- Ten temat ma 5 odpowiedzi, 6 g艂os贸w, a ostatnio zosta艂 zaktualizowany 17 lat, 9 miesi臋cy temu przez
najmarniejszy.
- AutorWpisy
- 22 czerwca 2008 o 20:09 #3905
Ojej co ta niedobra kobieta ci zrobila? 馃檮
22 czerwca 2008 o 20:13 #124777Powiem tylko tyle: Nie ma co generalizowa膰 – masz racj臋, 偶e facet w s膮dzie przegrywa. ALe dzieje sie tak, bo s膮dz臋, 偶e wg spo艂ecze艅stwa, dziecko psychicznie i fozycznie bardziej z偶yte jest z matk膮, cho膰 to samo mo偶e dotyczy膰 relacji dziecko-m臋偶czyzna. Og贸lnie to ci臋偶ki temat.
Ja tylko mog臋 m贸wi膰 za siebie: Ojciec ma takie same prawa jak matka i smuci mnie fakt, 偶e zamiast dogada膰 si臋 je偶eli chodzi o opiek臋 nad dzieckiem, rodzice wywlekaj膮 to do s膮du – pora偶ka…23 czerwca 2008 o 11:04 #124778U mnie mojemu tacie przyznano prawa rodzicielskie i on opiekuje sie dzie膰mi. Matce nie przyznano. R贸偶nie jest w tej Polsce.
1 lipca 2008 o 18:37 #124779Johani.
Generalnie to wszystko rozpoczelo sie bardzo dawno temu. Chociazby za czasow jaskiniowcow, moze wydaje sie to absurdalne ale wiekszosc zachowan damsko – meskich mozna wyjasnic na podstawie tamtych czasow.
Wtedy ojciec chodzil, polowa i nie opiekowal sie dzieciakami, robila to matka. Ten mial w d****, m.in. sady dzisiaj przyznaja prawa opieki matce bo:
1. ona je urodzila choc to niewiele ma wspolnego z tym jak wychowuje
2. w wiekszosci przypadkow lepiej sie opiekuje, wychowuje i dba o dziecko, z ojcami bywa roznieKiedys ladnie moj ojciec tlumaczyl mi i bratu swoje zachowanie tj. surowosci i dyscypline. Powiedz m.in ” Matka Cie urodzila, dba o Ciebie i Cie miedzy innymi przez to bardzo kocha, ojciec Cie splodzil i wychowuje, na jego milosc czasami musisz tez zasluzyc ”. Dla niektorych ostre slowa, dla mnie prawda z malym odchyleniem 馃槈
2 lipca 2008 o 11:09 #124780Mocne s艂owa, ale jak偶e prawdziwe.
Ja i m贸j ojciec nigdy nie byli偶my ze sob膮 blisko. By艂 taki okres, kilka lat, kiedy w og贸le ze sob膮 nie rozmawiali偶my.6 wrze艣nia 2008 o 15:21 #124781Rodzice powinni mie膰 przed s膮dem r贸wne prawa. Ka偶da sprawa powinna by膰 rozpatrywana indywidualnie a zw艂aszcza istotne powinno by膰 zdanie dziecka. Niestety w naszym kraju jest ci膮gle z艂y system s膮downictwa.
- AutorWpisy
- Musisz si臋 zalogowa膰 by odpowiedzie膰 w tym temacie.