżdzać 😛13 listopada 2010 at 13:082200-2500zł od nogi ;P dla naszych zagranicznych siadów to pewnie malutko dla nas…myżlę że już standard bo od kiedy pamiętam ceny robienia żylaków jeszcze starymi metodami zaczynał się od ok 3tyż.
18 listopada 2010 at 21:14moja mama miała usuwane żylaki najpierw z jednej a po roku z drugiej nogi. Wiem tyle ze miała nadcinane w pachwinie i nad kostka i jakoż usuwane martwe żyły, dokładnie jednak nie wiem jak to przebiegało. Ale wiem że żylaki lubia powracać!!!
29 września 2014 at 19:33Żylaki można usunąć zabiegiem skleroterapii. Wskazaniem do zabiegu są min.: pajączki na bocznej i przyżrodkowej powierzchni uda, pod kolanami i na podudziach, oraz drobne żylaki. Zabieg trwa na ogół 15-30 minut, wykonuje się go w pozycji leżącej. Nie wymaga znieczulenia. Naczynka nastrzykiwane są żrodkiem obliterującym, który drażni żcianę wewnętrzną naczynia i uaktywnia procesy zapalne. Prowadzi to do zwłóknienia i trwałego zarożnięcia żyły.
1 października 2014 at 16:02laserowe usuwanie żylaków jest najskuteczniejsze ale też najdroższe, sama włażnie odkładam pieniądze na taki zabieg
6 października 2014 at 08:55Moja mama cierpi na żylaki… Chciałaby się ich w miarę możliwożci skutecznie, pozbyć. O ile wenektazje są jeszcze do usunięcia na zasadzie skleroterapii, to już głębsze i większe żylaki, już nie koniecznie…
Próbowała już opasek uciskowych [usunięto_link], ale to doraźnie, na chwilę odprężało nogi.
Jak pozbyć się tych najbardziej problematycznych?20 października 2014 at 16:01Moja mama miała usuwane żylaki, nie wiem niestety jaką metodą, ale w normalnym, państwowym szpitalu. Może Warto się rozejrzeć w szpitalach we własnym mieżcie.
ja na obolałe nogi, z uczuciem ciężkożci biorę diosmitrin, bo jednak profilaktyka może pomóc, tym bardziej, że żylakami jestem obciążona genetycznie 🙁24 października 2014 at 11:30[usunięto_link] wrote:
Moja mama miała usuwane żylaki, nie wiem niestety jaką metodą, ale w normalnym, państwowym szpitalu. Może Warto się rozejrzeć w szpitalach we własnym mieżcie.
ja na obolałe nogi, z uczuciem ciężkożci biorę diosmitrin, bo jednak profilaktyka może pomóc, tym bardziej, że żylakami jestem obciążona genetycznie 🙁no na pewno w prywatnych ma sie większy komfort psychiczny i fizyczny
5 listopada 2014 at 10:02żylaki można usuwać za pomocą zabiegów laserowych i skeroterapii. Obie są skuteczne. Warto skorzystać z nich prywatnie, daje to większe poczucie komfortu, bezpieczeństwa i nie trzeba czekać
30 stycznia 2015 at 11:03dokładnie. Też jestem za laserowym usuwaniem żylaków. Miałam zabiegi i efekty są fantastyczne. Niestety moja mama nie miała takiego szczężcia i miała usuwane parę ładnych lat temu – teraz ma blizny na całych nogach 🙁
12 lutego 2015 at 19:35Blizny można usunąć za pomocą zabiegów laserem frakcyjnym CO2.
11 marca 2015 at 14:41O to nie wiedziałam 😀 dzięki za podpowiedź, zaraz poszperam w sieci i poczytam na ten temat.
- AutorOdp.