• Autor
    Odp.
  • plunkaa
    Member
    • Temat贸w: 1
    • Odp.: 1
    • Pocz膮tkuj膮cy

Jestem zaproszona przez kolege na wesele jako osoba towarzysz膮ca 馃槓 a niestety nie bardzo wiem w co sie ubra膰 … a moze inaczej nie bardzo mam w co! Po weselach taka jest prawda ze nie bardzo chodze… ostatnio bylam 3 lata temu, wiec z sukienki ktora miala w tedy na sobie juz troche wyroslam 馃槢 (nie mieszcze sie szczerze) 馃榾 馃槅 co tu du偶o ukrywac … 3 lata to jednak troche czasu jest! Uwazam za totalny bezsens kupno nowej sukienki specjalnie na jeden raz … a potem bedzie wisiec w szafie jak tamta i sie niepotrzebnie tylko zmarnuje… zreszta teraz tez nie mam tyle kasy :/ a takie sukienki troche kosztuja … Jedynym rozwiazaniem ktore mam w swojej szafie to gorset (ktory kupilam sobie na 18-stke) i czarna spodnica troche za kolano … 艁adnie to razem wygl膮da i ja sama fajnie sie w tym czuje 馃檪 ale nie jestem pewna czy wypada isc na wesele ubrana na czarno?! czy to nie bedzie jakies takie troche przesadne !!?? b艂agam pom贸偶cie !!! 馃檨

Figa
    Keymaster
    • Temat贸w: 59
    • Odp.: 880
    • Zas艂u偶ony

To zalezy od rodzaju wesela i gosci. Jez臋li b臋dzie w Zb贸jnickiej chacie to tak sobie, jezeli bedzie o 12 -13 bo w niektorych cz臋偶ciach Polski tak s膮 to niekonicznie b臋dzie pasowa艂o, ale juz wieczorna pora czyli 偶lub 18-19 jak najbardziej

plunkaa
    Member
    • Temat贸w: 1
    • Odp.: 1
    • Pocz膮tkuj膮cy

no 偶lub bedzie o 16 馃槈 i prosto z kosciola na sale i weselisko 馃檪 jezeli sadzisz ze pasuje :* to dzi臋k贸wa ogromna :*

Beathe
    Member
    • Temat贸w: 4
    • Odp.: 26
    • Bywalec

i zdecydowa艂a偶 si臋 ju偶??
    ja bylam tydzie艅 te mu na weselu i mia艂am podobny problem.. .z tym 偶e mia艂am wi臋kszy wyb贸r sukienek 馃槈

mo偶e masz od kogo po偶yczy膰?

mosquito
    Member
    • Temat贸w: 2
    • Odp.: 27
    • Bywalec

A ja mam pytanie. Jakie za艂o偶y艂yby偶cie buty do czerwonej kr贸tkiej sukienki na wesele? Mam na my偶li g艂贸wnie kolor. Ale jeszcze mam pytanie: uwa偶acie 偶e bardziej eleganckie s膮 takie zwyk艂e szpilki czy takie z paseczkiem na kostce? I jaki kolor po艅czoch proponujecie do czerwonej sukienki?

Tuska
    Member
    • Temat贸w: 18
    • Odp.: 396
    • Pasjonat

…a ty tylko o tych po艅czochach 馃榾

Natomiast jesli chodzi o ten gorset i sp贸dniczke to mysle ze ok, do koscio艂a zarzuc jak膮s marynarke czy tez szal i bedzie git. Powiem ci ze w pazdzierniku sz艂am na weselicho ale zakupi艂am tzw. ma艂膮 czarn膮 z dodatkiem brokatu, naprawde warto miec takie cos w szafie – obskoczy艂am w niej nastepne wesele, pozniej sylwestra, super wygodna, elegancka, sexowna a do tego nie droga – 150 z艂 Warto pochodzic po sklepach czasem cos nie drogiego sie znajdzie. Zreszta to fajna zabawa:)

eta
    Member
    • Temat贸w: 43
    • Odp.: 1270
    • Maniak

idz idz w tamtym przeciez teraz sie roznie chodzi..
    jest karnawal to moze kup jakies cekinki swiecace i ozdobisz gorset?

