- AutorOdp.
- 28 lipca 2009 at 12:18
ja jestem sceptycznie nastawiona do prostownic… bo nieważne jaka, prędzej czy później i tak zniszczy włosy… teraz jest na rynku tyle kosmetyków prostujących, szkoda włosów na prostownicę
31 lipca 2009 at 13:26Same preparaty prostujące nie wyprosuja jednak włosów. Owszem, kosmki nie będą się puszyły, będą gładsze w dotyku, ale by osiągneły idealną gładkożć i tak trzeba je modelować – np na okrągłej grubej szczotce. Prostownica nie zaszkodzi, jeżeli wczeżniej zabezpieczy się włosy sprejem termoaktywnym – taki praparat należy rozpylić na krótko przed przystąpieniem do prostowania;)
3 października 2009 at 19:19Teraz jestem na etapie zapuszczania włosów.
Marzę o włosach długich, aż po sam pas ; ).
Dlatego staram się jak najrzadziej narażać moje włosy na takie doznania jak prostowanie.25 października 2010 at 12:56Podcinanie włosów nie wpłynie na ich wzrost, ale pozwoli nam zachować włos zdrowy, nierozdwojony. W końcu nieładnie wyglądają włosy zaniedbane.
25 października 2010 at 16:03A ja podcinam włosy czężciej.Tak raz w miesiącu.Niewiele ale lepiej wyglądają.Mam dosyć długie i kiepską wodę do mycia.jakoż się źle układają nawet po dobrych kosmetykach jak ich nie podetnę.
26 października 2010 at 08:35Udało mi się znaleźć żwietną fryzjerkę i poleciła podcinanie końcówek co 3 miesiące i używanie preparatów na rozdwajanie się, można nawet używać oliwy z oliwek na końcówki, podobno też pomaga:)
29 października 2010 at 17:22SŁuchajcie,ja ostatnio słyszałam ,ze swietne efekty wzmacniajace włosy daje zabieg mezoterapii ?
Tak to ten sam zabieg,który stosuje sie na twarz…Czy któras z Was moze miała wykonywany?16 sierpnia 2015 at 17:43.
Zapraszam do polubienia fanpage na fb
Przedłużanie włosów
Profil stworzony dla wszystkich, którzy chcieliby podzielić się dożwiadczeniem z zabiegiem
przedłużania włosów.
Opinie, sugestie i porady.Czekamy na wasze opinie 🙂
[usunięto_link]
Sprawdź koniecznie!
Informacje i konkursy! “ Bądź na bieżąco 🙂
16 września 2015 at 14:11.
Witam, ja noszę włosy słowiańskie jasny ciepły blond i regularnie je podciągam.
W włosach słowiańskich naturalnych ekstra jest to, że po 2-3 miesiącach gdy Twoje naturalne odrosną – zdejmują je i odnawiają a potem ponownie zakładają i tak można nosić długo – oczywiżcie należy odpowiednio dbać.
Więcej można poczytać tutaj – tam moja fryzjerska się zaopatrza we włosy beauty-for-you.com.pl
Mam nadzieję, że nieco wyjażniłam i pomogłam – oczywiżcie możesz napisać prywatną wiadomożć 🙂
17 września 2015 at 07:52A moje zdanie na temat prostownic jest jak najbardziej pozytywne o ile rzecz jasna wybierzemy tą dobrej jakożci która nie zniszczy cebulek,jej zakup to koszt około 200-300zł,ale naprawdę warto.
- AutorOdp.