• Autor
    Odp.
  • joannna
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 4
    • Początkujący

mam poważny problem (jak dla mnie). mam 18 lat i zaczęły mi rosnąc włażnie włoski na brodzie. Początkowo zaczęłam je wyrywać pęsetą ale one odrastają i rozsiewają sie po całej szyi!!! obecnie mam brzydką prawie że czarną brodę i wstydzę sie wyjżć na zewnątrz bez uprzedniego ubrania golfu.:( co ja mam zrobić?? może tylko napomnę tylko że to jest chyba dziedziczne a tez jestem po paru nażwietlaniach w związku z chorobą, ale to chyba nie ma większego znaczenia. proszę o pomoc

abi
    Member
    • Tematów: 22
    • Odp.: 1208
    • Maniak

Wiem ze z czym takim idzie się do lekarza endokrynologa. Mam nadzieje ze nie przekrecilam nazwy. On bada poziom chormonow itd. To się leczy, takie nadmierne owłosienie u kobiet 🙂

joannna
    Member
    • Początkujący

ja wiem że lekarz to byłby najlepszy, a;e ja mam problem tylko tymi włoskami na brodzie, nigdzie wiecej i chciałabym sie ich pozbyc, jestem z krakowa, moze zna ktoż jakiż tani i dobry gabinet kosmetyczny?

baby22
    Member
    • Tematów: 15
    • Odp.: 298
    • Pasjonat

nawet po zabiegu jeżli masz za dużo meskiego hormonu włoski odrosną a pózniej możesz mieć jeszcze większe kłopoty, lepiej idz do lekarza

joannna
    Member
    • Początkujący

hmmmm, sama nim za rok będę:)

muszka_bzzz
    Member
    • Tematów: 2
    • Odp.: 599
    • Zasłużony

??

joannna
    Member
    • Początkujący

jestem, studentką medycyny

muszka_bzzz
    Member
    • Zasłużony

napisałaż że masz 18 lat, więc jakim cudem za rok będziesz lekarzem?

Sandy
    Member
    • Tematów: 12
    • Odp.: 382
    • Pasjonat

[usunięto_link] wrote:

napisałaż że masz 18 lat, więc jakim cudem za rok będziesz lekarzem?

wtopa 😉

joannna
    Member
    • Początkujący

zamiast łapać kogoż za język,mógłby ktoż mi pomóc z moim docelowym problemem, niee?? pisanie typu idź do lekarza, gdy WYRAŹNIE sugeruje że wolałabym ten etap pominąć, jest głupie i bez sensu i można sobie tak popisać na swoim prywatnym blogu, ehh, mam nadzieje że NO REPLY tym razem…

muszka_bzzz
    Member
    • Zasłużony

nie łapałam Cie za jezyk tylko spytalam o cos co mnie nieco zdziwilo. a co do wloskow, ja tez mam ich troche i to czarne jako ze jestem brunetka. ale dla mnie nie stanowilo to jakos szczegolnego problemu, poprostu chodze regularnie do kosmetyczki i je usuwam woskiem, a czasem jak cierpie na brak kasy kupuje sama w sklepie wosk lub krem, specjalny do depilacji twarzy i usuwam sobie w domu.

lalacruz
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 69
    • Stały bywalec

[usunięto_link] wrote:

nie łapałam Cie za jezyk tylko spytalam o cos co mnie nieco zdziwilo. a co do wloskow, ja tez mam ich troche i to czarne jako ze jestem brunetka. ale dla mnie nie stanowilo to jakos szczegolnego problemu, poprostu chodze regularnie do kosmetyczki i je usuwam woskiem, a czasem jak cierpie na brak kasy kupuje sama w sklepie wosk lub krem, specjalny do depilacji twarzy i usuwam sobie w domu.

Też polecam kosmetyczkę, skoro o hirsutyzmie tu nie ma mowy.
    Pozdrawiam 😉

Milena
    Member
    • Tematów: 11
    • Odp.: 238
    • Zapaleniec

ja tez mam ich troche. wyrywam peseta. wtedy nie odrastaja tak szybko ani nie jest ich wiecej.

ale w Twoim przypadku jesli to nie dziala to naprawde polecam wizyte u lekarza. nie wiem czemu tak uparcie sie przed tym bronisz.

artystka_magda
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 6
    • Początkujący

[usunięto_link] wrote:

ja wiem że lekarz to byłby najlepszy, a;e ja mam problem tylko tymi włoskami na brodzie, nigdzie wiecej i chciałabym sie ich pozbyc, jestem z krakowa, moze zna ktoż jakiż tani i dobry gabinet kosmetyczny?

to chyba nie ma wiekszego znaczenia gdzie te wloski ci wyrastaja ale jak chcesz miec ladna buzie to chyba warto zasiegnac porady fachowca

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " włoski na brodzie"

Przewiń na górę