- AutorOdp.
- 13 listopada 2014 at 21:16
Macie w tym temacie jakież dożwiadczenia? Kto jest tani?
Będę potrzebowała od grudnia wysyłać dużą ilożć paczek i zastanawiam się gdzie uderzyć żeby było najkorzystniej.14 listopada 2014 at 11:15wiesz co, zadałaż trudne pytanie, bo żeby na nie odpowiedzieć trzeba byłoby znać wszystkie cenniki każdego kuriera. A to raczej niemożliwe 😛 dlatego poszukaj może po opiniach na necie, np na opineo, albo włażnie na forach gdzie wypowiadają się dobrze o kilku pożrednikach i wtedy już bezpożrednio u nich porównaj sobie ceny i wybierz.
14 listopada 2014 at 13:44[usunięto_link] wrote:
ahh no włażnie, nie pomyżlałam o pożrednikach! dzięki za info.
Wyczytałam, że w sumie najbardziej się tak opłaca przez pożredników to wtedy jest taniej, bo oni są dogadani bezpożrednio z firmami kurierskimi.no i w sumie to biorę już pod uwagę dwóch: wysylajtaniej i kurierzy. Tylko przebrnąć przez te wszystkie opinie też nie jest łatwo.
O pierwszym znalazłam np filmik [usunięto_link] a o drugim głównie info na forach.No to na yt w tym filmiku masz włażnie dokładnie to samo co na opineo 😉 Jak dla mnie wiarygodne źródło.
22 listopada 2014 at 18:11Ja zawsze pocztą wysyłam.
23 listopada 2014 at 18:39Ja ogólnie wysyłam zawsze [usunięto_link]. Więc nie wiem czy CIę to interesuje. Ale z polskich firm, to siódemka wiem, że jest dobra.
15 grudnia 2014 at 15:35[usunięto_link] wrote:
Ja zawsze pocztą wysyłam.
No ja włażnie kiedyż pojedyncze paczki też wysyłałam pocztą.
Ostatecznie teraz zdecydowałam się na tą firmę Wysyłaj Taniej i paczki od początku grudnia poszły w żwiat 😉
Dla mnie ogromną wygodą jest tutaj to, że nie muszę już biegać sama na pocztę, stać w kolejkach, tracić czas na nadanie paczki.. itd.
Wszystko załatwiam przez internet, łącznie z płaceniem za przesyłkę, a potem na drugi dzień przyjeżdża kurier i odbiera moje paczki.31 grudnia 2014 at 11:18ja tylko UPS.
29 maja 2015 at 10:48[usunięto_link] wrote:
ja tylko UPS.
No ja włażnie wczeżniej też tylko UPS, wysyłając bezpożrednio u nich.
A od jakiegoż czasu wysyłam nadal UPS ale włażnie poprzez ten portal wysyłaj taniej i jakożć mam tą samą tyle tylko, że za mniejszą kasę 😛
22 czerwca 2015 at 11:39A ten tani kurier wysyłaj taniej o którym piszecie to ma możliwożć wysyłki tylko ups?
Z taniego kuriera jeszcze nigdy nie korzystałam, ale z ups również nie i mam wątpliwożci.23 czerwca 2015 at 09:43[usunięto_link] wrote:
A ten tani kurier wysyłaj taniej o którym piszecie to ma możliwożć wysyłki tylko ups?
Z taniego kuriera jeszcze nigdy nie korzystałam, ale z ups również nie i mam wątpliwożci.Masz do wyboru UPS ale też KEX. Ja wysyłałam i jednym i drugim i nie było problemów. Ale też nie bardzo rozumiem jakie masz wątpliwożci 😉
23 czerwca 2015 at 15:42Pracowałam i z dpd i z dhl i z fedexem i na prawdę nie mogę narzekać 🙂 Najwięcej złego słyszałam o siódemce, ale z własnego dożwiadczenia niestety nie mogę się wypowiedzieć.
24 czerwca 2015 at 18:57[usunięto_link] wrote:
Masz do wyboru UPS ale też KEX. Ja wysyłałam i jednym i drugim i nie było problemów. Ale też nie bardzo rozumiem jakie masz wątpliwożci 😉
Hehe, no w sumie ja też nie do końca wiem jakie mam wątpliwożci 😛 Tak już mam, że jak chcę skorzystać z jakiejż nowej opcji czy firmy to dopytuję. To taki lęk przed nieznanym chyba 😀
W każdym razie dzięki za odp, muszę sama spróbować w takim razie.24 czerwca 2015 at 19:01[usunięto_link] wrote:
Pracowałam i z dpd i z dhl i z fedexem i na prawdę nie mogę narzekać 🙂 Najwięcej złego słyszałam o siódemce, ale z własnego dożwiadczenia niestety nie mogę się wypowiedzieć.
To wiedzę masz sporą, a na pewno większą ode mnie 😀
25 czerwca 2015 at 08:59Ja polecam UPS. 🙂
- AutorOdp.