- AutorOdp.
- 25 marca 2009 at 15:25
Moje drogie, możecie mi wyjażnić, w jaki sposób mogę się rozliczyć z Urzędem Skarbowym? Nie chcę tego nikomu zlecać, bo szkoda mi pieniędzy, wolę zrobić to sama. Tylko pytanie brzmi – jak?
25 marca 2009 at 15:39Na stronie pity masz formularze, które wypełniasz, drukujesz i wysyłasz bądź zanosisz osobożcie.
26 marca 2009 at 17:28Dziękuję, jakoż postaram sobie z tym poradzić, chociaż przydałby się samouczek 😉 A o co chodzi z tym 1% podatku? Na co mogę go przeznaczyć?
26 marca 2009 at 19:16W każdym Urzędzie Skarbowym oprócz druków Pit’ów dostępne są tez broszurki informacyjne, zawierające informacje nt. tego co, w której rubryce powinno sie znaleźć. – to pewnego rodzaju samouczek. Informacje na ten temat możesz znaleźć również w necie, wystarczy skorzystać z Google.
A na temat 1% podatku – organizacji pożytku publicznego możesz poczytać choćby tu: [usunięto_link]27 marca 2009 at 15:15To ja się może dołączę do wątku, bo mam pytanie – gdzie można znaleźć KRS Fundacji „Promyk Słońca”? Bo na stronie nie mogę się połapać.
30 marca 2009 at 13:43Ogólnie w samym PICIE wszystko jest napisane małym druczkiem, co w dana rubryke należy wpisać. Zaledwie pare pozycji przepisujesz z PIT-u 11 który zapewne dostałaż z pracy.
7 kwietnia 2009 at 10:02zastanawiam się, czy czekać na to, aż będzie można złożyć pita przez internet czy nie. byłoby to super wygodne, ale boję się że nie zdążę
7 kwietnia 2009 at 14:05no włażnie, jak to jest z tym pitem online? ja byłam na tej stronie Promyka słońca i tam żciągnęłam sobie program do rozliczania, ale obok była opcja „wypełnij PIT online” – ktoż już próbował?
23 marca 2015 at 22:19Najlepiej wbić na stronę MF i tam zrobić PiTa
25 marca 2015 at 11:26Wypełnianie przez internet nie jest wcale takie trudne. Nalezy pobrać ze stron ministerstwa aplikację Deklaracje, wypełnić druk a później na koniec należy podać chyba kwotę przychodu z oprzedniego roku jako taką autoryzację. I już 🙂
26 marca 2015 at 09:55Teraz to tylko i wyłącznie internetowo polecam. Łatwo, szybko i przyjemnie 😉 Mnie się tak udało już trzeci raz.
26 marca 2015 at 18:06[usunięto_link] wrote:
Moje drogie, możecie mi wyjażnić, w jaki sposób mogę się rozliczyć z Urzędem Skarbowym? Nie chcę tego nikomu zlecać, bo szkoda mi pieniędzy, wolę zrobić to sama. Tylko pytanie brzmi – jak?
Mozesz podesłać mi na priv, rozlicze w 3 minutki:)
31 marca 2015 at 20:04Internetowo przy pomocy programu eDeklaracje. Gorąco polecam taki sposob 🙂
19 kwietnia 2017 at 17:10To tak jak i ja 😉 równiez polecam przez internet wypełnić deklaracje . Z tym ,ze ja korzystam z programu Pitax . Bardzo fajny i na prawde prosty program w obsłudze . Nawet osoba , która niespecjalnie zna się na księgowości , wypełni wszytsko tak jak nalezy 😉
13 lutego 2018 at 02:27Jeśli prowadzisz działalność, lepiej zainwestuj w dobre biuro – suma summarum opłaci Ci się to. Biuro Gama (Grabowskich) ma dobre ceny i są rzetelni. Spróbuj tam.
- AutorOdp.