- AutorOdp.
- 14 kwietnia 2009 at 12:35
Witam 馃槈
Kole偶anka poleci艂a mi witaminy A i E do stosowania w p艂ynie bezpo偶rednio na sk贸r臋, zamiast zabaw w kapsu艂ki (typu Capivit) czy kremy z witaminami. Poleci艂a wciera膰 wymieszane krople A i E pod oczy, czy wed艂ug potrzeb – na ca艂膮 twarz. U niej efekt by艂 w sumie natychmiastowy – j臋drniejsza i bardziej o偶ywiona cera. Obawiam si臋 jednak jaki偶 reakcji alergicznych bardzo wra偶liwej sk贸ry itp.
Je偶li kt贸ra偶 z Was wypr贸bowa艂a witaminowe mikstury – prosz臋 o opini臋, by膰 mo偶e polecicie jak膮偶 witaminow膮 maseczk臋 w艂asnego przepisu? 馃槈 [/i][/b]14 kwietnia 2009 at 13:57nie jestem pewna, ale z witamin膮 A chyba trzeba uwa偶a膰, 偶eby nie wywo艂ala przebarwie艅.
15 kwietnia 2009 at 21:30dok艂adnie witamina A potrafi w zbyt du偶ym st臋偶eniu bardzo podra偶ni膰 sk贸r臋, mo偶e najpierw lepiej zrobic jaki偶 test np na nadgarstku.
a co do wit A + E w kapsu艂kach to polecam na zachrypni臋te gard艂o rozgry藕膰 jedn膮 kapsu艂k臋 dwa razy dziennie pomaga na obola艂e gard艂o 馃檪17 kwietnia 2009 at 03:05Witamin臋 A 艂atwo przedawkowa膰 艂ykaj膮c w kapu艂kach czy kropelkach i w贸wczas zaczynaj膮 si臋 problemy z w艂osami, paznokciami i cer膮.Blokuje ona w贸wczas wch艂anianie witaminy E. Na pewno warto zrobi膰 test na uczulenie i nie warto smarowa膰 si臋 tak膮 mikstur膮 przed wychodzeniem na s艂o艅ce….
17 kwietnia 2009 at 10:47warto te偶 spyta膰 kosmetyczki one znaj膮 r贸偶ne maseczki kt贸re mo偶na zrobi膰 w domu
18 kwietnia 2009 at 09:52dzi臋ki 馃槈
wypr贸bowa艂am ju偶 (w sumie bardziej na czuja), ale na szcz臋偶cie bez podra偶nie艅
mieszam kilka kropel witaminy A i kilka E (podobno lepiej je偶li A jest odrobin臋 wi臋cej) i wklepuj臋 na noc na ca艂膮 twarz. cera przet艂uszcza si臋 po miksturze bardziej, ale ju偶po kilku zastosowaniach jest znacznie wyg艂adzona i mam wra偶enie, 偶e zaczyna si臋 napina膰. tak偶e polecam, ale jak zauwa偶y艂y偶cie – z umiarem je偶li chodzi o A 馃槈
18 kwietnia 2009 at 13:46interesuj膮ce… cho膰to co napisa艂a Joala troche mnie dostrasza…
25 marca 2019 at 08:45Ja do ujderniania i odzywiania skory twarzy wole po prostu naturalne kremy przeciwzmarszczkowe, ja uzywam akurat Mialenii bo bardzo lubie jej sklad, dzialanie oraz niezostawianie tlustych plan na twarzy. No i wlasnie fajne jest to, 偶e oprocz liftingu twarzy i zmniejszenia zmarszczek skora zaczela mi od niej wygladac zdrowiej.
28 marca 2019 at 21:42Nie s艂ysza艂am o takim kremie, od dawna go stosujesz?
8 lipca 2019 at 14:27Te偶 s艂ysza艂am o kemach kt贸re maj膮 w sobie takie witaminy i pono膰 dzia艂aj膮 kosmicznie!
5 sierpnia 2019 at 12:19Sp贸jrz na maseczki na twarz, s膮 r贸偶ne maski z r贸偶nymi sk艂adnikami.
- AutorOdp.