- AutorOdp.
- 11 sierpnia 2007 at 20:47
Przy pierwszej wizycie robi sie cytologie, NO I TRZEBA NIESTETY SIADAC NA SŁYNNYM FOTELIKU! lekarz cie zbada i osadzi czy nalezy stosowac hormony.
13 sierpnia 2007 at 09:07Witam:), czy jest mozliwe pojscie do ginekologa w czasie okresu?
Zeby zbadal?13 sierpnia 2007 at 09:52Mysle, ze raczej wtedy trzeba odwolac wizyte….
Doktor cie nie zbada np. jak bedziesz miec zaaplikowanego tampona….
W zyciu bym nie poszla w trakcie okresu… 😯13 sierpnia 2007 at 09:53A co netinko, okres Ci wypada w dzien umówionej wizyty?
13 sierpnia 2007 at 18:30Znaczy, w sumie głupio zrobiłam:/. Bo mam mały problem, kiedyż też to przechodziłam. I chciałam po prostu iżć, żeby mi przepisała coż na tą dolegliwożć, jednak nie wiem, czy ona sie mnie spyta i ja jej powiem i tyle, czy musiałaby to zobaczyć.
Kurde w sumie mogłabym jutro rano zadzwonić i odwołać wizyte:/. Z siódmej strony, mogłabym iżć po okresie to od razu by się cytologie zrobiło.
Cytologie się robi nie więcej niż raz na rok?
13 sierpnia 2007 at 18:36Zdrowa kobieta robi cytologie raz na 6 miesiecy, a po operacjach i problemach raz na 3 miesiace- tak zalecaja lekarze. Rok to za dlugo, bo komorki rakowe rozwijaja sie bardzo szybko.
13 sierpnia 2007 at 18:44Hmm, 6 miesięcy:|. No ładnie:/, a jak byłam po 8 miesiacach od cytologi, bo mnie nowa pani polozna wezwala na badanie, to stara polozna powiedziala, ze niepotrzebnie przyszłam:/. Ech masakra.
13 sierpnia 2007 at 18:47Moim zdaniem powinnas odwolac wizyte. Po okresie lekarka bedzie cie mogla zbadac a to jest najwazniejsze.
13 sierpnia 2007 at 19:07No tak, zadzwonie jutro o 7:30 i odwołam wizytę z godziny 10, chyba nic sie nie stanie:/. Ech nie lubie tego robić.. Zauwazyłam dziwną rzecz. Prywatnie, lekarka dawała mi 3 plus więcej recept na tabletki, a w przychodni nfz daje 2 i to jeszcze jedną z wielka laską:/. Nie wiem czy to z powodu czlowieka, czy nfz.
- AutorOdp.