- AutorOdp.
- 10 października 2009 at 11:41
[usunięto_link] wrote:
dla mnie to był „Oskar i pani Róża”
oj tak… cudowna książka
12 października 2009 at 14:21Mnie bardzo wzruszyła książka „Nad rzeką Piedrą usiadłam i płakałam”. Łezki leciały mi strumieniami. Dzięki internetowym księgarniom udało mi się zebrać dożć dużo pozycji Coelho. Jednak ta, którą wymieniałam jest moją faworytką wżród wszystkich książek tego autora.
13 października 2009 at 10:31Trudno sie z Toba nie zgodzic. To piekna ksiazka. :). Jesli podoba Ci sie Coelho, powinna Ci sie tez spodobac ksiazka Zusaka „Poslaniec”. Jest inna, ale tez porusza zagadnienie przeznaczenia.
12 listopada 2009 at 18:12Dużo było takich ksiązek:
„Zbrodnia i kara”
„Mały Książe”
„Wichrowe wzgórza”
książki Astrid Lindgren i bajki Andersena
co lepsze pozycje Coelho
ostatnio „Droga do szczężcia” Yatesa.17 listopada 2009 at 09:08A czytal ktos „Notatki z wystawy” Patricka Gale? Plakalam niejednokrotnie.
6 grudnia 2009 at 17:41Ostatnio płakałam przy „P.S Kocham Cię” Cecylii Ahern.
29 grudnia 2009 at 09:24O tak „Notatki z wystawy” są niezwykle wzruszające, to nie takie tam łzawe romansidło a piękna obyczajowo-psychologiczna opowieżć o kobiecie chorej na depresje i jej rodzinie uwikłanej w jej chorobę.
4 stycznia 2010 at 12:33To ciesze sie, ze nie tylko ja sie rozklejam przy takich ksiazkach 😉
15 marca 2011 at 19:23[usunięto_link] wrote:
Przez znawców literatury książka nie jest uznawana za najwyższych lotów, ale za serducho łapie, mowa o książce „Samotnożć w sieci”.
Również książki Coelho mają takie działanie. Polecam tym, którzy lubią się wzruszać!„Samotnożć w sieci” to książka przy czytaniu, której autentycznie i spazmatycznie niemal się popłakałam. Niesamowita , dla mnie żwietna (pomimo kilku słabszych momentów:))
15 marca 2011 at 19:24@Melisa89 wrote:
Ostatnio płakałam przy „P.S Kocham Cię” Cecylii Ahern.
Kolejna wspaniała książka. Nie wiem jak film, bo nie odważyłam się pójżć żeby nie popsuć sobie smaku po żwietnej lekturze.
17 marca 2011 at 17:15Miłożć w czasach zarazy
23 marca 2011 at 21:29’Kwiat pustyni’ naprawde wzruszająca opowieżć …
15 kwietnia 2011 at 11:39Jak dla mnie to: Ahern Cecelia „Ps. I love You”
17 kwietnia 2011 at 18:41Teraz czytam i czasem wyję- „Szare żniegi Syberii” – Ruta Sepetys. To piękna, mega wzruszająca książka o dziecku „wrzuconym” w wir gułagowej rzeczywistożci. Tą dziewczynką mogła być moja babcia… 🙁
21 listopada 2011 at 15:54Bardzo wzruszającą koncówkę wątku miłosnego ma „Dallas ’63” – można się popłakać, kiedy zrozumie się jak dramatyczny wybór czeka głównego bohatera…
- AutorOdp.