WARSZAWA, KRAKÓW a może ŁÓDŹ? Gdzie?

• Autor
    Odp.
  • cytrynka22
    Member
    • Tematów: 5
    • Odp.: 16
    • Bywalec

nic

zieloona
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 15
    • Bywalec

Mieszkam w Warszawie, tu należy unikać Pragi Północ!Miło jest na mokotowie, ursynowie, ochocie! W Łodzi byłam kilka razy, ale nie chciałabym tam mieszkać, tym bardziej że ciężko tam z robotą. A Kraków…miasto turystyczne!

miszczu
    Member
    • Tematów: 49
    • Odp.: 1579
    • Maniak

z tą pragą północ to legendy – oczywiscie bywają niebezpieczne miejsca ale tak samo w kazdej dzielnicy chociaz na pradze polnoc najwiecej jest takich rozpadajacych sie kamienic gdzie ludzie nie maja bierzacej wody, pradu itp. ja mieszkalem 16 lat na Stegnach na Mokotowie i czesto mialem problemy z osilkami a to teoretycznie bardzo spokojne osiedle, duzo zieleni itp. Teraz mieszkam na Pradze i nikt nawet nie probuje mnie zaczepiac – pewnie dlatego ze wtedy bylem gnojkiem ale mimo wszystko to dowodzi ze plotki w stylu „ta czy inna dzielnica jest niebezpieczna” sa gowno warte.

powiedz cos wiecej – do jakiego poziomu zycia jestes przyzwyczajona?? jak tam z twoim wyksztalceniem i jakiej pracy wogole chcesz szukac. Ja kocham Warszawe ;p Jak dla mnie to miasto jest nawet za male ale w porownaniu z reszta jest tu najlepiej – nie wiem czy chcesz kupic mieszkanie czy na poczatek wynajac, jak duze?? Generalnie bardzo latwo znalesc mieszkanie nawet w samym centrum. Praca jest wszedzie, wystarczy chciec pracowac. Bawic sie i poznawac nowych ludzi jest bardzo latwo, miejsca gdzie mozna sie zrelaksowac sa wszedzie. Masa klubow, multiplexow, centrow handlowych itp. Napisz cos wiecej to doradze konkretniej gdzie co i jak ;p

mala mi
    Member
    • Tematów: 3
    • Odp.: 97
    • Zapaleniec

W Warszawie Szczężliwice są super. Ja też obstawiam Białołękę ale tą czężć w okolicach Marek.

sija
    Member
    • Odp.: 38
    • Bywalec

Zdecydowanie Kraków . Mega magiczna atmosfera. 🙂

Mi
    Member
    • Tematów: 15
    • Odp.: 378
    • Pasjonat

Wszyscy będą zachwalać swoje miasto 🙂 Ja tam nie wiem jak jest w Warszawie, mieszkam w Krakowie, ale chciałabym mieszkać we Wrocławiu. Miałabym bliżej do rodziny 🙂

Figa
    Keymaster
    • Tematów: 59
    • Odp.: 880
    • Zasłużony

Ja lubię Warszawę, czuję się w niej dobrze, co do niebezpiecznych miejsc…..hmmm kiedyż mieszkałam na woli i przy PD-cie facet w biały dzień złapał mnie…za traallalala , kiedyż na Nowym żwiecie też. Jak kupiłam mieszkanie -odwoziłam często brata w okolice Szweckiej – tam mieszkać! bym nie chciała!!!! Poza tym, kwestia potrzeb i ich realizacji! I marzeń;)

sweetnimph
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 60
    • Stały bywalec

Czemu tylko te trzy miasta?
    Jest naprawde dużo innych fajniejszych np. Białystok 🙂

medewa
    Member
    • Odp.: 6
    • Początkujący

Ja mieszkam w Łodzi… Faktycznie nie jest tu za dobrze z praca, ludzie sa jacys szarzy, na ulicach pelno psich kup itd. ale wiadomo, najwazniejsze z kim sie mieszka :-))) ponadto bylam ostatnio na CamerImage festiwal, tak wiec wydarzenia kulturalne sa sporym plusem L****. Chcoiaz na pewnoe nie wiekszym niz w innych miastach…

plasko_buta
    Member
    • Tematów: 4
    • Odp.: 56
    • Stały bywalec

..zdecydowanie w krakowie!

Smakoszka
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 13
    • Bywalec

Ja n****ętniej jeździłabym z Warszawy do Krakowa i spowrotem. W Krakowie zamieszkałabym w namiocie pod Wawelem, bo kocham jego zarys na tle ciemnego nieba, w południe przejmowałabym wartę pod Kożciołem Mariackim. Obejrzała Annę Dymną na scenie Teatru Starego. Na Wielkanoc pojechałabym do Zakopanego, ale już we wtorek, 14 kwietnia chciałabym być w Warszawie, bo w Teatrze Wielkim będzie wystawiana Madame Butterfly, tu o tym cudzie więcej [usunięto_link] .A potem zostać w Warszawie i aż do wakacji biegać z teatru do muzeum, z muzeum do opery itd. Jak rozumiecie, praca na etacie jest w tym wypadku absolutnie wykluczona, przyjdzie mi chyba przygrywać na organkach pod tym Wawelem…

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " WARSZAWA, KRAKÓW a może ŁÓDŹ? Gdzie?"

Przewiń na górę