- AutorOdp.
- 2 grudnia 2009 at 09:45
ja stosowałam, ale mi akurat nie podpasował wcale, wolę ziaje z korą dębu. wybór płynu do higieny intymnej jest sprawą bardzo indywidualną, musisz spróbować, może Tobie akurat podpasuje. polecam też łykanie lacibios femina z dobrymi bakteriami, pomaga w przypadku nawracających infekcji
2 grudnia 2009 at 21:59Też stosowałam Lactacyd ale raczej ze względu na jego zapach niż na włażciwożci, po prostu go bardzo lubiłam. Ale od kiedy odkryłam nowy płyn do higieny intymnej flos leku nie zmienię go na zaden inny. To chyba jedyny na rynku preparat z prebiotykiem.Ten prebiotyk odnawia naturalną florę bakteryjną, stymuluje rozwój bakterii przyjaznych skórze a hamuje rozwój bakterii i grzybów chorobotwórczych. Mają kilka rodzajów- ja używam z prawożlazem bo jest o działaniu przeciwzapalnym i zmiękczającym.
3 grudnia 2009 at 09:32ja tak ostatnio mimo, że ziaje sobie zawsze chwaliłam, to kupiłam AA help w kremie a nie w żelu i muszę powiedzieć, że jest rewelacyjny. ale może też z tym prebiotykiem bym spróbowała, tylko że jest taka opcja, że przecież pochwy nie myjesz żelem i lepiej jeżć prebiotyki (cykorię, pory itp.), bo na skórze to nie wiem, czy cokolwiek dadzą 🙂 ja ostatnio chciałam dobie do lacibios femina dokupić prebiotyk, ale w sumie nic złego się nie dzieje, więc może wystarczająco polisacharydów dostarczam z pożywieniem
5 czerwca 2010 at 17:51Nie wiem czy pomoże, ale mi dopiero lakmil pomógł. Do tego clotrimazol na wieczór i ograniczenie słodyczy. I koniecznie zrezygnuj z produktów na bazie drożdży (ciasto drożdżowe, tabletki na włosy z drożdżami) bo podobno również nie są wskazane jesli ma się tego typu problemy. Sery pleżniowe również wykreżl z diety.
8 czerwca 2010 at 15:59@Burzamozgow wrote:
No to jest własnie kwestia organizmu, trzeba wypróbować na własnej skórze co jest najlepsze 🙂
Zgodzę się z tym całkowicie. Każdy organizm jest inny i może inaczej reagować.
26 lipca 2010 at 11:59Słuchajcie,a ja mam takie pytanie-czego teraz w takie upały używacie do higieny intymnej ?
27 lipca 2010 at 15:39Js oprócz żelu do higieny intymnej w ciągu dnia używam chusteczek do higieny intymnej aby się odżwieżyć.
27 lipca 2010 at 16:17A przy problemach rozważcie użycie Feminelli a globulkach
Lek skutecny i bze recepty!
Mnie pomógł
Ale ulga28 lipca 2010 at 12:35Nie,mnie chodzi własnie o to zeby odswieżyc sie w ciagu dnia w pracy.
A jakie chusteczki polecacie?
Oczywiscie takie,które nie beda podrazniac? - AutorOdp.