włoski na brodzie

Wyświetlanie 14 wpisów - od 1 do 14 (z 14 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
    joannna
    Członek
    • Tematów: 1
    • Odp.: 4
    • Początkujący

mam poważny problem (jak dla mnie). mam 18 lat i zaczęły mi rosnąc włażnie włoski na brodzie. Początkowo zaczęłam je wyrywać pęsetą ale one odrastają i rozsiewają sie po całej szyi!!! obecnie mam brzydką prawie że czarną brodę i wstydzę sie wyjżć na zewnątrz bez uprzedniego ubrania golfu.:( co ja mam zrobić?? może tylko napomnę tylko że to jest chyba dziedziczne a tez jestem po paru nażwietlaniach w związku z chorobą, ale to chyba nie ma większego znaczenia. proszę o pomoc

abi
    Członek
    • Tematów: 22
    • Odp.: 1208
    • Maniak

Wiem ze z czym takim idzie się do lekarza endokrynologa. Mam nadzieje ze nie przekrecilam nazwy. On bada poziom chormonow itd. To się leczy, takie nadmierne owłosienie u kobiet 🙂

joannna
    Członek
    • Początkujący

ja wiem że lekarz to byłby najlepszy, a;e ja mam problem tylko tymi włoskami na brodzie, nigdzie wiecej i chciałabym sie ich pozbyc, jestem z krakowa, moze zna ktoż jakiż tani i dobry gabinet kosmetyczny?

baby22
    Członek
    • Tematów: 15
    • Odp.: 298
    • Pasjonat

nawet po zabiegu jeżli masz za dużo meskiego hormonu włoski odrosną a pózniej możesz mieć jeszcze większe kłopoty, lepiej idz do lekarza

joannna
    Członek
    • Początkujący

hmmmm, sama nim za rok będę:)

muszka_bzzz
    Członek
    • Tematów: 2
    • Odp.: 599
    • Zasłużony

??

joannna
    Członek
    • Początkujący

jestem, studentką medycyny

muszka_bzzz
    Członek
    • Zasłużony

napisałaż że masz 18 lat, więc jakim cudem za rok będziesz lekarzem?

Sandy
    Członek
    • Tematów: 12
    • Odp.: 382
    • Pasjonat

@muszka_bzzz wrote:

napisałaż że masz 18 lat, więc jakim cudem za rok będziesz lekarzem?

wtopa 😉

joannna
    Członek
    • Początkujący

zamiast łapać kogoż za język,mógłby ktoż mi pomóc z moim docelowym problemem, niee?? pisanie typu idź do lekarza, gdy WYRAŹNIE sugeruje że wolałabym ten etap pominąć, jest głupie i bez sensu i można sobie tak popisać na swoim prywatnym blogu, ehh, mam nadzieje że NO REPLY tym razem…

muszka_bzzz
    Członek
    • Zasłużony

nie łapałam Cie za jezyk tylko spytalam o cos co mnie nieco zdziwilo. a co do wloskow, ja tez mam ich troche i to czarne jako ze jestem brunetka. ale dla mnie nie stanowilo to jakos szczegolnego problemu, poprostu chodze regularnie do kosmetyczki i je usuwam woskiem, a czasem jak cierpie na brak kasy kupuje sama w sklepie wosk lub krem, specjalny do depilacji twarzy i usuwam sobie w domu.

lalacruz
    Członek
    • Tematów: 0
    • Odp.: 69
    • Stały bywalec

@muszka_bzzz wrote:

nie łapałam Cie za jezyk tylko spytalam o cos co mnie nieco zdziwilo. a co do wloskow, ja tez mam ich troche i to czarne jako ze jestem brunetka. ale dla mnie nie stanowilo to jakos szczegolnego problemu, poprostu chodze regularnie do kosmetyczki i je usuwam woskiem, a czasem jak cierpie na brak kasy kupuje sama w sklepie wosk lub krem, specjalny do depilacji twarzy i usuwam sobie w domu.

Też polecam kosmetyczkę, skoro o hirsutyzmie tu nie ma mowy.
    Pozdrawiam 😉

Milena
    Członek
    • Tematów: 11
    • Odp.: 238
    • Zapaleniec

ja tez mam ich troche. wyrywam peseta. wtedy nie odrastaja tak szybko ani nie jest ich wiecej.

ale w Twoim przypadku jesli to nie dziala to naprawde polecam wizyte u lekarza. nie wiem czemu tak uparcie sie przed tym bronisz.

artystka_magda
    Członek
    • Tematów: 0
    • Odp.: 6
    • Początkujący

@joannna wrote:

ja wiem że lekarz to byłby najlepszy, a;e ja mam problem tylko tymi włoskami na brodzie, nigdzie wiecej i chciałabym sie ich pozbyc, jestem z krakowa, moze zna ktoż jakiż tani i dobry gabinet kosmetyczny?

to chyba nie ma wiekszego znaczenia gdzie te wloski ci wyrastaja ale jak chcesz miec ladna buzie to chyba warto zasiegnac porady fachowca

Wyświetlanie 14 wpisów - od 1 do 14 (z 14 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
Przewiń na górę