• Autor
    Odp.
  • masazysta
    Member
    • Tematów: 18
    • Odp.: 56
    • Stały bywalec

Czy wiecie że piwo w małych ilożciach może mieć zbawienny wpływ na nasze zdrowie?

1.Dobre piwo
    Nie wszystkie piwne trunki są takie same. Jeżli chodzi o zdrowie, niektóre z nich są lepsze a inne gorsze. Generalnie ciemne piwo zawiera więcej przeciwutleniaczy, niż jego jasny odpowiednik. Antyoksydanty pomagają odwracać zniszczenie komórek, spowodowane naturalnym dla naszego organizmu utlenianiem się składników w nim zwartych. Naukowcy z Uniwersytetu Waszyngtona odkryli, że ciemne piwo – a konkretnie Guinness – ma więcej zdrowotnych włażciwożci niż „jasne pełne

2.Regeneracja
    Przeciwutleniacze zawarte w piwie mają wpływ na regenerację po treningu, odbudowują i wzmacniają miężnie Najnowsze badania wykazały, że ciemne piwo ma tyle samo antyoksydantów co czerwone wino. Piwo to godzin po ćwiczeniach dostarczy odpowiedniej do odbudowy miężni ilożci przeciwutleniaczy.

3.Piwo działa na pobudzenie seksualne
    Czeskie Centrum Medyczne wydało opinię, że dwa jasne pełne dziennie dla mężczyzn i jedno w przypadku kobiet podnoszą intensywnożć przeżywania seksualnych zbliżeń. Taka ilożć piwa dziennie odstrasza widmo impotencji na całe życie. Coż w tym może być, ponieważ, wszyscy lekarze są zgodni, że picie piwa zmniejsza ryzyko zatykania się żył i tętnic.

4.Działanie lecznicze
    Piwo z dużą zawartożcią chmielu zawierają związki polifenoli, które pomagają obniżyć cholesterol, wspomagają walkę z rakiem i niszczą wirusy, oczyszczają nerki i przewody moczowe. Więc jeżli chcesz maksymalnych korzyżci zdrowotnych, warto wypić jednego browarka wieczorkiem.

Podsumowanie:
    A więc drodzy mili, warto dodać do swojego jadłospisu jedno małe piwko dziennie, nie bójmy się tego trunku, wszystkie najważniejsze plusy zostały objażnione wyżej. Można do tego jeszcze dodać że w chmielu znajdują się żywice, lupulina i humulina, które są wykorzystywane w medycynie przy leczeniu nerwic i bezsennożć.

tiffany
    Member
    • Tematów: 2
    • Odp.: 84
    • Stały bywalec

Nie dodales tylko, ze jedno male piwko ma prawie 300 kalorii. 8) Ale poza tym nie trzeba mnie przekonywac. 😛

b_sylwik
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 177
    • Zapaleniec

no i co w związku z tym? 😆

macek10
    Member
    • Tematów: 2
    • Odp.: 244
    • Zapaleniec

piwo nie ma tyle zalet co wypisalas. Najwazniejsza wada jest oczywiscie zawartosc alkoholu ktora prze codziennym spozyciu pogarsza niektore funkcje organizmu przykladem sa Francuzi majacy zdrowe serce przez wysokie spozycie wina ale za to duzy odsetek chorob watroby. Piwo dodatkowo nie plasuje sie tak kolorowo pod wzgledem antyoksydantow ktorych jest tam pewna ilosc ale o wiele wieksze znaczenie ma karmelizacja piwa ktora powoduje powstawanie mnostwa substancji kancerogennych w piwie i to zwlaszcza w piwie ciemnym tak przez Ciebie zachwalanym. Co do oczyszczania nerek przez piwo to mit bo faktycznie przyczynia sie do powstawania kamieni nerkowych.

Olgus
    Member
    • Odp.: 1073
    • Maniak

Ja piję w dożć dużych ilożciach. Aczkolwiek nie wydaje mi się, żebym przez to była zdrowsza. 🙄 😈

tygrysek
    Member
    • Tematów: 10
    • Odp.: 1080
    • Maniak

ja tylko dodam, że płukanki z piwa na włoski są niezgorsze… nie wiem tylko czemu zawsze jak trzymam w ręku buteleczkę pełną pysznego złotego nektaru, maszeruję z nią przed telewizor zamiast do łazienki… 😉

Katie
    Member
    • Odp.: 585
    • Zasłużony

bzdury, jak już dowiedziono , każda ilożć alkoholu wpływa niekorzystnie na nasze zdrowie, pogarsza funkcje mózgu, wątroby. A poza tym, jak się zagazujemy, to brzuch wywala jak piłkę 🙂

Olgus
    Member
    • Odp.: 1073
    • Maniak

[usunięto_link] wrote:

ja tylko dodam, że płukanki z piwa na włoski są niezgorsze… nie wiem tylko czemu zawsze jak trzymam w ręku buteleczkę pełną pysznego złotego nektaru, maszeruję z nią przed telewizor zamiast do łazienki… 😉

No patrz, ja też nie trafiam z piwem do łazienki. 😉

Tharna
    Member
    • Odp.: 30
    • Bywalec

Przy okazji jeszcze: piwko ma bardzo wysoki indeks glikemiczny, co przyczynia się do dużych skoków insuliny we krwi. Efekt? Rozregulowana trzustka i problemy z nadwagą.

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " Warto pić piwo!!!"

Przewiń na górę