• Autor
    Odp.
  • Mirabelka
    Member
    • Tematów: 32
    • Odp.: 585
    • Zasłużony

[usunięto_link]

tą polecam!

dzanett
    Member
    • Tematów: 2
    • Odp.: 6
    • Początkujący

też pijam yerba mate z dodatkiem miętowym. muszę przyznać,że ta herbata daje mi kopa. nigdy nie piłam jej regularnie i nie wiedziałam, że ma włażciwożci odchudzające. !!!! jestem w szoku. piję yerba aby mieć powera i nie pić powerrade’ów czy red bulli. herbata ma nieprzyjemny smak, kiedy ją piję to czuje smród papierosów. ale dziewczyny, czego się nie zrobi dla piękniej figury i zdrowia? ;-)))

Fenris
    Member
    • Tematów: 9
    • Odp.: 753
    • Zasłużony

Yerba jest całkiem niezła (chociaż ciężko przełyka mi się pierwsze „nalanie”). Działa całkiem nieźle. Odkryłem to to ostatnio (znajomy mi dał spróbować) i dołączyło do zestawu sesjowego : kawa+plusssz active+yerba:)

tuptus
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 3
    • Początkujący

u mnie kawa poszla w zapomnienie, najczężciej posiłkuję się Plusssz Activ, Yerba jakos mnie mi odpowiada ale czasami, z blaku laku ….;)

Emilia Flores
    Member
    • Tematów: 11
    • Odp.: 212
    • Zapaleniec

na gorący letni dzień można zrobić sobie yerbę na zimno- nazywa się to terere 😀 zalewamy bardzo zimną wodą- czasami dobrze jest yerbę przeplukać najpierw, gdyż terere przygotowuje się z szuszu bez pyłu a o ten w polsce trudno. lepsza do terere jest owocowa lub z dodatkiem cytryny

ola57777
    Member
    • Tematów: 25
    • Odp.: 612
    • Zasłużony

Musze spróbowac bo powiem szczerze ze zachecił mnie strasznie Cejrowski.Ale jestem tez uzalezniona od kawy.

Fenris
    Member
    • Tematów: 9
    • Odp.: 753
    • Zasłużony

Jerba jest smaczna, budzi i taka…klimatyczna:) Ale w dużych ilożciach podobno może być niezdrowa, więc lepiej uważać. Ale tak samo mówią o kawie i herbacie, a piję sporo i czuję się całkiem dobrze:)

ola57777
    Member
    • Zasłużony

[usunięto_link] wrote:

Jerba jest smaczna, budzi i taka…klimatyczna:) Ale w dużych ilożciach podobno może być niezdrowa, więc lepiej uważać. Ale tak samo mówią o kawie i herbacie, a piję sporo i czuję się całkiem dobrze:)

Yerba mam wrazenie stała sie bardzo modna i jak nie spojrze albo nie słysze to pija ja wszyscy.

Mirabelka
    Member
    • Tematów: 32
    • Odp.: 585
    • Zasłużony

jest modna i już 🙂 są nawet chyba specjalne herbaciarnie, w których podaja tylko yerbę.

fiona188
    Member
    • Tematów: 33
    • Odp.: 306
    • Pasjonat

ja nie próbowałam ale chyba się skuszę skoro tak wspaniale działa i odchudza. kupię sobie po powrocie z wakacji!!

avia
    Member
    • Odp.: 5
    • Początkujący

Ja od dłuższego czasu pije mate. Jest żwietna. Doskonale pobudza, dużo lepiej niż kawa 🙂

ola57777
    Member
    • Zasłużony

A co jest zdrowsze yerba czy kawka.
    Podobno pierwsze spotkanie z yerba jest dosyc nie miłe jesli chodzi o walory smakowe ?

medicineman
    Member
    • Odp.: 2
    • Początkujący

klasyczne yerba mate są rzeczywiżcie „ciężkie” do wypicia, bo bardzo gorzkie, ale…
    proponuję spróbować yerba mate z dodatkiem owoców lub ziółek, moja żona tylko takie popija. Polecam zwłaszcza CBSe Silueta, z dodatkiem ziół, specjalna formuła została opracowana przez argentyńskiego dietetyka na wspomaganie odchudzania. Ale przede wszystkim jest bardzo smaczna i prawie zupełnie pozbawiona goryczki, więc Panie kupują ją bardzo chętnie 🙂
    Najlepsza na rozpoczęcie przygody z yerba mate 🙂
    W razie pytań w temacie yerba mate – służę pomocą 🙂

werkaa
    Member
    • Tematów: 10
    • Odp.: 606
    • Zasłużony

To mówicie, że ta yerba mate kopa daje takiego? Ja nie wiedziałam nawet, a za kawą nie przepadam, wiec muszę koniecznie wypróbować 😆

ola57777
    Member
    • Zasłużony

[usunięto_link] wrote:

To mówicie, że ta yerba mate kopa daje takiego? Ja nie wiedziałam nawet, a za kawą nie przepadam, wiec muszę koniecznie wypróbować 😆

Naprawde daje takiego kopa ?
    czyli jest silniejsza jesli chodzi o pobudzenie od najlepszej kawki ?

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " Yerba Mate"

Przewiń na górę