W trakcie brania tabletek zaczęłam krwawić…

• Autor
    Odp.
  • monia5566
    Member
    • Tematów: 7
    • Odp.: 36
    • Bywalec

Tabletki biore juz rok i aż do teraz było wszystko ok. jednak w tym miesiącu strasznie sie rozczarowałam. 16 dnia zapomniałam połknąć tabletki i zrobiłam to to dopiero 17 dnia i zgodnie z instrukcją połknęłam dwie na raz czyli tabletke 16 i 17, zwykle biore je wieczorem i tym razem wziełam je okolo 21. Po połknięciu obydwu tabletek, jakąż godzine, może dwie potem Kochałam się z moim facetem lecz po sosunku zaczęłam nieznacznie krwawic i zaczęlo mnie to niepokoić gdyż nigdy nie przytrafiały mi sie takie niespodzianki mimo że zdarzy mi sie raz na 2-3 miesiace zapomniec raz łyknąć tabletki… musze też przyznać, ze nie kochaliżmy sie intensywnie ani długo wiec nie doszło też do popękania naczynek krwionożnych. chciałabym wiedzieć czy którejs przytrafiło sie krwawienie w żrodku cyklu mimo regularnego brania tabletek antykoncepcyjnych? czekam na szybkie odpowiedzi.

monia5566
    Member
    • Bywalec

dodam tez, ze stało się to wczoraj i krwawie a raczej plamie do dziż.

parvati
    Member
    • Tematów: 41
    • Odp.: 4056
    • Guru

masz zrobiona cytologie?
    kiedy ostatnio bylas u ginekologa?

Lady_Kala
    Member
    • Tematów: 42
    • Odp.: 1149
    • Maniak

zdarza się! Ja miałam tak,gdy dopadła mnie grypa żołądkowa i zwymiotowałam tabletkę 20 minut po jej zażyciu czyli nie zdążyła się jeszcze wchłonąć-gdy jedna wypada z obiegu może się nieco rozregulować,po jednym pełnym cyklu powinnoznów byc ok!

A tak poza tym,nie nazwałabym regularnym braniem tabletek tego,że dosyć często zdarza Ci się zapominać o jednej-ja biore już dłuuugo i nigdy o żadnej nie zapomniałam!

monia5566
    Member
    • Bywalec

jezeli chodzi o cytologie to miałam ją robiona dwa miesiące temu i wyniki nie były niepokojące. Moj ginekolog mowił, ze wszystko jest jak trzeba. chodze do lekarza conajmniej raz na trzy misiące, chociażby po tabletki ale zwykle też wtedy poddaje sie badaniu, bo czego sie bac… a skoro juz jestem to czemu sie nie zbadac… Kurde, boje sie chociaż nie wiem czemu, niby nic wielkiego bo to tylko plamienie, zdaża sie kobietom często ale mi jeszcze ani razu i to tym bardziej przy tabletkach.

monia5566
    Member
    • Bywalec

a u ginekologa byłam jakież 6 tygodni temu.

parvati
    Member
    • Tematów: 41
    • Odp.: 4056
    • Guru

[usunięto_link] wrote:

jezeli chodzi o cytologie to miałam ją robiona dwa miesiące temu i wyniki nie były niepokojące. Moj ginekolog mowił, ze wszystko jest jak trzeba. chodze do lekarza conajmniej raz na trzy misiące, chociażby po tabletki ale zwykle też wtedy poddaje sie badaniu, bo czego sie bac… a skoro juz jestem to czemu sie nie zbadac… Kurde, boje sie chociaż nie wiem czemu, niby nic wielkiego bo to tylko plamienie, zdaża sie kobietom często ale mi jeszcze ani razu i to tym bardziej przy tabletkach.

jesli tak, to nie msasz sie czego obawiac.

spokojnie dalej bierz piguly, a jesli sytuacja powtorzy sie w nadtepnym cyklu, idzi do gina i popros o zmiane tabletek. po prostu czasem u niektorych kobiet po pewnym czasie tabletki przestaja trzymac cykl w ryzach i trzeba je zmienic.

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " W trakcie brania tabletek zaczęłam krwawić…"

Przewiń na górę