Z jaką firmą kurierską współpracować?

• Autor
    Odp.
  • carooo
    Member
    • Tematów: 19
    • Odp.: 148
    • Zapaleniec

Macie w tym temacie jakież dożwiadczenia? Kto jest tani?
    Będę potrzebowała od grudnia wysyłać dużą ilożć paczek i zastanawiam się gdzie uderzyć żeby było najkorzystniej.

basiaP
    Member
    • Tematów: 4
    • Odp.: 50
    • Stały bywalec

wiesz co, zadałaż trudne pytanie, bo żeby na nie odpowiedzieć trzeba byłoby znać wszystkie cenniki każdego kuriera. A to raczej niemożliwe 😛 dlatego poszukaj może po opiniach na necie, np na opineo, albo włażnie na forach gdzie wypowiadają się dobrze o kilku pożrednikach i wtedy już bezpożrednio u nich porównaj sobie ceny i wybierz.

dagmara
    Member
    • Tematów: 5
    • Odp.: 37
    • Bywalec

[usunięto_link] wrote:

ahh no włażnie, nie pomyżlałam o pożrednikach! dzięki za info.
    Wyczytałam, że w sumie najbardziej się tak opłaca przez pożredników to wtedy jest taniej, bo oni są dogadani bezpożrednio z firmami kurierskimi.

no i w sumie to biorę już pod uwagę dwóch: wysylajtaniej i kurierzy. Tylko przebrnąć przez te wszystkie opinie też nie jest łatwo.
    O pierwszym znalazłam np filmik [usunięto_link] a o drugim głównie info na forach.

No to na yt w tym filmiku masz włażnie dokładnie to samo co na opineo 😉 Jak dla mnie wiarygodne źródło.

Lucy88
    Member
    • Tematów: 3
    • Odp.: 124
    • Zapaleniec

Ja zawsze pocztą wysyłam.

roksanapichasiewicz
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 1
    • Początkujący

Ja ogólnie wysyłam zawsze [usunięto_link]. Więc nie wiem czy CIę to interesuje. Ale z polskich firm, to siódemka wiem, że jest dobra.

carooo
    Member
    • Zapaleniec

[usunięto_link] wrote:

Ja zawsze pocztą wysyłam.

No ja włażnie kiedyż pojedyncze paczki też wysyłałam pocztą.
    Ostatecznie teraz zdecydowałam się na tą firmę Wysyłaj Taniej i paczki od początku grudnia poszły w żwiat 😉
    Dla mnie ogromną wygodą jest tutaj to, że nie muszę już biegać sama na pocztę, stać w kolejkach, tracić czas na nadanie paczki.. itd.
    Wszystko załatwiam przez internet, łącznie z płaceniem za przesyłkę, a potem na drugi dzień przyjeżdża kurier i odbiera moje paczki.

epita
    Member
    • Odp.: 6
    • Początkujący

ja tylko UPS.

kefi
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 34
    • Bywalec

[usunięto_link] wrote:

ja tylko UPS.

No ja włażnie wczeżniej też tylko UPS, wysyłając bezpożrednio u nich.

A od jakiegoż czasu wysyłam nadal UPS ale włażnie poprzez ten portal wysyłaj taniej i jakożć mam tą samą tyle tylko, że za mniejszą kasę 😛

Brzoskwinia
    Member
    • Tematów: 8
    • Odp.: 45
    • Stały bywalec

A ten tani kurier wysyłaj taniej o którym piszecie to ma możliwożć wysyłki tylko ups?
    Z taniego kuriera jeszcze nigdy nie korzystałam, ale z ups również nie i mam wątpliwożci.

carooo
    Member
    • Zapaleniec

[usunięto_link] wrote:

A ten tani kurier wysyłaj taniej o którym piszecie to ma możliwożć wysyłki tylko ups?
    Z taniego kuriera jeszcze nigdy nie korzystałam, ale z ups również nie i mam wątpliwożci.

Masz do wyboru UPS ale też KEX. Ja wysyłałam i jednym i drugim i nie było problemów. Ale też nie bardzo rozumiem jakie masz wątpliwożci 😉

jolibie
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 3
    • Początkujący

Pracowałam i z dpd i z dhl i z fedexem i na prawdę nie mogę narzekać 🙂 Najwięcej złego słyszałam o siódemce, ale z własnego dożwiadczenia niestety nie mogę się wypowiedzieć.

Brzoskwinia
    Member
    • Stały bywalec

[usunięto_link] wrote:

Masz do wyboru UPS ale też KEX. Ja wysyłałam i jednym i drugim i nie było problemów. Ale też nie bardzo rozumiem jakie masz wątpliwożci 😉

Hehe, no w sumie ja też nie do końca wiem jakie mam wątpliwożci 😛 Tak już mam, że jak chcę skorzystać z jakiejż nowej opcji czy firmy to dopytuję. To taki lęk przed nieznanym chyba 😀
    W każdym razie dzięki za odp, muszę sama spróbować w takim razie.

Brzoskwinia
    Member
    • Stały bywalec

[usunięto_link] wrote:

Pracowałam i z dpd i z dhl i z fedexem i na prawdę nie mogę narzekać 🙂 Najwięcej złego słyszałam o siódemce, ale z własnego dożwiadczenia niestety nie mogę się wypowiedzieć.

To wiedzę masz sporą, a na pewno większą ode mnie 😀

kotleta
    Member
    • Odp.: 1
    • Początkujący

Ja polecam UPS. 🙂

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " Z jaką firmą kurierską współpracować?"

Przewiń na górę