Wynajem mieszkania

• Autor
    Odp.
  • aniaaa133
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 0
    • Początkujący

Chciałabym wynająć mieszkanie,na czym to polega ? Za co musze płacić i ile by mnie to wyniosło przykładowo ??? PISZCIE !!! Najlepiej jakaż rozpiska co i jak dokładnie bo narazie nie mam pojęcia o tym.

whiteangel
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 16
    • Bywalec

My wynajmowaliżmy mieszkanie przez półtora roku. W każdym mieżcie stawki są inne. My pokrywaliżmy koszt najmu 750zł + 310zł czynsz + 50zł prąd + 50zł woda + 30 zł gaz. Wynajmowaliżmy dwupokojowe mieszkanie (38m2) w Łodzi. Oprócz tego przy podpisywaniu umowy płaciliżmy kaucję w wysokożci jednej kwoty najmu. W razie zniszczenia mieszkania kaucja przepadała. To tyle w skrócie.

tabletka
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 211
    • Zapaleniec

Ja się zastanawiam skąd te kaucje? Czy ja się wprowadzam po to by niszczyć, demolować?

julia2007
    Member
    • Tematów: 12
    • Odp.: 252
    • Zapaleniec

kaucje sie biora stad, ze roznie ludzi wynajmuja mieszkania. niektorzy po prostu nie potrafia dbac o mienie innych. A co do autorki watku- jak bedziesz rozmawiala z wlascicielami, to wypytuj sie o wszystkie szczegoly i oplaty, za co konkretnie trzeba placic itp, zeby pozniej nie bylo porozumien, bo co wlasciciel, to nowe zasady. Jeden raz wynajmowalam pokoj u kolesia i przy wyprowadzce sie okazalo, ze chce ode mnie wziac kase „za koncowe sprzatanie”. Oczywiscie wybilam mu to z glowy, bo tego nie bylo w umowie, ale najlepiej wypytac sie o platnosci przed podpisaniem umowy.

Maja80
    Member
    • Tematów: 2
    • Odp.: 8
    • Bywalec

Ja nigdy nie byłam za wynajmowaniem mieszkania, wiec wzięłam dom pod hipotekę. Po prostu irytowałoby mnie to, że nie mogę go urządzić i tak dalej, pod tym względem mam naprawdę bzika. Nie myżlałaż nigdy o hipotece?

julia2007
    Member
    • Tematów: 12
    • Odp.: 252
    • Zapaleniec

pewnie jest studentka i za wczesnie myslec o hipotece:)ja teraz ju mam hipoteke, a kiedys to w gre wchodizl tylko wynajem, i to pokoiku:)

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " Wynajem mieszkania"

Przewiń na górę