- AutorOdp.
- 29 kwietnia 2009 at 20:51
Chciałabym założyć ten temat z przyczyn czysto informacyjnych. Czy wasze wykształcenie gwarantuje wam pracę w zawodzie i jakie zarobki (czy są według was adekwatne)?
Podajcie ukończoną szkołę, uzyskany tytuł i zawód wykonywany, i jeżli ktoż nie uważa że to zbyt osobiste – zarobki.Ja: ukończone studia psychologiczno-pedagogiczne na wyższej uczelni państwowej, tytuł mgr, mam do wyboru: rozpocząć staż jako pomoc wychowawcy w wielofunkcyjnej placówce opiekuńczo-wychowawczej – miesięczne wynagrodzenie 630zł lub wyjazd do UK i praca nie w zawodzie.
Przychylam się bardziej do drugiej opcji, jednak nie podjęłam ostatecznej decyzji.
Jak jest u was w tej kwestii??30 kwietnia 2009 at 06:07po maturze
pracuje przy kompie i rozpatruje pisma klientow
na reke tak z 1800 zeta po odliczeniu podatku i zusu, przy czym ja nie dobieram zadnych nadgodzin
praca na 3 zmiany
narazie mi to pasuje, nie napracuje sie a jakos sie utrzymam, chce tam robic do momentu az nie otworze czegos swojego
ostatnio wygralem konkurs na montazystow ktory oglosila wytwornia muzyczna, moze uda mi sie wybic w ta dziedzine robiac teledyski ;p
zdecydowanie bym nie narzekal6 maja 2009 at 11:28jestem po maturze na pierwszym roku studiów (zaocznych)
włażnie jestem w trakcie oczekiwania na decyzje o stazu (ok. 700zł)
studiuje geodezje i kartografie i wiem ze kiedys bede zarabiac wiecej 😀IWYL – ja proponuje pozostać Ci w kraju i nabranie dożwiadczenia, na pewno bardziej Ci sie to oplaci niz wyjazd za granice (chyba, że masz jakąs lepsza propozycje od pracy w mcdonaldzie).
w przyszłosci gdy zdecydujesz ze jednak wolisz mieszkac w polsce bedzie Ci duzo ciezej bo stazu nie dostaniesz z racji na wiek, a bez doswiadczenia tez nikt Ciebie nie zatrudni i wowczas zacznal się schody.
Pamiętaj też, że nie zawsze staż trwa dokladnie 12 miesiecy. czesto pracodawcy widzac Twoja wiedze i zaangazowanie skracaja staż ( co oczywiscie panstwu jest na reke) i zatrudniaja normalnie gwarantujac wyzsze zarobki.
Ja przykladowo jeszcze nie zaczelam swojego stazu a już mi szef oswiadczył ze z pewnoscia nie pozostaje na pensji panstwowej. cóz akurat trafilam na bardzo przyjemnego człowieka..ale i Tobie moze sie udac:)
11 maja 2009 at 22:11Uważam że pracę i większe zarobki gwarantuje przede wszystkim przedsiębiorczożć i osobowożć. Wykształcenie na drugim miejscu.
28 maja 2009 at 08:33Ja postawiłem bardziej na szkolenia niż studiowanie i mi się opłaciło. Mam wymarzoną pracę, zarobki też nie małe… Bardziej moim zdaniem liczy się to co umiemy niż sam papier, który przecież nic nie daje, tylko tyle, że w tych badziewnych firmach (co wymagają wyższego wykształcenia) się możemy przebić przez recepcję i być na rozmowie.
Ja mając do wyboru pracownika po żredniej co jest obeznany w temacie a żwieżego magistra, który tylko na papierze jest dobry wybieram tego pierwszego.28 maja 2009 at 09:20prawda jest taka, że teraz każdy ma możliwożć studiowania i osoba która myżli, że skończy studia i będzie zarabiać kokosy jest w błędzie.
są studia i studia, są studenci i studenci.
wyższe wykształcenie jest opłacalne, jeżli wkładamy w nie wysiłek i pożwięcenie.
niestety dla większożci studentów studia to – możliwożć wyjżcia z domu, mieszkania w większym, fajniejszym mieżcie, niekończące się imprezy i dojenie kasy od rodziców, którzy często harują jak woły by zapewnić dziecku lepsze życie.
sama zatrudniłabym prędzej zatrudniłabym osobę która coż potrafi LUB osobę, która chce się nauczyć i ma chęci. Magistrowi, który przyszedłby do mnie z głową uniesioną do góry bo on ma papierek powiedziałabym dowidzenia.
28 maja 2009 at 19:23Jedynie miszczu odpowiedział na moje pytanie. Założyłam ten temat, żeby pogadać o tym kto co ukonczył i w jakom zawodzie pracuje i czy jest to zbieżne z jego wykształceniem i aspiracjami. Na wywody kto kogo by zatrudnił i dlaczego to można by założyć inny wątek 🙄
28 maja 2009 at 19:26a ja dostalem podwyzke hehe, tak z 2100-2200 na reke ;p
w polaczeniu z tym ze mieszkam teraz z matka i nie musze sie martwic o obiadki i czesc rachunkow daje to narazie satysfakcjonujacy rezultat biorac pod uwage to ze jestem dopiero na 1szym roku studiow ;p28 maja 2009 at 19:32ej a czy ja nie napisałam w pierwszej odpowiedzi jakie mam wykształcenie i na jaką pracę oczekuje? 😛 czuje się urażona 😆 😆
29 maja 2009 at 00:13Ja obecnie studiuje fizyke techniczną i matematyke komputerową na UMK,obecnie dostaje 1600 złotych stypendium,po studiach mam zagwarantowaną prace 😉
Co prawda wybrałem etat na państwowym garnuszku choć w sektorze prywatnym zarabiałbym 3 razy więcejWarto było wkuwać fize i matme w LO po nocach 😀
29 maja 2009 at 20:50Jestem po studiach (turystyka), jednak nie pracuje w zawodzie 🙁 no coz…zycie.
Pracuje w butiku,zarabiam srednio,slowem to nie jest szczyt moich marzen - AutorOdp.