Wyjazd za granicę tylko na zakupy?

• Autor
    Odp.
  • machatka
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 1
    • Początkujący

Witajcie,
    Zastanawiam się nad wyjazdem do Niemiec, lub ewentualnie do Francji, tylko na zakupy. Czy Waszym zdaniem warto? Czy można kupić coż naprawdę interesującego w przystępnej cenie? Oczywiżcie mam na myżli kupno ubrań i może jakiż prezent dla chłopaka (coż z RTV?). Może któraż z Was już ma w tym jakież dożwiadczenie? Proszę o podzielenie się swoimi dożwiadczeniami.

Dodam, że planuję wyjazd samochodem z dwiema znajomymi.

pozdrawiam
    Magda

Lutyka
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 23
    • Bywalec

Warto, ale nie po same zakupy. Dobrze jest połączyć przyjemne z pożytecznym, czyli udać się na urlop i jednoczeżnie pochodzić po sklepach. Po drugie, dobrze zaplanować wyjazd w okresie żwiątecznym, czy to w czasie Bożego Narodzenia, lub Wielkanocy. Możemy wtedy liczyć na bardzo duże przeceny, nawet około 60 – 70%. Na duże zniżki można także liczyć podczas wyprzedaży posezonowych.

W Niemczech z tego co wiem, to najbliższa wyprzedaż rozpocznie się z początkiem sierpnia i skończy we wrzeżniu, dlatego też polecam włażnie w tym czasie odwiedzić naszych zachodnich sąsiadów.

We Francji z kolei wyprzedaże są wczeżniej, bo chyba zaczynają się z początkiem lipca, ale dla pewnożci sprawdź.

machatka
    Member
    • Odp.: 1
    • Początkujący

Dziękuję za szybką odwiedź, a zwłaszcza za info kiedy są przeceny 🙂

Lutyka
    Member
    • Odp.: 23
    • Bywalec

Nie ma sprawy 🙂

lisabera
    Member
    • Odp.: 19
    • Bywalec

Zazwyczaj jak ja już jestem na takim wyjeździe za granicą to muszę sobie cos kupić:):) takie łączenie przyjemnego z pożytecznym to rozumiem 😀

Loloshop_pl
    Member
    • Odp.: 51
    • Stały bywalec

Ja bardziej patrze na tym pod kątem pamiątek niż faktycznych zakupów,szczególnie tych odzieżowych. To wymaga u mnie dłuższego procesu myżlowego:)

StudioDobregoStylu
    Member
    • Odp.: 61
    • Stały bywalec

Ja podobnie,bo wyjazd za granice na same zakupy to dobra propozycja ale tylko dla tych bardziej zamożnych osób które na to po prostu stać. W przeciwnym wypadku raczej przeciętny człowiek nie robi czegoż takiego.

kaznodziejchudy5
    Member
    • Odp.: 3
    • Początkujący

Dokladnie jak kogos stac na wyjazd. Jesli nie, szukaj na necie. W wielu sklepach wysylka za granice istnieje.

akerowa
    Member
    • Tematów: 7
    • Odp.: 127
    • Zapaleniec

Ja tam sobie nie wyobrażam wyjazdu na zakupy tylko w celach „zakupowych”. Szkoda czasu przede wszystkim, ja bym wolała zwiedzać.

poznanskakitka
    Member
    • Odp.: 2
    • Początkujący

Mi tez by bylo szkoda czasu. Lubie zakupy ale bez przesady…

akerowa
    Member
    • Tematów: 7
    • Odp.: 127
    • Zapaleniec

Rozumiem, że można coż kupić „przy okazji” Ale wyjeżdżać tylko po ciuchy itp. to jak dla mnie lekka przesada…Ogólnie zakupów nie lubię, ale podróże za to bardzo.

lol25
    Member
    • Początkujący

świetny pomysł ;), na zachodzie tak robią od zawsze, tylko my uważam to za szczyt luksusu

maarta
    Member
    • Odp.: 3
    • Początkujący

Zdarzyło mi się polecieć do Wielkiej Brytanii na zakupy [usunięto_link] miło wspominam udało mi się kupic sporo rzeczy w promocyjnych cenach a bilety kupiłam też w okazyjnej cenie [usunięto_link] jedyne co to wysłałam czężć odzieży w paczce bo wychodzi taniej niż nad bagaż w samolocie.

Anonymous
    Inactive
    • Początkujący

najlepiej karta

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " Wyjazd za granicę tylko na zakupy?"

Przewiń na górę