• Autor
    Odp.
  • Jollanta
    Member
    • Tematów: 5
    • Odp.: 53
    • Stały bywalec

a powiedzcie Drogie Dziewczyny jakie macie sposoby na poskromienie wrastających włosków po depilacji no…a przede wszystkim okolic bikini…ja robię sobie dosyc regularnie peeling ale nie jest szczerze mówiąc az tak skuteczny…może macie jakież dobre i sprawdzone sposoby…
    Pozdrawiam

Dalia
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 2
    • Początkujący

Witaj,
    faktycznie peeling nie zawsze bywa skuteczny, a wrastajace włoski nie są zbyt przyjemne, ale jak na razie delikatny peeling do okolic bikini musi nam wystarczyć 😉

.szczecinianka.
    Member
    • Odp.: 13
    • Bywalec

A mi peeling pomaga w 100% 😉

deliriumt
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 14
    • Bywalec

piling+nawilzanie bo jesli skora jest sucha to bardziej delikatne wloski nie sa w stanie przebic sie przez nia

tygrysek
    Member
    • Tematów: 10
    • Odp.: 1080
    • Maniak

a ja zauważyłam, że jeżli depiluję się regularnie, to piling wystarczy (skóra się przyzwyczaja i jest ok). ale jeżli na jakiż czas oleję sprawę depilacji, to póżniej muszę odchorować włażnie przez wrastające wloski.

Erill
    Member
    • Odp.: 119
    • Zapaleniec

Nigdy mi nie wrastaly wloski, a pelling robie jak juz to profilaktycznie. Moze jak zmiekczysz naskorek przed depilacja to cos pomoze? Bo pamaietam, ze gdziesz czytalam, ze zeby nie miec problemow po depilacji nalezy odpowiedni zmiekczyc skore w okolicach bikini…

Calimero
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 3
    • Początkujący

Ja oprocz peelingu traktuje cialko szorstka rekawica lub gabka 😉

milka84
    Member
    • Odp.: 10
    • Bywalec

otóż ja też mam ten problem z wrastającymi włoskami… 🙁 próbowałam i pilingów i nawilżania, ale nic mi nie pomaga 😥 stwierdziłam że depilator to urządzonko nie dla mnie i odstawiłam go na jakiż czas… jednak ostatnio coż mnie naszło żeby go znów użyć- i efekt był tragiczny, włoski mi tak powrastały jak nigdy w życiu,aż mi się ranki porobiły… 😥 to mnie już całkowicie zniechęciło!!! wole jednak zwykłą maszynkę po której tak nie cierpię i niestety nie znam żadnego sposobu na wrastające włoski….

milka84
    Member
    • Odp.: 10
    • Bywalec

otóż ja też mam ten problem z wrastającymi włoskami… 🙁 próbowałam i pilingów i nawilżania, ale nic mi nie pomaga 😥 stwierdziłam że depilator to urządzonko nie dla mnie i odstawiłam go na jakiż czas… jednak ostatnio coż mnie naszło żeby go znów użyć- i efekt był tragiczny, włoski mi tak powrastały jak nigdy w życiu,aż mi się ranki porobiły… 😥 to mnie już całkowicie zniechęciło!!! wole jednak zwykłą maszynkę po której tak nie cierpię i niestety nie znam żadnego sposobu na wrastające włoski….

hostessa
    Member
    • Odp.: 653
    • Zasłużony

uzywam pilingu albo szoruje sie gabka oczywiscie w granicach rozsadku bo to delikatna sfera 🙂

Meru
    Member
    • Tematów: 7
    • Odp.: 327
    • Pasjonat

Ja też mam niestety ten problem:( najgorsze jest to że robią mi się wtedy takie małe ranki które nie chcą zejżć i potem głupio się czuję. Muszę zacząć szorować moje uda i stosować peeling bo w końcu wakacje się zbliżają i trzeba ładnie wyglądać. 😀

Caro22
    Member
    • Tematów: 2
    • Odp.: 15
    • Bywalec

Najczesciej włosy wrastają w skórę, gdy jest ona wysuszona i niewystarczająco oczyszczona z obumarłych komórek. Są różne rodzaje wrożniętych włosów: ukryte, haczyki „j”, w okolicach bikini oraz tzw syndrom spinacza.

monika443
    Member
    • Odp.: 6
    • Początkujący

hej dziewczyny też mam ten problem tylko ze u mnie jest gożej 🙁 bo widzicie mam brdzo delikatną skurę i po zastosowaniu wosku czy jakiżchemicznych srodków to mam podrżnienia i włoski wrastaja mi pod skurę,a jak czesto depiluję się maszynką to kończy się podrażnieniem małymi rankami często i wrożniętymi pod skuręwłoskami co wyglądabardzo nie estetycznie mój chłopak uwielbia patrzećn mojenogi, dotykaćich i wogóle jak chode w spódniczkach ostatnio jakoż zimą się wykpiłam bo lubię czarne rajstopy które retuszują i nie widć tych wrożniętych niektórych włosków ale teraz to będzie kiepsko wkońcu idzielato.próbowałam już wszystkiego i nic może wy coż wymyżlicie 🙁 prosze ratujcie!!! 🙁

pennstate
    Member
    • Odp.: 19
    • Bywalec

ja mam ten sam problem… od kilku lat i na poczatku bylam glupia i ruszalam te ranki, zeby za wszelka cene wyciagnac z niej wrastajacy wlos… i teraz mam nogi w kropki…blizny mi sie porobily… macie jakies porady jak mozna sie ich pozbyc ?::(:(:(

zabkak
    Member
    • Odp.: 17
    • Bywalec

Witam!

Ja też mam problem z wrastającymi włoskami i tymi okropnymi kropkami, które im towarzyszą. Spytałam się mojej kosmetyczki, co mam z tym zrobić i odpowiedziała mi „nie ruszać!” powiedziała, że mam wyjątkowo wrażliwą skórę i tendencję do blizn (mam już kilka po szczepionkach, przekłuciu uszu…),igła tylko to podrażni.
    Poleciła mi regularny peeling (raz w tygodniu) oraz dodatkowo kupienie sobie rękawicy do mycia (są takie m.in. w Yves Rocher za ok 5 zł). Rękawicą mogę myć się codziennie, bo nie złuszcza ona tak skóry jak peeling. Z nóg problemu prawie całkowicie się pozbyłam, w linii bikini niestety nie. I z tym drugim problemem poszłam do dermatolog- Pani przypisała mi żel Duac oraz poradziła stosowanie mydła dla niemowląt i oliwki również dla niemowląt … narazie stosuję i czekam na efekty

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " wrastajęce włoski"

Przewiń na górę