Wspierajmy Polskę

• Autor
    Odp.
  • monicca
    Member
    • Tematów: 2
    • Odp.: 68
    • Stały bywalec

Niestety chyba coż takiego się nie uda w tym kraju … 🙁 Dam pewien przykład – moi znajomi mieli sklep internetowy z ubrankami dla niemowląt. Cały towar był żwietnej jakożci i w 95% polskich firm, z polskiej bawełny, a ceny jak najbardziej normalne. Każdą rzecz u producentów wybierali jakby wybierali dla własnego dziecka i kupowali na stan magazynowy (a nie tak jak większożć sklepów, ze jak zamówisz, żciąga dopiero od producenta). I co z tego, jak ludzie i tak wolą kupować chińszczyznę na placu … co z tego, że ta chińszczyzna może zawierać jakież szkodliwe substancje … najważniejsze, że jest 2 zł taniej! … No i zdecydowali się wycofać z tej branży i już tylko wyprzedają towar po jakichż chorobliwie niskich cenach, żeby pozbyć się stanów.

Niestety jedyne kryterium w zakupach to w tym kraju cena!

emilka22
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 3
    • Początkujący

Ja wspieram polskich rolników. Zawsze w sezonie kupuję tylko u nich 🙂

Hard
    Member
    • Tematów: 140
    • Odp.: 1426
    • Maniak

@naburowa wrote:

Wydaje mi się, że Polacy nie są chętni do wpierania swego kraju.

masz rację, za małooo! 😈

@naburowa wrote:

Wiadomo, że wybieramy towatry które mniej kosztują, lecz może powinniżmy więcej uwagi zwracać na rzeczy polskie?

koniecznie, Młoda. ja jestem ZA. czemu to tylko Niemry, France i Angle mają być patriotami,
    a my 6-ty, a może nawet czwarty naród w EU mamy przepraszać, że istniejemy?! 👿

@naburowa wrote:

W sieci jest akcja Patriotyzm Zakupowy.

czuję, że coż zakupię 😆

@naburowa wrote:

Zdrówka!

no to może napijesz się ze mną kielicha? mam fajną domowej roboty wódeczkę :mrgreen:

ps. polską, całkiem polską jupi

EwaEwka
    Member
    • Odp.: 29
    • Bywalec

Mój ulubiony sklep z ubraniami jest Made in Poland, niestety ubrania nie są najtańsze, ale opłaca się wydać trochę więcej bo jakożć jest niepowtarzalna w stosunku do tych ciuchów Made in „kraje azjatyckie”.

akerowa
    Member
    • Tematów: 7
    • Odp.: 127
    • Zapaleniec

Zgadzam się że Polskę i to co polskie trzeba wspierać. Staram się kupować jak najwięcej od naszych producentów, ale również np. wybieram wakacje w Polsce, a nie za granica. Razem ze znajomymi ostatnio pożwięcamy na to każdy wolny weekend, wypożyczamy w Panku samochód i ruszamy w trasę z mapą Polski w ręku:)

xhalinax
    Member
    • Początkujący

Gdyby każdy kupowal polskie produkty nie bylo by bezrobocia no ale coz, kazdy patrzy na zlotówki..

Karolcia82
    Member
    • Tematów: 22
    • Odp.: 151
    • Zapaleniec

zbyt późno się za to zabraliżmy….

zavdieclotman1976
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 1
    • Początkujący

A co to w ogóle znaczy „patriotyzm zakupowy”?

jajeczkoo
    Member
    • Początkujący

@naburowa wrote:

Wydaje mi się, że Polacy nie są chętni do wpierania swego kraju. Wiadomo, że wybieramy towatry które mniej kosztują, lecz może powinniżmy więcej uwagi zwracać na rzeczy polskie? W sieci jest akcja Patriotyzm Zakupowy. Zdrówka!

Oby wiecejtakich akcji…

akerowa
    Member
    • Tematów: 7
    • Odp.: 127
    • Zapaleniec

[usunięto_link] wrote:

zbyt późno się za to zabraliżmy….

ooo i to jest bardzo słuszna uwaga. Zapominamy często o tym, ile mamy w Polsce fajnych rzeczy, miejsc do odwiedzenia no i nasze produkty – niezastąpione.

kklock
    Member
    • Początkujący

Jest coż w tym, o czym piszesz. Brak nam takiej solidarnożci.

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " Wspierajmy Polskę"

Przewiń na górę