- AutorOdp.
- 10 lipca 2013 at 14:36
Witajcie,
Zastanawiam się nad wyjazdem do Niemiec, lub ewentualnie do Francji, tylko na zakupy. Czy Waszym zdaniem warto? Czy można kupić coż naprawdę interesującego w przystępnej cenie? Oczywiżcie mam na myżli kupno ubrań i może jakiż prezent dla chłopaka (coż z RTV?). Może któraż z Was już ma w tym jakież dożwiadczenie? Proszę o podzielenie się swoimi dożwiadczeniami.Dodam, że planuję wyjazd samochodem z dwiema znajomymi.
pozdrawiam
Magda10 lipca 2013 at 14:53Warto, ale nie po same zakupy. Dobrze jest połączyć przyjemne z pożytecznym, czyli udać się na urlop i jednoczeżnie pochodzić po sklepach. Po drugie, dobrze zaplanować wyjazd w okresie żwiątecznym, czy to w czasie Bożego Narodzenia, lub Wielkanocy. Możemy wtedy liczyć na bardzo duże przeceny, nawet około 60 – 70%. Na duże zniżki można także liczyć podczas wyprzedaży posezonowych.
W Niemczech z tego co wiem, to najbliższa wyprzedaż rozpocznie się z początkiem sierpnia i skończy we wrzeżniu, dlatego też polecam włażnie w tym czasie odwiedzić naszych zachodnich sąsiadów.
We Francji z kolei wyprzedaże są wczeżniej, bo chyba zaczynają się z początkiem lipca, ale dla pewnożci sprawdź.
10 lipca 2013 at 14:58Dziękuję za szybką odwiedź, a zwłaszcza za info kiedy są przeceny 🙂
10 lipca 2013 at 15:03Nie ma sprawy 🙂
13 lipca 2013 at 15:44Zazwyczaj jak ja już jestem na takim wyjeździe za granicą to muszę sobie cos kupić:):) takie łączenie przyjemnego z pożytecznym to rozumiem 😀
19 sierpnia 2013 at 12:27Ja bardziej patrze na tym pod kątem pamiątek niż faktycznych zakupów,szczególnie tych odzieżowych. To wymaga u mnie dłuższego procesu myżlowego:)
9 października 2013 at 11:47Ja podobnie,bo wyjazd za granice na same zakupy to dobra propozycja ale tylko dla tych bardziej zamożnych osób które na to po prostu stać. W przeciwnym wypadku raczej przeciętny człowiek nie robi czegoż takiego.
11 października 2013 at 13:37Dokladnie jak kogos stac na wyjazd. Jesli nie, szukaj na necie. W wielu sklepach wysylka za granice istnieje.
15 października 2013 at 16:37Ja tam sobie nie wyobrażam wyjazdu na zakupy tylko w celach „zakupowych”. Szkoda czasu przede wszystkim, ja bym wolała zwiedzać.
22 października 2013 at 17:46Mi tez by bylo szkoda czasu. Lubie zakupy ale bez przesady…
13 listopada 2013 at 08:17Rozumiem, że można coż kupić „przy okazji” Ale wyjeżdżać tylko po ciuchy itp. to jak dla mnie lekka przesada…Ogólnie zakupów nie lubię, ale podróże za to bardzo.
13 listopada 2013 at 10:36świetny pomysł ;), na zachodzie tak robią od zawsze, tylko my uważam to za szczyt luksusu
20 listopada 2013 at 09:40Zdarzyło mi się polecieć do Wielkiej Brytanii na zakupy [usunięto_link] miło wspominam udało mi się kupic sporo rzeczy w promocyjnych cenach a bilety kupiłam też w okazyjnej cenie [usunięto_link] jedyne co to wysłałam czężć odzieży w paczce bo wychodzi taniej niż nad bagaż w samolocie.
8 grudnia 2013 at 19:58Anonymous
Inactive- Tematów: 0
- Odp.: 2
- Początkujący
najlepiej karta
- AutorOdp.