- AutorOdp.
- 10 września 2013 at 11:52
Niestety chyba coż takiego się nie uda w tym kraju … 🙁 Dam pewien przykład – moi znajomi mieli sklep internetowy z ubrankami dla niemowląt. Cały towar był żwietnej jakożci i w 95% polskich firm, z polskiej bawełny, a ceny jak najbardziej normalne. Każdą rzecz u producentów wybierali jakby wybierali dla własnego dziecka i kupowali na stan magazynowy (a nie tak jak większożć sklepów, ze jak zamówisz, żciąga dopiero od producenta). I co z tego, jak ludzie i tak wolą kupować chińszczyznę na placu … co z tego, że ta chińszczyzna może zawierać jakież szkodliwe substancje … najważniejsze, że jest 2 zł taniej! … No i zdecydowali się wycofać z tej branży i już tylko wyprzedają towar po jakichż chorobliwie niskich cenach, żeby pozbyć się stanów.
Niestety jedyne kryterium w zakupach to w tym kraju cena!
22 września 2013 at 16:21Ja wspieram polskich rolników. Zawsze w sezonie kupuję tylko u nich 🙂
27 września 2013 at 23:02@naburowa wrote:
Wydaje mi się, że Polacy nie są chętni do wpierania swego kraju.
masz rację, za małooo! 😈
@naburowa wrote:
Wiadomo, że wybieramy towatry które mniej kosztują, lecz może powinniżmy więcej uwagi zwracać na rzeczy polskie?
koniecznie, Młoda. ja jestem ZA. czemu to tylko Niemry, France i Angle mają być patriotami,
a my 6-ty, a może nawet czwarty naród w EU mamy przepraszać, że istniejemy?! 👿@naburowa wrote:
W sieci jest akcja Patriotyzm Zakupowy.
czuję, że coż zakupię 😆
@naburowa wrote:
Zdrówka!
no to może napijesz się ze mną kielicha? mam fajną domowej roboty wódeczkę
ps. polską, całkiem polską jupi
3 października 2013 at 09:08Mój ulubiony sklep z ubraniami jest Made in Poland, niestety ubrania nie są najtańsze, ale opłaca się wydać trochę więcej bo jakożć jest niepowtarzalna w stosunku do tych ciuchów Made in „kraje azjatyckie”.
15 października 2013 at 16:51Zgadzam się że Polskę i to co polskie trzeba wspierać. Staram się kupować jak najwięcej od naszych producentów, ale również np. wybieram wakacje w Polsce, a nie za granica. Razem ze znajomymi ostatnio pożwięcamy na to każdy wolny weekend, wypożyczamy w Panku samochód i ruszamy w trasę z mapą Polski w ręku:)
17 października 2013 at 17:19Gdyby każdy kupowal polskie produkty nie bylo by bezrobocia no ale coz, kazdy patrzy na zlotówki..
5 grudnia 2013 at 12:31zbyt późno się za to zabraliżmy….
11 grudnia 2013 at 12:11A co to w ogóle znaczy „patriotyzm zakupowy”?
16 grudnia 2013 at 22:27@naburowa wrote:
Wydaje mi się, że Polacy nie są chętni do wpierania swego kraju. Wiadomo, że wybieramy towatry które mniej kosztują, lecz może powinniżmy więcej uwagi zwracać na rzeczy polskie? W sieci jest akcja Patriotyzm Zakupowy. Zdrówka!
Oby wiecejtakich akcji…
2 stycznia 2014 at 18:45[usunięto_link] wrote:
zbyt późno się za to zabraliżmy….
ooo i to jest bardzo słuszna uwaga. Zapominamy często o tym, ile mamy w Polsce fajnych rzeczy, miejsc do odwiedzenia no i nasze produkty – niezastąpione.
6 stycznia 2014 at 18:40Jest coż w tym, o czym piszesz. Brak nam takiej solidarnożci.
- AutorOdp.