• Autor
    Odp.
  • Dorota123
    Participant
    • Tematów: 28
    • Odp.: 1594
    • Maniak

ja jestem sceptycznie nastawiona do prostownic… bo nieważne jaka, prędzej czy później i tak zniszczy włosy… teraz jest na rynku tyle kosmetyków prostujących, szkoda włosów na prostownicę

Der-med
    Member
    • Tematów: 2
    • Odp.: 131
    • Zapaleniec

Same preparaty prostujące nie wyprosuja jednak włosów. Owszem, kosmki nie będą się puszyły, będą gładsze w dotyku, ale by osiągneły idealną gładkożć i tak trzeba je modelować – np na okrągłej grubej szczotce. Prostownica nie zaszkodzi, jeżeli wczeżniej zabezpieczy się włosy sprejem termoaktywnym – taki praparat należy rozpylić na krótko przed przystąpieniem do prostowania;)

PannaAnna
    Member
    • Tematów: 21
    • Odp.: 371
    • Pasjonat

Teraz jestem na etapie zapuszczania włosów.
    Marzę o włosach długich, aż po sam pas ; ).
    Dlatego staram się jak najrzadziej narażać moje włosy na takie doznania jak prostowanie.

Marika250
    Participant
    • Tematów: 4
    • Odp.: 187
    • Zapaleniec

Podcinanie włosów nie wpłynie na ich wzrost, ale pozwoli nam zachować włos zdrowy, nierozdwojony. W końcu nieładnie wyglądają włosy zaniedbane.

jagoda4
    Member
    • Tematów: 21
    • Odp.: 863
    • Zasłużony

A ja podcinam włosy czężciej.Tak raz w miesiącu.Niewiele ale lepiej wyglądają.Mam dosyć długie i kiepską wodę do mycia.jakoż się źle układają nawet po dobrych kosmetykach jak ich nie podetnę.

Krysiaks
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 4
    • Początkujący

Udało mi się znaleźć żwietną fryzjerkę i poleciła podcinanie końcówek co 3 miesiące i używanie preparatów na rozdwajanie się, można nawet używać oliwy z oliwek na końcówki, podobno też pomaga:)

ola57777
    Member
    • Tematów: 25
    • Odp.: 612
    • Zasłużony

SŁuchajcie,ja ostatnio słyszałam ,ze swietne efekty wzmacniajace włosy daje zabieg mezoterapii ?
    Tak to ten sam zabieg,który stosuje sie na twarz…Czy któras z Was moze miała wykonywany?

floska
    Member
    • Odp.: 24
    • Bywalec

.

Zapraszam do polubienia fanpage na fb

Przedłużanie włosów

Profil stworzony dla wszystkich, którzy chcieliby podzielić się dożwiadczeniem z zabiegiem
    przedłużania włosów.
    Opinie, sugestie i porady.

Czekamy na wasze opinie 🙂

[usunięto_link]

Sprawdź koniecznie!

Informacje i konkursy! “ Bądź na bieżąco 🙂

floska
    Member
    • Odp.: 24
    • Bywalec

.

Witam, ja noszę włosy słowiańskie jasny ciepły blond i regularnie je podciągam.

W włosach słowiańskich naturalnych ekstra jest to, że po 2-3 miesiącach gdy Twoje naturalne odrosną – zdejmują je i odnawiają a potem ponownie zakładają i tak można nosić długo – oczywiżcie należy odpowiednio dbać.

Więcej można poczytać tutaj – tam moja fryzjerska się zaopatrza we włosy beauty-for-you.com.pl

Mam nadzieję, że nieco wyjażniłam i pomogłam – oczywiżcie możesz napisać prywatną wiadomożć 🙂

Zdrowie-i-uroda_pl
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 30
    • Bywalec

A moje zdanie na temat prostownic jest jak najbardziej pozytywne o ile rzecz jasna wybierzemy tą dobrej jakożci która nie zniszczy cebulek,jej zakup to koszt około 200-300zł,ale naprawdę warto.

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " włosy"

Przewiń na górę