mosquito
    Member
    • Bywalec

To 偶e fajna zabawa to wiem bo to uwielbiam jak moja luba mierzy r贸偶ne ciuszki 馃榾
    Ok z tematu po艅czoch ju偶 schodz臋 – przynajmniej na jaki偶 czas:P

A co do tematu. To nie b臋dzie gorset tylko sukienka. I nie chc臋 tzw. ma艂ej czrnej bo wesele b臋dzie w maju wi臋c chyba lepiej jak kupimy co偶 w bardziej 偶ywym kolorze – ja choruj臋 na czerwie艅:)
    Tylko czy kupowa膰 do tego czarne szpilki? I czy takie z paseczkiem na kostce czy bez? A mo偶e czerwone? Porad藕cie – wiem 偶e macie 偶wietny gust.

PS. No nie by艂bym sob膮 gdybym jednak o kolor po艅czoch nie zapyta艂: Czarne czy cieliste?
    Bu藕ka

eta
    Member
    • Maniak

ja obstawiam cielesne 馃檪

mosquito
    Member
    • Bywalec

[usuni臋to_link] wrote:

ja obstawiam cielesne 馃檪

Dzi臋ki.
    No a co z butkami 馃檮

mosquito
    Member
    • Bywalec

A i jeszcze jedno mi si臋 nasun臋艂o – czy je偶eli b臋dzie ciep艂o i 偶ona za艂o偶y sanda艂ki na szpileczce z odkrytymi palcami – to czy mo偶na do tego po艅czochy za艂o偶y膰? A mo偶e zrezygnowa膰 z sanda艂k贸w?
    Podpowiedzcie…

Tuska
    Member
    • Pasjonat

O nie!!! Sanda艂y + rajstopki czy tez po艅czoszki to odpada. Musza byc raczej zakryte buty jesli juz sanda艂y to na go艂e n贸zki ale oczywiscie 艂adnie opalone.
    Ja osobi偶cie nie przepadam za czerwienia ale to zalezy jak kto w czym wygl膮da i powiem ci ze zgadzam sie iz czarny kolor jest troszke ze smutny jak na majowa aure, natomiast moja sukienka jest tak sliczna ze pewnie i w maju w nia bym wskoczy艂a 馃榾 A tak w ogole to mi艂o ze interesuje cie co zona za艂o偶y w maju….nietypowe jak na m臋zczyzne:)
    P.S. Jesli chodzi o poprzednia odpowiedz o gorseie to odpowiada艂am plumce;)

eta
    Member
    • Maniak

a moim zdaniem „sandalki” w maju za wczesnie..
    jakie pelniejsze… tzn to moje zdanie..
    tez ide w kwietniu na wesele… i jeszcze nie mam pojecie w czym pojde..
    tzn moze pojde w tej spodnicy [usuni臋to_link]
    a gorset uszyje caly srebrny i ozdobie cekinami.. no nie wiem 馃檪

Tuska
    Member
    • Pasjonat

ja nie przepadam za d艂ugimi spodnicami czy tez sukienkami bo chyba robie za d艂ugie kroki i sie wywracam :):) zreszta mam wrazenie ze d艂uzsze kiecki mnie optycznie skracaja… prferuje te do kolanka

mia1980
    Member
    • Temat贸w: 23
    • Odp.: 1120
    • Maniak

eta bardzo 艂adna sukienka[na wesele w kwietniu pasuje]
    mosquito do czerwonej sukienki: cieliste rajstopy/po艅czochy, buty mog膮 by膰 czrne i do tego koniecznie czarna torebka do tego mo偶e by膰 czarna bizuteria:naszyjnik taki z 偶y艂ki i czarnymi kamyczkami oraz kolczyki[ewntualnie inny kolor but贸w ale torebka musi odpowiada膰 kolorowi but贸w do tego bizuteria w tym kolorze], sanda艂ki i rajstopy/po艅czochy odpada

Musisz si臋 zalogowa膰 by napisa膰 odp. w temacie: " Weselee! :("

Przewi艅 na g贸r臋