- AutorOdp.
- 28 grudnia 2007 at 22:14
mam poważny problem (jak dla mnie). mam 18 lat i zaczęły mi rosnąc włażnie włoski na brodzie. Początkowo zaczęłam je wyrywać pęsetą ale one odrastają i rozsiewają sie po całej szyi!!! obecnie mam brzydką prawie że czarną brodę i wstydzę sie wyjżć na zewnątrz bez uprzedniego ubrania golfu.:( co ja mam zrobić?? może tylko napomnę tylko że to jest chyba dziedziczne a tez jestem po paru nażwietlaniach w związku z chorobą, ale to chyba nie ma większego znaczenia. proszę o pomoc
28 grudnia 2007 at 22:46Wiem ze z czym takim idzie się do lekarza endokrynologa. Mam nadzieje ze nie przekrecilam nazwy. On bada poziom chormonow itd. To się leczy, takie nadmierne owłosienie u kobiet 🙂
29 grudnia 2007 at 10:32ja wiem że lekarz to byłby najlepszy, a;e ja mam problem tylko tymi włoskami na brodzie, nigdzie wiecej i chciałabym sie ich pozbyc, jestem z krakowa, moze zna ktoż jakiż tani i dobry gabinet kosmetyczny?
30 grudnia 2007 at 12:35nawet po zabiegu jeżli masz za dużo meskiego hormonu włoski odrosną a pózniej możesz mieć jeszcze większe kłopoty, lepiej idz do lekarza
31 grudnia 2007 at 15:48hmmmm, sama nim za rok będę:)
2 stycznia 2008 at 10:13??
2 stycznia 2008 at 21:39jestem, studentką medycyny
3 stycznia 2008 at 10:56napisałaż że masz 18 lat, więc jakim cudem za rok będziesz lekarzem?
3 stycznia 2008 at 23:24[usunięto_link] wrote:
napisałaż że masz 18 lat, więc jakim cudem za rok będziesz lekarzem?
wtopa 😉
8 stycznia 2008 at 17:04zamiast łapać kogoż za język,mógłby ktoż mi pomóc z moim docelowym problemem, niee?? pisanie typu idź do lekarza, gdy WYRAŹNIE sugeruje że wolałabym ten etap pominąć, jest głupie i bez sensu i można sobie tak popisać na swoim prywatnym blogu, ehh, mam nadzieje że NO REPLY tym razem…
8 stycznia 2008 at 19:06nie łapałam Cie za jezyk tylko spytalam o cos co mnie nieco zdziwilo. a co do wloskow, ja tez mam ich troche i to czarne jako ze jestem brunetka. ale dla mnie nie stanowilo to jakos szczegolnego problemu, poprostu chodze regularnie do kosmetyczki i je usuwam woskiem, a czasem jak cierpie na brak kasy kupuje sama w sklepie wosk lub krem, specjalny do depilacji twarzy i usuwam sobie w domu.
6 lutego 2008 at 13:37[usunięto_link] wrote:
nie łapałam Cie za jezyk tylko spytalam o cos co mnie nieco zdziwilo. a co do wloskow, ja tez mam ich troche i to czarne jako ze jestem brunetka. ale dla mnie nie stanowilo to jakos szczegolnego problemu, poprostu chodze regularnie do kosmetyczki i je usuwam woskiem, a czasem jak cierpie na brak kasy kupuje sama w sklepie wosk lub krem, specjalny do depilacji twarzy i usuwam sobie w domu.
Też polecam kosmetyczkę, skoro o hirsutyzmie tu nie ma mowy.
Pozdrawiam 😉7 lutego 2008 at 16:43ja tez mam ich troche. wyrywam peseta. wtedy nie odrastaja tak szybko ani nie jest ich wiecej.
ale w Twoim przypadku jesli to nie dziala to naprawde polecam wizyte u lekarza. nie wiem czemu tak uparcie sie przed tym bronisz.
10 lutego 2008 at 17:02[usunięto_link] wrote:
ja wiem że lekarz to byłby najlepszy, a;e ja mam problem tylko tymi włoskami na brodzie, nigdzie wiecej i chciałabym sie ich pozbyc, jestem z krakowa, moze zna ktoż jakiż tani i dobry gabinet kosmetyczny?
to chyba nie ma wiekszego znaczenia gdzie te wloski ci wyrastaja ale jak chcesz miec ladna buzie to chyba warto zasiegnac porady fachowca
- AutorOdp.